Het beste kleimasker? Een top 3 met veel ervaringen

Wist je dat je door af en toe een kleimasker te gebruiken je huid een groot plezier doet? Kleimaskers bestaan er in veel verschillende varianten. Welke het beste kleimasker is voor jou is dan ook afhankelijk van waar je het voor wilt gebruiken. 

beste kleimasker

Ontdek de beste kleimasker.

Er bestaan bijvoorbeeld kleimaskers speciaal voor de vette huid, de huid met onzuiverheden en puistjes, of tegen rimpels. Over het algemeen is zo’n masker het meest geschikt voor mensen die een wat vettere huid hebben. Daarbij hebben ze het grootste effect. De klei absorbeert namelijk overtollig vet en maakt de huid mooi mat. 

Het beste kleimasker (ook wel moddermasker genoemd) voor de vette huid bestaat uit een speciaal soort klei dat de onzuiverheden opzuigt. Met andere woorden: Het trekt onzuiverheden uit de poriën, waardoor je huid er heel erg schoon van wordt.

De top 3 beste kleimaskers

Hieronder vind je een top 3 van de beste kleimaskers waarbij rekening is gehouden met de honderden ervaringen van andere gebruikers. Zij hebben deze kleimaskers ook toegepast en waren er bovenmatig tevreden mee. 

1. L’Oréal Paris Pure Clay

Als je op zoek bent naar een goed masker tegen imperfecties dan is de Pure Clay Anti Imperfecties van L’Oréal Paris een goede voor jou. Deze vermindert mee-eters en puistjes, en verfijnt de poriën. 

Werking binnen 10 minuten

Deze klei is verrijkt met Eucalyptus en werkt al nadat het 10 minuten op je gezicht zit. Je voelt je direct een stuk minder vermoeid en ook gaat je huid er van stralen en ziet’ie er helderder uit. Er zitten drie kleisoorten in deze variant verwerkt die alle 3 een eigen bijdrage leveren. Denk aan het reinigen van de huid, het aanpakken van imperfecties en het verhelderen van de teint van je huid. 

Snel een mooiere en zachtere huid

Na de eerste keer gebruiken zal je huid direct frisser aanvoelen. Na een dag of 7 gebruiken zal je huid beter aanvoelen, matter zijn en zachter aanvoelen. In de tijd daarna zal je huid zichtbaar verbeter zijn en weer stralen. Je kan deze klei 2 tot 3 keer per week gebruiken in een dun laagje om het vervolgens 5 tot 10 minuten te laten drogen en met lauw water af te spoelen. Makkelijk en snel dus!

moddermasker

2. Aztec Secret Indian Healing Clay 

Het Aztec Indian Healing Clay masker werkt ook goed tegen onzuiverheden, maar doet daarnaast ook wonderen voor andere huidklachten, zoals psoriasis, cellulitis, eczeem en zelfs wondjes en blauwe plekken.

100% natuurlijk wondermiddeltje 

Dit groene kleimasker bestaat uit 100% natuurlijke Calcium Bentoniet klei en heeft een pulserende werking. Daardoor heeft het een diepe reiniging. Het verwijderd dus op een sterke manier het vuil uit de poriën waardoor ook ongewenste mee-eters op het gezicht verdwijnen. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen kan het tegen nog veel meer andere problemen helpen. Een waar wondermiddeltje dus. 

De groene klei is helemaal natuurlijk en er zitten geen toevoegingen in zoals geuren of dierlijke producten. Lees vooral ook even de vele ervaringen er op na om te zien hoe goed dit voor andere gebruikers heeft gewerkt. 

beste kleimasker kopen

3. Clay and Glow 

Het beste kleimasker voor de wat drogere huid is het roze kleimasker van Clay & Glow. Deze reinigt de poriën diep en geeft je huid een hele mooie, natuurlijke glow. Dit kleimasker hoef je niet lang op te hebben, binnen 10 minuten ga je er al de resultaten van zien en gaat je huid een natuurlijke glans krijgen.

Omdat je huid diep gereinigd wordt, werkt dit ook tegen acne, mee-eters, roodheden en littekens. 

Inclusief handig kwastje

Er zitten 4 hoofdingrediënten in om dit te bereiken: Kaolienklei om te reinigen, Aloe Vera om de huid te voeden, Zwarte quinoa om acne te verminderen, Açaí om de huid rustig te maken, dit laatste werkt ontstekingsremmend. Je krijgt trouwens een kwastje bij het potje om de klei egaler en in een mooi dun laagje op je gezicht te kunnen smeren. Mooi compleet dus!

beste kleimasker ervaringen

Welk kleimasker je ook kiest, het is belangrijk om te weten hoe het precies werkt en hoe je het moet gebruiken. Daarom hebben we hieronder de belangrijkste punten voor je samengevat. Zo profiteer je het meest van jouw moddermasker, en droogt je huid er niet door uit.

