De beste volautomatische espressomachine? Een top 3 met veel ervaringen!

Wil jij met één druk op de knop van een overheerlijk kopje koffie kunnen genieten? En wil jij ook nog eens uit meerdere koffiespecialiteiten kunnen kiezen? Als je dergelijke wensen heb, kom je al snel bij een volautomatische espressomachine uit.

Het lastige is alleen dat het aanbod van volautomatische espressomachines ongekend divers is. Je kunt uit veel soorten machines kiezen, uit verschillende merken en uit verschillende prijsklassen. Het is dan ook aan jou de taak om jouw wensen op een rijtje te zetten; aan de hand van jouw wensen kun je de beste espresso volautomaat uitkiezen.

Graag helpen wij je daar een handje bij! Hoe we dat doen? Dat doen we door onze bevindingen over de beste espressomachine volautomatisch met je te delen. Wij hebben een uitgebreide test achter de rug, waarmee een top 3 samen hebben kunnen stellen. Over deze drie beste machines lees je meer in dit artikel! 

Top 3 beste volautomatische espressomachines

Is het aan te raden om voor een volautomatische espressomachine te kiezen? Ja, absoluut. Daarbij willen wij je wel het volgende aanraden: kies echt voor de beste espressomachine volautomatisch. Het klopt dat deze varianten relatief veel geld kiezen, maar je krijgt wel heel veel waar voor je geld.

Durf daarom te investeren in de beste volautomatische espressomachine. Daarbij kunnen wij in ieder geval de drie volgende varianten van harte aanraden.

1. De'Longhi Magnifica S ECAM22

Wil jij echt van alle gemakken voorzien zijn? En geef je bij voorkeur ook niet overdreven veel geld aan de beste volautomatische espressomachine uit? Dan hebben wij goed nieuws voor je; de De'Longhi Magnifica S ECAM22.110.B voldoet in dat geval volledig aan jouw wensen. Dit is volgens ons dan ook de beste volautomatische espressomachine van dit moment. 

Alles automatisch?

Zo valt direct het gemak bij deze machine op. Je kunt bijvoorbeeld twee espresso’s tegelijkertijd zetten, terwijl het systeem ook een automatisch ontkalkingssysteem heeft. Ook het reinigen gaat automatisch, terwijl je de zetgroep uit kunt nemen. Vervolgens ben je in staat om deze zetgroep even goed met de hand schoon te maken.

Sterkte bepalen

Ook is het ideaal dat deze machine een uniek cappuccinosysteem heeft. Met dank aan dit systeem kun je melkschuim creëren, waardoor je bijvoorbeeld een cappuccino of latte macchiato met deze machine kunt zetten. Ongeacht voor welke koffiespecialiteit je kiest, kun je invloed uitoefenen op de smaak. Zo bepaal je bijvoorbeeld zelf wat de sterkte van de koffie moet worden. 

Uitstekende prijs-kwaliteit verhouding

Voor dit alles betaal je absoluut niet de hoofdprijs. Nee, dit is wat ons betreft qua prijs-kwaliteitsverhouding echt met afstand de beste espressomachine volautomatisch. Daarbovenop komt ook nog eens dat je uit drie kleurstellingen kunt kiezen. Ongeacht voor welke kleurstelling je kiest, geniet je van een fraai design. Het feit dat deze espressomachine ook nog vrij compact uitgevoerd is, is wat ons betreft ook ideaal.

Minpunten?

Moet je ook nog met nadelen rekening houden? Nou, het is jammer dat je het stoompijpje regelmatig goed schoon moet maken. Daarnaast is het watervolume bij deze koffiemachine helaas ook niet instelbaar. Verder is het echt een super volautomatische espressomachine!

Voordelen:

 • Twee espresso’s tegelijkertijd zetten
 • Ook geschikt voor koffiespecialiteiten met melk
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
 • Relatief weinig omkijken naar ontkalken en reinigen
 • Je oefent invloed op de smaak van de koffie uit
beste volautomatische espressomachine

2. Melitta Caffeo Solo E 950

Ook over de Melitta Caffeo Solo E 950-222 zijn wij behoorlijk te spreken. Deze espressomachine heeft namelijk ook het nodige te bieden én is gunstig geprijsd. Bijkomend voordeel is dat deze espressomachine van een prima kwaliteit is; dat is sowieso iets wat we aan het merk Melitta over kunnen laten.

