Wat is de beste dagcrème en hoe moet je het gebruiken?

Tegenwoordig heb je als vrouw én als man zijnde de keus uit allerlei soorten crèmes. De ene crème dien je bijvoorbeeld ’s avonds op te smeren, terwijl er ook crèmes bestaan die je gedurende de dag op je gezicht hebt ‘zitten’. Dat laatste is het geval bij de dagcrèmes.

beste dagcrème

Ontdek de beste dagcrème per doelgroep

Ten opzichte van een nachtcrème verschilt een dagcrème op enkele belangrijke punten. Zo is een crème voor overdag een stuk minder vet dan een nachtcrème; hierdoor glimt je hoofd minder gedurende de dag. Tegelijkertijd is het ook goed om te weten dat er veel verschillende soorten crèmes voor overdag bestaan. Maar, wat is dan beste dagcrème? Wij zijn voor jou op onderzoek gegaan! In dit artikel hebben wij de volgende crèmes voor jou weten te selecteren:

In dit artikel vind je over bovenstaande crèmes korte reviews. Daarnaast bespreken we ook wat een dergelijke crème precies met je huid doet, hoe je een dergelijke crème aan moet brengen en waar je goed op moet letten bij het kopen van een geschikte crème voor overdag. Neem het artikel op je gemakje door en voorzie jouw gezicht van de best mogelijke verzorging én bescherming!

Wat doet een dagcrème precies met je huid?

Tijdens een dag komt je gezicht met allerlei bacteriën in aanraking. Dat is bijvoorbeeld het geval als je met jouw hand over je gezicht heen wrijft. Daarnaast krijgt de huid ook te maken met felle zonnestralen, met een gure wind of met vervuilingen uit de lucht. Om je huid in het gezicht goed te beschermen, is het aanbrengen van dagcrème aan te raden.

Deze crème vormt in principe een extra huidlaag, waardoor de verschillende schadelijke invloeden beperkt kunnen worden. De crème hydrateert de huid, maar weet de huid ook perfect te beschermen en te voeden. Hierdoor krijg je minder last van bijvoorbeeld een droge huid, irritaties of andere oneffenheden op/in de huid.

Doordat je een extra laag op je gezicht aangebracht hebt, hebben de schadelijke invloeden een stuk minder invloed. Je kunt hierdoor zonder enige twijfel van de zon genieten, terwijl je niet direct bang hoeft te zijn voor een uitgedroogde en beschadigde huid. Nee, de crème is namelijk overdag in staat om perfect de huid te hydrateren en daarmee de aanmaak van nieuwe huidcellen te stimuleren.

Onder aan de streep zorgt een crème overdag dus voor de gewenste bescherming, verzorging en hydratatie. Mede vanwege deze voordelen kiezen veel vrouwen én mannen tegenwoordig voor een dagcrème. Maar, wat is dan beste keus?

De beste keus is met name afhankelijk van jouw huidtype. Heb je last van een droge huid? Dan bestaan daar speciale crèmes voor. Heb je last van een oudere huid? Ook daar bestaan speciale crèmes voor. Wil je jouw huid beschermen tegen de felle zonnestralen? Dan kan je het beste voor een crème met SPF kiezen. Kortom: er bestaan allerlei verschillende crèmes voor gebruik overdag. Voor welke variant je dan het beste kunt kiezen? Wij zijn voor jou op onderzoek gegaan! Hieronder vind je per huidtype/situatie de crème die wij aanraden.

Beste dagcrème met SPF

Met name in de warmere maanden krijgt je huid met de felle zonnestralen te maken. de zonnestralen beschadigen de huid, drogen de huid uit en kunnen daarmee voor de nodige irritaties zorgen. Dat kan je echter voorkomen door de beste dagcrème met SPF te gebruiken. In onze ogen kan je daarbij het beste voor de volgende crème kiezen:

1. Nivea Q10 Power Anti-Rimpel Dagcrème SPF

Met deze crème ben je in staat om jouw huid perfect te beschermen tegen de felle zonnestralen. Dat is met name te danken aan de aanwezigheid van creatine. Deze crème bevat bijzonder veel creatine, waarmee fijne lijntjes en rimpels in de huid grondig aangepakt worden. Deze lijntjes en rimpels verdwijnen binnen 2 weken, waarna je geniet van een stevigere huid.

Deze crème is daarnaast ook in staat om jouw huid 24 uur per dag van de gewenste voeding te voorzien. Hierdoor blijft je huid in goede staat, worden nieuwe huidcellen aangemaakt en is de huid bestand tegen de verschillende invloeden van buitenaf.