Hoe werkt een kleimasker of moddermasker precies?

Klei is echt een eeuwenoud beauty-ingrediënt en het wordt niet voor niets door vele volkeren over de hele wereld gebruikt. Het effect ervan op je huid is namelijk heel sterk, maar hoe werkt het eigenlijk precies? Een goede kleisoort (100% natuurlijk!) is in staat om bacteriën en schimmels te doden, waardoor je huid veel rustiger wordt. 

Zeker als je last hebt van acné is het een goed idee om 1 á 2 keer in de week een kleimasker te nemen. De ontstekingsremmende werking zorgt ervoor dat jouw huid kalmer en minder rood wordt. De huidtint wordt daardoor egaler en je puistjes worden minder. Daarnaast neemt het overtollig talg olie en vuil op, waardoor het letterlijk uit je poriën getrokken wordt. Er zijn ook heel wat aanwijzingen te vinden dat kleimineralen de aanmaak van collageen zouden stimuleren, maar daar is helaas nog niet voldoende bewijs voor. 

Hoe gebruik je een kleimasker?

Als jij het beste kleimasker voor jouw huid hebt gevonden dan kun je dat 1 of 2 keer per week gaan gebruiken. Meestal zie je na een keer of 3 een duidelijk effect, dus houdt het zeker even vol. 

Het is heel belangrijk dat je voordat je het kleimasker aanbrengt je handen en je gezicht wast, het liefst met warm water. Als je huid schoon is dan kan het masker veel beter zijn werk doen, en als de huid warm is dan staan de poriën meer open. 

Daardoor is het makkelijker om met behulp van zo’n masker het vuil eruit te trekken dan wanneer de huid koud is. Het is bovendien een heel ontspannende manier om je beauty ritueel te beginnen. Je kunt het masker aanbrengen met je (schone!) vingers, maar ook met een kwastje als je je handen niet vies wilt maken. Veel vrouwen vinden het met een kwastje wat makkelijker om het goed te verdelen, probeer het gewoon eens en kijk of je het fijn vindt.

De drie fasen van een kleimasker

Als jij aan de slag wilt met het beste kleimasker voor jouw huid dan is er één ding heel belangrijk om te weten, namelijk dat je het absoluut niet te lang mag laten zitten. Veel vrouwen gaan met kleimaskers aan de slag om hun huid te verbeteren, maar merken dat hij er alleen maar erg droog door wordt. 

Dit komt waarschijnlijk doordat je het masker te lang laat zitten. De eerste fase is de natte fase, je wrijft het goed uit over de huid, waarbij je zorgt dat de huid niet meer zichtbaar is (dus geen te dun laagje aanbrengen!). In de tweede fase droogt het kleimasker op, en tijdens deze fase doet het zijn werk. Het trekt de onzuiverheden en al het vuil uit de poriën, en doet dat redelijk snel.

Zodra het masker helemaal is opgedroogd breekt de derde fase aan, en in deze fase trekt het masker ook heel veel vocht uit de huid, en dat is nu precies niet de bedoeling. Zodra jouw masker is opgedroogd moet je het dus verwijderen, want anders wordt je huid te droog. Zodra het is opgedroogd heeft het echt zijn werk gedaan en kun je het afspoelen. 

Hoe verwijder je je moddermasker + wat doe je daarna?

Het verwijderen van jouw kleimasker kun je het beste doen met lauwwarm water. Je kunt het door zacht te wrijven met een doek of washandje doen, maar ook even onder de douche springen, of in bad gaan natuurlijk. Een moddermasker verwijderen is niet moeilijk, want zodra het nat wordt wrijf je het gemakkelijk van de huid.

Doordat de klei niet alleen vuil, maar ook vocht aan je huid heeft onttrokken is het belangrijk dat je je huid goed voedt achteraf. Kies een vettere, zeer rijke crème om het vocht aan te vullen, en laat je huid verder de hele dag met rust. 

Een kleimasker kun je gerust 1 of 2 keer per week gebruiken, afhankelijk van hoe vet/droog jouw huid is. Het beste kleimasker voor jouw huid is dat masker dat je huid schoon en mat achterlaat, maar hem niet te erg uitdroogt. Het kan zijn dat je een aantal maskertjes moet uitproberen voordat je de juiste hebt gevonden.

Iedereen heeft immers een ander huidtype en reageert anders op elk type klei. Hoe dan ook zul je zeker de voordelen van dit natuurlijke goedje gaan ervaren, en wordt je huid er rustiger, egaler en schoner van.

Vond je dit interessant? Waarschijnlijk vind je deze artikelen dan ook wel leuk:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>