De beste koffie voor een percolator? Een smaakvolle top 3!

Heb jij gekozen voor de aanschaf van de beste percolator? Goed bezig! Met een goede percolator ben je namelijk in staat om heerlijke koffie te bereiden. Dit doe je bovendien op een duurzame én nostalgische manier. Met een percolator geef je eigenlijk een hele nieuwe dimensie aan het bereiden van een kopje koffie.

Om van een percolator optimaal te genieten, is het aan te raden om de juiste koffie te kopen. Wat de juiste koffie is, is onder meer van jouw smaakvoorkeuren afhankelijk. Wij zijn in ieder geval alvast op zoek gegaan naar de beste koffie voor een percolator.

Tot ons genoegen hebben wij veel koffiesoorten uit mogen proberen. Op basis daarvan hebben wij uiteindelijk een top 3 samen kunnen stellen. Een top 3 van de beste koffie voor een percolator. Over deze top 3 vertellen wij je hieronder graag meer.

Top 3 beste koffie voor een percolator

Voor welke koffie kun je nou het beste kiezen? Als je een liefhebber van lekkere koffie bent, is dit een vraag om goed over na te denken. Alle koffiesoorten brengen namelijk een unieke en kenmerkende smaak met zich mee. Wij willen je in ieder geval aanraden om naar onderstaande koffie te kijken. Deze drie soorten koffie zijn stuk voor stuk overheerlijk te noemen!

1. Bialetti Moka Intenso

Geef jij de voorkeur aan een lekker krachtige espresso? En wil je deze krachtige espresso graag met jouw percolator kunnen bereiden? Dan raden wij je deze koffie van het merk Bialetti aan. Deze gemalen koffie is lekker krachtig én is geschikt om in een percolator te gebruiken.

Krachtige koffie

Hoe krachtig deze koffie is? Heel krachtig. Deze koffie krijgt namelijk een smaakintensiteit van een 9; op een schaal van 1 tot 10 is dat dus erg hoog. Deze intensiteit is onder meer aan de donkere branding te danken. Door deze donkere branding leent deze koffie zich ook uitstekend voor het bereiden van een lekkere espresso.

Bonen uit India

Sowieso zijn wij erg te spreken over de smaak van deze koffie. Dat is onder meer te danken aan de koffiebonen die voor deze gemalen koffie gebruikt zijn; Robusta bonen uit India. Toen wij deze koffie uit mochten proberen, merkten wij smaaktonen van onder meer geroosterd brood en cacao op. Ja, echt waar; je moet dit eigenlijk eens zelf proberen. Al met al de beste koffie voor een percolator wat ons betreft!

Voordelen:

 • Unieke smaak
 • Lekker krachtig; smaakintensiteit van een 9
 • Vier zakken van 250 gram per zak
 • Perfect voor in een percolator
 • Donkere branding
beste percolator koffie

2. Bialetti Moka Hazelnut

Als je op zoek naar de beste koffie voor een percolator bent, kom je veel varianten tegen. Eén van de varianten waar wij echt onder de indruk van zijn, is deze gemalen koffie van het merk Bialetti. Zoals de naam al doet vermoeden, heeft deze koffie een hazelnootsmaak. Echt uniek dus!

Behoorlijk krachtig

Iets wat ook direct opvalt, is de smaakintensiteit. Bialetti heeft namelijk gekozen voor een smaakintensiteit van een 8; dit betekent dat de koffie behoorlijk krachtig is. Opvallend genoeg zijn de koffiebonen niet donker gebrand, maar medium gebrand. Desondanks is deze koffie toch behoorlijk krachtig. Heerlijk!

Genoeg koffie kopen

Deze koffie wordt geleverd in vier verpakkingen van 250 gram. Je krijgt dus 1 kilo van gemalen koffie tot je beschikking; hier kun je echt overheerlijke koffie mee gaan zetten met jouw percolator!

Voordelen:

 • Hazelnootachtige smaak
 • Smaakintensiteit van een 8
 • Medium branding van de koffie
 • In vier zakken van 250 gram geleverd
beste koffie percolator

3. Bristot Diamante Moka

Ben jij niet zo’n liefhebber van krachtige koffie? Dan vallen de twee hierboven varianten eigenlijk al snel af. Die varianten zijn namelijk meer geschikt voor liefhebbers van bijvoorbeeld een krachtige espresso. Als jij liever mildere koffie drinkt, is deze gemalen koffie van Bristot de beste keuze voor je.

Zoete, licht kruidige smaak

Het merk Bristot heeft bij deze koffie gekozen voor een medium branding. Door deze medium branding heeft deze koffie een smaakintensiteit van een 5. Op een schaal van 1 tot 10 is dat dus gemiddeld; de smaak is hierdoor niet al te krachtig te noemen. De smaak zelf is echter wel uniek. Een zoete smaak die gepaard gaat met meerdere kruidige tonen. Ook is de nasmaak van deze koffie overheerlijk.

Niet al te sterk

Heb je gekozen voor de beste percolator? Kies dan ook voor deze beste koffie voor een percolator. Met deze koffie geniet je hoe dan van lekkere koffie. Van niet al te sterke koffie om precies te zijn!

Voordelen:

 • Smaakintensiteit van een 5
 • Unieke smaak; zoet met kruidige tonen
 • In een zak van 250 gram geleverd
 • Medium branding
beste koffie percolator kopen

Aandachtspunten bij koffie voor een percolator kopen

Als je de beste koffie voor een percolator wilt kopen, moet je een goede vergelijking maken. Let daarbij sowieso op de volgende aandachtspunten voor deze aankoop:

 • Intensiteit: gaat je voorkeur uit naar milde koffie of juist naar krachtige koffie?
 • Hoeveelheid koffie: ga ook goed na hoeveel koffie je precies geleverd krijgt
 • Prijs-kwaliteitsverhouding: let uiteraard ook goed op het prijskaartje. Durf echter te investeren in de beste koffie voor een . Dáármee geniet je alleen maar meer van een kopje koffie.

Vond je dit interessant? Waarschijnlijk vind je deze artikelen dan ook wel leuk:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>