De beste halfautomaat espressomachine? Een top 3 met veel ervaringen!

Wil jij graag een nieuwe espressomachine voor in jouw keuken aanschaffen? Of ben je voor in jouw kantoor op zoek naar een nieuwe espressomachine? In beide gevallen kun je tussen twee varianten kiezen: een volautomatische espressomachine of een halfautomatische espressomachine. 

Een halfautomaat espressomachine wordt ook wel eens aangeduid als een ‘semi automatische espressomachine’. De werking is deels met een volautomatische espressomachine te vergelijken, maar toch is er een duidelijk verschil waarneembaar:

 • Volautomaat: je zet met één druk op de knop een lekker kopje koffie
 • Halfautomaat: je hebt meer mogelijkheden om de smaak volledig naar wens te makeN

Gaat jouw voorkeur uit naar een halfautomaat? Dan raden wij je aan om dit artikel op je gemakje door te nemen. Hieronder laten wij je namelijk kennis maken met de beste halfautomaat espressomachine. Een machine die ook wel te boek staat als een pistonmachine!

Top 3 beste halfautomaat espressomachines

Sluit een halfautomaat espressomachine het beste op jouw wensen aan? Dan is het zaak om een goede vergelijking te gaan maken. Het aanbod van de halfautomatische espressomachines is namelijk behoorlijk uitgebreid. Graag helpen wij je een handje met behulp van onderstaande reviews. Dankzij deze reviews kun je voor jezelf snel de beste semi automatische espressomachine uitkiezen!

1. De'Longhi Dedica Style EC685

Wil jij de beste halfautomaat espressomachine voor een gunstig bedrag aanschaffen? Dan kun je niet om deze compacte pistonmachine van het merk De’Longhi heen. Dit merk levert altijd kwaliteit; iets wat ook het geval bij deze halfautomaat espressomachine is.

Strak design

Zoals je al op de foto kunt zien, is het design van deze pistonmachine subliem. De’Longhi heeft gekozen voor een stijlvol design in combinatie met een two-tone kleurstelling. Het grootste gedeelte is in het zwart uitgevoerd, terwijl alle details in het chroom uitgevoerd zijn. Een prachtige combinatie en wel zo passend bij een halfautomaat espressomachine.

Handmatig smaak aanpassen

Het mooie is dat je bij deze machine echt handwerk moet leveren. Zo moet je bijvoorbeeld met de filterhouder aan de slag gaan. Ook kun je – handmatig – met het stoompijpje melk(schuim) aan jouw kopje koffie toevoegen. Doordat je meerdere ‘taken’ met de hand uit moet voeren, kun je veel invloed op de smaak uitoefenen.

Uitstekende prijs-kwaliteit verhouding

Deze beste halfautomaat espressomachine beschikt over nog veel meer handige functies. Wat te denken aan het feit dat je twee kopjes koffie per zetbeurt kunt zetten? Of dat deze espressomachine ook over een heetwater functie beschikt? Of dat deze espressomachine een kopjesverwarmer heeft? Al met al een geweldige halfautomaat espressomachine mét een interessant prijskaartje.

Voordelen:

 • Je oefent veel invloed op de smaak uit
 • Het is een prachtige machine
 • De prijs-kwaliteitsverhouding is dik in orde
 • Inclusief heetwater functie, kopjesverwarmer en dubbele koffie uitloop
 • Geschikt voor ESE-servings én gemalen espressokoffie
beste halfautomaat espressomachine

2. Solis Grind & Infuse Compact 1018

Gaat jouw voorkeur uit naar een iets luxere halfautomaat espressomachine? En wil jij echt genieten van de kenmerkende uitstraling van een klassieke pistonmachine? Dan kunnen wij van harte deze Solis Grind & Infuse Compact 1018 Koffiemachine met Bonen aanraden. In onze test is deze espressomachine in ieder geval erg goed naar voren gekomen. 

11 maalgraad instellingen

Wat je bij deze halfautomaat espressomachine precies aantreft? Een bonenmaler, een espressomachine, een theemaker én een melkopschuimer. Doordat dit een vrij luxe en uitgebreide espressomachine is, kun je echt alle mogelijke koffiespecialiteiten maken. Daarbij is het ook ideaal dat je – met de bonenmaler – veel invloed op de maalgraad van de koffie uit kunt voeren. Het mooie is dat je hierbij uit maar liefst 11 maalgraadinstellingen kunt kiezen. 

