De 3 beste infraroodlampen voor spier- en gewrichtspijn

Heb je regelmatig last van spierpijn? Loop je eigenlijk dagelijks met pijn in jouw lichaam rond? Wil je graag deze pijn op een aangename en soepele manier verminderen? Dan is de aanschaf van een infraroodlamp mogelijk ook voor jou interessant.

beste infraroodlamp

Ontdek de beste infraroodlamp tegen spier- en gewrichtspijn, lees snel verder!

In de afgelopen jaren zijn de infraroodlampen vrij populair geworden. Hoe dat komt? Dat komt voornamelijk door de veelzijdigheid van de infrarood straling. Als je een infrarood warmtelamp op bijvoorbeeld jouw rug laat schijnen, worden de spieren in jouw rug volledig tot ontspanning gebracht. Dankzij een infraroodlamp kun je dus afscheid van bijvoorbeeld jouw rugpijn gaan nemen.

Met de warmtelamp kun je jouw spieren in ieder geval op een handige manier tot rust brengen. Daarvoor is het uiteraard wel wenselijk dat je de beste infraroodlamp gaat gebruiken. Maar, wat is nou de beste infraroodlamp? Op die vraag geven wij in dit artikel een passend antwoord.

Wij kunnen je op dit moment in ieder geval al één ding verklappen: Wij zijn persoonlijk erg te spreken over een infraroodlamp. Wij zijn van mening dat een infraroodlamp voor een ieder een toegevoegde waarde biedt; de voordelen van een dergelijke lamp zijn in onze ogen veelzijdig te noemen. Graag bieden we jou daarom ook de mogelijkheid om direct de beste infraroodlamp aan te schaffen!

Top 3 beste infraroodlamp

Wil jij graag afscheid van jouw spier- en gewrichtspijn nemen? Weet je bijvoorbeeld dat je elke keer na het sporten spierpijn in jouw benen, rug of ander lichaamsdeel hebt? Dan kun je dit absoluut op een handige manier oplossen met behulp van een infraroodlamp.

Speciaal voor jou zijn wij op zoek gegaan naar de beste infraroodlamp. Onze bevindingen vind je in het restant van dit artikel, aangezien wij alle infraroodlampen aan een strenge keuring onderworpen hebben. Op basis van deze uitgebreide test hebben wij uiteindelijk een top 3 samen weten te stellen. Over de 3 beste infraroodlampen vind je in onderstaande reviews alle informatie! 

1. Beurer IL50

Onze absolute favoriet is deze infraroodlamp van het merk Beurer. We moeten direct toegeven dat dit niet de meest voordelige infraroodlamp is, maar het is wel de lamp met de beste werking. Wij zijn er persoonlijk van overtuigd dat je snel afscheid van spier- en gewrichtspijn kunt nemen dankzij deze beste infraroodlamp!

Betere doorbloeding en stofwisseling

Het warme licht dat van de lamp afkomt, zorgt voor een betere doorbloeding in jouw lichaam. Door deze betere doorbloeding kunnen onder meer de afvalstoffen sneller afgevoerd worden, waardoor de pijn in jouw spieren ook sneller afneemt. Daarnaast zorgt het licht ook voor een betere stofwisseling, waardoor deze lamp ook geschikt is voor het wegnemen van een verkoudheid en spanning in jouw lichaam.

Kantelbaar

Qua mogelijkheden is deze lamp ook zeer interessant te noemen. Zo is deze lamp bijvoorbeeld in elke gewenste hoek in te stellen; je kunt hierbij kiezen voor een kantelhoek tussen de 0 en 50 graden. Door deze kantelhoek kun je de lamp in ieder geval altijd op het gewenste lichaamsdeel laten schijnen.

Bovendien kun je gebruik maken van de timer van deze beste infraroodlamp. Dankzij deze timer kun je gedurende een bepaalde periode genieten van de heerlijke verlichting, waarna de verlichting zich automatisch uitschakelt. Je kunt deze timer instellen tussen de 1 en 15 minuten.

Extra beveiligd

Twijfel je over de mogelijke schade die een infraroodlamp aan kan richten? Bij deze infraroodlamp van Beurer hoef je je daar geen zorgen over te maken. Deze lamp heeft namelijk een keramische glazen plaat én heeft actieve ventilatie. Dankzij deze veiligheidsfeatures loopt jouw huid in ieder geval geen schade op door deze infraroodlamp.

beste infraroodlampen

2. NorahLux Lumnia LED 

Ben je bereid om meer dan gemiddeld te investeren in een infraroodlamp? Wil je deze infraroodlamp vervolgens ook voor verschillende doeleinden kunnen gebruiken? Dan is het zeker aan te raden om voor deze infraroodlamp van het merk NorahLux te kiezen. Volgens de fabrikant heeft deze lamp namelijk een ongekend effect.