Imposant apparaat

Iets wat bij deze machine direct opvalt, is de vormgeving. De machine is vrij hoog uitgevoerd, terwijl de machine aan de voorzijde een fraai display heeft. Via dit display kun je de gewenste koffie volledig naar wens instellen. Nadat je dat gedaan hebt, kun je twee espresso’s tegelijkertijd zetten. Erg handig wat ons betreft.

Minder onderhoud

Is het ook mogelijk om koffiespecialiteiten met melk te zetten? Nee, daar zou je echt een aparte melkopschuimer voor aan moeten schaffen. Fijn is wel dat je hierdoor minder omkijken naar het onderhoud hebt. Je hoeft immers geen melkreservoir of stoompijpje schoon te houden. Ook heeft deze espressomachine een automatisch reinigings- en ontkalkingsprogramma. Wat wens je nog meer?

Goede smaak

De smaak van de koffie is ook heerlijk. Dit komt onder meer doordat je de sterkte, de maalgraad, de temperatuur en de waterhoeveelheid zelf in kunt stellen. En dit alles voor echt een gunstig prijskaartje.

Voordelen:

 • Twee espresso’s tegelijkertijd zetten
 • Je kunt veel invloed op de smaak uitoefenen
 • Automatisch reinigings- en ontkalkingsprogramma
 • Unieke vormgeving; vrij smal en hoog
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
beste espressomachine volautomaat

3. Siemens EQ.6 Plus s500

Gaat jouw voorkeur uit naar een luxe volautomatische espressomachine? Dan is waarschijnlijk de Siemens EQ.6 Plus s500 TE655203RW beste espressomachine volautomatisch voor jou. Het is namelijk een feit dat deze machine véél luxer is dan de twee hierboven genoemde varianten.

Voor veel koffiespecialiteiten

Waar dit uit blijkt? Onder meer uit het feit dat je koffiespecialiteiten met melk kunt zetten. Dit is te danken aan het reservoir in het slangetje. Bijkomend voordeel is dat je de hoeveelheid melk en koffie bij alle dranken aan kunt passen. Ongeacht voor welke koffiespecialiteit je kiest, kun je twee kopjes tegelijkertijd laten vullen.

Met geheugen

Verder kun je ook nog twee koffierecepten opslaan in het geheugen. Hierdoor kun je met één druk op de knop echt het perfecte kopje koffie zitten. Iets wat wij ook nog subliem vinden, is de fraaie uitstraling. Als je naar deze beste espresso volautomaat kijkt, word je eigenlijk direct blij!

Voordelen:

 • Bijzonder fraai design
 • Ideaal voor koffiespecialiteiten met melk
 • Kan twee kopjes tegelijkertijd zetten
 • Gekende kwaliteit van Siemens
 • Inclusief geheugenfunctie voor 2 koffierecepten
beste espresso volautomaat

Aandachtspunten bij een volautomatische espressomachine kopen

Wil jij de beste espressomachine volautomatisch aanschaffen? Geef dan voor jezelf antwoord op de volgende vragen over dit apparaat:

 • Van welke koffie wil je genieten? Gaat dit uitsluitend om espresso? Of ook om koffiespecialiteiten met melk?
 • Hoe groot moet de koffiemachine zijn? De afmetingen van de espressomachines variëren namelijk nogal.
 • Over welke functies/eigenschappen moet de koffiemachine beschikken? De mogelijkheden zijn op dit vlak bijzonder divers, dus denk hier echt goed over na.
 • Hoeveel geld wil je uitgeven? De prijskaartjes van de volautomatische espressomachines lopen flink uiteen. Probeer daarom voor jezelf een bepaald budget vast te stellen.

Vond je dit interessant? Waarschijnlijk vind je deze artikelen dan ook wel leuk:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>