Al met al is deze dagcrème hydraterend, verstevigend en energiegevend. Als klap op de vuurpijl werkt deze crème ook perfect tegen rimpels én beschermt het de huid perfect tegen de (felle) zonnestralen. Al met al is deze crème van Nivea absoluut aan te raden.

beste dagcrème met spf

Beste dagcrème voor droge (en gevoelige) huid

Heb je last van een droge en/of gevoelige huid? Is dat met name in de winterperiode het geval? Dan is het advies om voor de beste dagcrème voor een droge of gevoelige huid te kiezen. Een dergelijke crème komt perfect van pas in de winter, aangezien de huid dan van nature al een stuk droger is. In onze ogen kan je het beste voor de volgende crème kiezen:

2. Biodermal dagcrème P-CL-E crème

Deze crème is door het merk Biodermal specifiek ontwikkeld voor de droge huid. De crème bevat een grote hoeveelheid glycerine, waardoor de onzuivere, droge en gevoelige huid van de benodigde hydratatie en voeding voorzien wordt. Na gebruik merk je al snel op dat de huid een stuk minder rood en een stuk elastischer begint te worden.

Volgens Biodermal heeft deze crème een driedubbele functie: activeren, herstellen en beschermen. Dankzij verschillende plantaardige ingrediënten wordt de huid versterkt en is de huis derhalve bestand tegen verschillende invloeden van buitenaf. Aminozuren en glycoproteïnen zorgen voor een stimulatie van de aanmaak van huidcellen, terwijl vitamine E de huid weet te beschermen tegen ouderdom.

In de basis is deze crème geschikt voor alle huidtypes. Wij raden deze crème echter vooral aan voor degene die last van een droge en gevoelige huid hebben. Met deze crème kan je daar namelijk snel afscheid van gaan nemen.

beste dagcrème voor droge huid

Beste dagcrème voor oudere huid

Ben je al iets ouder? Of ben je nog relatief jong, maar ziet je huid er oud uit? Ook dan is er een speciale crème voor jou ontwikkeld. Verschillende fabrikanten hebben zich bezig gehouden met het ontwikkelen van een crème die in staat is om de huid te verjongen. Mocht je daar specifiek naar op zoek zijn, kan je in onze ogen het beste voor de volgende crème kiezen:

3. Nivea Cellular Serum Anti-Age 55+

Deze crème bevat verschillende cel-activerende ingrediënten, waardoor de aanmaak van nieuwe huidcellen gestimuleerd wordt. Deze aanmaak zorgt ervoor dat de huid er weer een stuk jonger uit komt te zien. De huid krijgt meer volume, de fijne lijntjes en rimpels verdwijnen uit de huid en de huid voelt een stuk strakker en gezonder aan.

Volgens Nivea is het mogelijk om de huid er in 2 weken tijd 4 jaar jonger uit te laten zien. Daarbij wordt de huid ook nog eens verstevigd en worden de fijne lijntjes en rimpels op een natuurlijke manier gevuld. Dit alles is met name te danken aan de aanwezigheid van hyaluronzuur en collageen. Deze twee ingrediënten zijn op jongere leeftijd volop in de huid aanwezig, maar verdwijnen naarmate je ouder wordt. Dankzij deze crème is het mogelijk om alsnog de juiste dosis van deze ingrediënten te verkrijgen.

beste dagcrème voor oudere huid

Beste dagcrème voor mannen

Niet alleen vrouwen gebruiken een dagcrème, maar ook mannen. Ook voor mannen hebben wij daarom de beste crème uitgezocht. In onze ogen kunnen mannen het beste voor deze crème kiezen:

4. L’Oréal Men Expert Hydra Energetic 24h gezichtscrème 

Deze crème is in staat om een vermoeide huid te boosten, om 24 uur lang de huid van de benodigde hydratatie te voorzien en om de huid een fris gevoel mee te geven. Volgens L’Oreal is het zelfs mogelijk om direct 5 tekenen van vermoeidheid te verminderen:

  • Je krijgt een frissere blik
  • De huid krijgt een gezonde kleur
  • Het gezicht ziet er gehydrateerd uit
  • De huid is en oogt een stuk sterker

Dankzij verschillende actieve ingrediënten is deze crème in staat om het beste van de huid naar boven te halen. Na gebruik ziet de huid van een man er gezond, strak en jong uit.

beste dagcrème voor mannen

Waar moet je om denken bij een dagcrème kopen?

Wil je graag de beste dagcrème gaan kopen? Dan moet je eerst goed naar jouw huidtype gaan kijken. Op basis van jouw huidtype én jouw voorkeuren kan je vervolgens gericht op zoek gaan naar de beste dagcrème. Wil je bijvoorbeeld meer hydratatie? Of wil je dat jouw huid een gezondere kleur krijgt? Wil je afscheid nemen van een droge huid, een vette huid, een gevoelige huid, acne of pigmentvlekken? Ook daar bestaan allemaal verschillende crèmes voor.

Conclusie van deze beste dagcrème test

Zo, we zijn alweer uitgekomen aan het einde van deze beste dagcrème test. Welke van bovengenoemde crèmes spreekt jou het meeste aan? Als je eenmaal de beste dagcrème gevonden hebt, smeer je gezicht dan elke ochtend in met deze crème. Binnen de kortste keren merk je dat jouw huid een stuk gezonder, frisser en strakker aanvoelt! 

Vond je dit interessant? Waarschijnlijk vind je deze artikelen dan ook wel leuk:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>