Bonen én pads

Verder ziet deze koffiemachine er dus geweldig uit, heeft deze machine een kopjesverwarmer en kun je ook heet water zetten. Daarbovenop komt ook nog eens dat je – indien gewenst – pads in deze beste halfautomaat espressomachine kunt gebruiken. Mocht je liever met koffiebonen werken, is dat uiteraard ook mogelijk.

4 kleurstellingen

Heb je interesse in deze beste halfautomaat espressomachine? Dan hoef je alleen nog maar een keuze tussen de vier kleurstellingen te maken. Persoonlijk vinden wij dít de mooiste kleurstelling, maar over smaak valt niet te twisten uiteraard!

Voordelen:

 • Inclusief kopjesverwarmer en heetwater functie
 • 11 maalgraadinstellingen
 • Ook geschikt voor pads
 • Prachtig kenmerkend design
 • De gekende Solis kwaliteit
beste half automatische espressomachine

3. Smeg ECF01CREU

De beste semi automatische espressomachine met het mooiste design. In onze ogen is die titel weggelegd voor de Smeg ECF01CREU. Als wij alleen al naar deze machine kijken, worden wij direct blij. Dit is aan de compacte afmetingen te danken, maar ook aan de toffe uitstraling. In combinatie met het fraaie (en unieke) kleurtje zorgt dit echt voor een prachtig geheel.

Met kopjesverwarmer

Niet alleen de uitstraling is fraai. Nee, ook de manier waarop je deze machine kunt gebruiken, spreekt ons erg aan. Zo zet je bijvoorbeeld 2 kopjes per zetbeurt. Ook is het mogelijk om met het stoompijpje melk aan jouw kopje koffie toe te voegen. Dankzij de kopjesverwarmer blijft de koffie bovendien lekker warm in het kopje.

Makkelijke bediening

In deze espressomachine kun je ook van meerdere soorten koffie gebruik maken. Je kunt zelf koffie malen met de bonenmaler, maar je kunt ook voor ESE-servings kiezen. Dit zijn speciale pads die voor in bepaalde pistonmachines geschikt zijn. Tot slot willen wij nog de fijne bediening aanstippen; als je eenmaal één keer van deze machine gebruik hebt gemaakt, spreekt de machine eigenlijk direct voor zich.

Veel kleuren-keuze

Ga jij voor deze crème variant? Of geef je de voorkeur aan de rode-, de zwarte-, de blauwe-, de groene- of de roze- variant? Aan jou de keus. Bij alle kleuren geniet je van een fraai design en een interessante prijs-kwaliteitsverhouding.

Voordelen:

 • Fraai en compact design
 • In meerdere kleuren te verkrijgen
 • Geschikt voor gemalen koffie en ESE-servings
 • Inclusief kopjeswarmer en stoompijpje
 • Twee kopjes per zetbeurt
beste half automatische espressomachine kopen

Aandachtspunten bij een halfautomaat espressomachine kopen

Weet je zeker dat je de beste halfautomaat espressomachine wilt kopen? Tijdens jouw zoektocht is het aan te raden om jezelf de volgende vragen te stellen over dit apparaat:

 • Hoe moet de halfautomaat espressomachine er uit zien? Geef je de voorkeur aan de kenmerkende uitstraling van een pistonmachine? Of heb je liever een iets ‘moderner’ design?
 • Welke koffie wil je gebruiken? Wil je gebruik maken van gemalen koffie? Of van ESE-servings? OF wellicht van beide koffiesoorten?
 • Over welke eigenschappen moet de espressomachine beschikken? Ga verder ook goed na of de machine volgens jou nog over bepaalde eigenschappen moet beschikken.
 • Hoeveel geld wil je uitgeven? De prijzen van de semi automatische espressomachines lopen flink uiteen. Zorg er daarom voor dat je een maximum budget voor jezelf vaststelt.

Vond je dit interessant? Waarschijnlijk vind je deze artikelen dan ook wel leuk:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>