Tegen acne, winterdepressie, stress, vermoeidheid en spierpijn

Zo werkt deze lamp tegen acne, tegen een winterdepressie, tegen stress, tegen vermoeidheid en tegen spierpijn. Daarnaast lost deze lamp slaapproblemen op, krijg je meer energie van deze infraroodlamp en kun je ook stemmingswisselingen tegengaan. Deze lamp is een van de weinigen met een certificering voor medische hulpmiddelen. 

Duurder maar erg veelzijdig

Het rode licht dat uit deze lamp afkomt, is zeer krachtig. Desondanks hoef je niet bang te zijn voor schade aan bijvoorbeeld jouw huid. Nee, het merk NorahLux heeft voor een zeer veilige én veelzijdige infraroodlamp gezorgd. Wij zijn in ieder geval fan, maar je moet wel rekening houden met het forsere prijskaartje.

goede infraroodlamp

3. Anpan Infrarood Deken 60x150 cm

Deze lijst met beste infraroodlampen sluiten we met een bijzondere variant af. Dit is namelijk niet zomaar een lamp, maar een volledig deken c.q. matras. 

Als je dit deken over jouw lichaam heen legt, komt de infrarood vanuit het deken rechtstreeks op jouw lichaam terecht.

Tegen spierpijn, stress - meer energie

Mede door deze directe overbrenging zorgt deze infrarooddeken voor de nodige oplossingen. Zo helpt hij tegen spierpijn, kun je hem tegen stress gebruiken en weet je hiermee ook veel meer energie te verkrijgen.

Veilig door timer en temperatuurregelaar

Ook op het gebied van veiligheid is deze unieke infrarooddeken zeer interessant te noemen. Men heeft namelijk gekozen voor een ingebouwde timer (max. 1,5 uur) en een instelbare temperatuurregelaar. Deze temperatuurregelaar gaat echter niet hoger dan 45 graden Celsius, waardoor je nooit bang hoeft te zijn voor oververhitting.

Voor deze infrarooddeken betaal je wat meer dan een simpel infraroodlampje van tafelmodel. Desalniettemin is het een deken met onwijs veel mogelijkheden, de nodige voordelen én een unieke werking. Dit alles zorgt ervoor dat wij de aanschaf van deze infrarooddeken van harte aan kunnen raden!

beste infrarood deken

Kan infrarood licht schadelijk zijn voor je gezondheid?

Is het zo dat infrarood jouw gezondheid in gevaar kan brengen? Nee, dat is in principe niet mogelijk, zolang je voor één van de beste infraroodlampen kiest. Deze infraroodlampen zijn uitgerust met de nodige veiligheidsfuncties, waardoor je je over jouw gezondheid geen zorgen hoeft te maken.

Kies je voor een slechte infraroodlamp van een slecht merk? Dan moet je wel rekening houden met het feit dat infrarood licht schadelijk voor je kan zijn. Dat is echter alleen het geval als jouw huid in aanraking komt de Uv-straling vanuit de lamp en/of te lang blootgesteld wordt aan de warmte van de infraroodlamp.

Kortom: bij juist gebruik van een infraroodlamp hoef je je nergens zorgen over te maken. In het belang van jouw gezondheid is het daarom ook belangrijk om altijd voor de beste infraroodlamp te kiezen. Alleen met de beste infraroodlamp geniet je namelijk van de nodige voordelen én weet je jouw huid op de gewenste manier te beschermen.

Aandachtspunten bij een infrarood lamp kopen

Zoals je in bovenstaande reviews hebt kunnen lezen, variëren de verschillende uitvoeringen van infraroodlampen nogal. Zorg daarom dat je eerst voor jezelf jouw voorkeur gaat bepalen; wil je een normale infraroodlamp of ga je liever voor bijvoorbeeld een infrarooddeken met de infraroodstraling?

Let daarnaast ook goed op jouw budget. Aangezien een infraroodlamp in de basis niet super goedkoop te noemen is, is ons advies om voor jezelf een maximum budget in te stellen. Binnen dat budget kun je vervolgens op zoek gaan naar de beste infraroodlamp, waarbij je dus óók heel goed op de veiligheid moet letten. Kies in ieder geval altijd voor een infraroodlamp van één van de gerenommeerde merken en volg de gebruiksaanwijzing altijd strikt op.

Vond je dit interessant? Waarschijnlijk vind je deze artikelen dan ook wel leuk:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>