KitchenAid staafmixer review; wel of niet kopen?

Ben je op zoek naar een goede staafmixer? En ben je daarbij bij de KitchenAid staafmixer uitgekomen? Dan zit je in deze KitchenAid staafmixer review goed! In deze review bespreken wij de staafmixer van dit merk namelijk van A tot Z.

We kijken naar de belangrijkste kenmerken, meegeleverde accessoires en algehele prijs-kwaliteitsverhouding.

Wanneer kiezen voor een KitchenAid staafmixer?

Hecht je veel waarde aan de apparaten die je in je keuken gebruikt? Dan is de staafmixer van KitchenAid een geschikt apparaat voor je. 

Ben je op zoek naar een voordelige staafmixer? Dan is dit géén geschikte staafmixer voor je. Deze staafmixer is namelijk vrij prijzig.

Met andere woorden: stel je veel eisen aan je nieuwe staafmixer? Dan is de KitchenAid staafmixer geschikt voor je. Stel je niet al te veel eisen aan je nieuwe staafmixer? Dan vinden wij deze staafmixer minder voor je geschikt; in dat geval kan je beter voor een voordeligere variant kiezen.

Populairste KitchenAid Staafmixer

De KitchenAid 5KHBV83EDG Staafmixer is een van de populairste staafmixers van dit moment. De staafmixer is krachtig (180 Watt), ligt heerlijk in de hand en wordt met alle toebehoren geleverd.

Variabele snelheid

Tijdens het mixen geniet je van veel gemak, met alle dank aan de variabele snelheidsregelaar. Je kunt uit maar liefst vijf snelheden kiezen, waardoor je elke klus snel en aangenaam klaart. Het kiezen uit deze snelheden gaat overigens met de drukknop. Des te harder je op de drukknop drukt, des te harder de mixer rond gaat draaien. 

Compacte vormgeving

KitchenAid heeft deze staafmixer erg compact vormgegeven. Met dank aan de compacte vormgeving berg je ‘m makkelijk op, bijvoorbeeld in je keukenkastje. 

Veelzijdig te gebruiken

De KitchenAid staafmixer is een van de meest veelzijdige staafmixers. Graag komen we daar verderop in deze KitchenAid staafmixer review uitgebreid(er) op terug.

kitchenaid staafmixer uitgebreide review

Wat je er allemaal bij krijgt

Als je voor deze hoogwaardige KitchenAid staafmixer kiest, krijg je tal van accessoires meegeleverd. Het gaat hierbij onder meer om een draadgarde, om een hakmolen, om een mengbeker en om een handig deksel.

Opvallend is dat de mengbeker een inhoud van 1 liter heeft. Met dank aan die inhoud ben je in staat om grotere hoeveelheid ingrediënten te mixen. Ideaal wat ons betreft.

Waarvoor je een KitchenAid staafmixer gebruikt

Met deze staafmixer kan je in principe alle kanten op. In de basis is deze mixer, net zoals alle andere mixers, geschikt om ingrediënten te mixen. Zo is het mogelijk om babyvoeding, sauzen, soep en dips te pureren.

Verder is het met deze staafmixer ook mogelijk om te kloppen. Mocht je bijvoorbeeld slagroom op willen kloppen, dan is dat met déze staafmixer een fluitje van een cent.

Hierbij valt op dat de KitchenAid staafmixer nog méér kan. Met dank aan de meegeleverde hakmolen ben je namelijk ook in staat om te hakken/snijden. Met dank aan de snijd- en raspschijven kan je ook nog ingrediënten snijden en raspen. 

Al met al is dit een staafmixer waar je veel kanten mee op kunt. Tijdens het uitvoeren van bovengenoemde klussen geniet je bovendien van veel gemak. De mixer ligt heerlijk in de hand, de mengbeker is groot genoeg en deze mixer beschikt over een zogeheten panbeschermer.

Wil je bijvoorbeeld in een pan soep pureren? Dan komt deze panbeschermer maar al te goed van pas; de beschermer zorgt ervoor dat je pan aan de binnenkant niet beschadigd raakt. 

Overigens geniet je bij deze staafmixer van een onbeperkte bewegingsvrijheid. De staafmixer werkt op basis van een 12v li-ion batterij, welke je meegeleverd krijgt. In de keuken zit je in ieder geval nooit te hannesen met een snoer.

Het schoonmaken

Nadat je met veel plezier van deze staafmixer gebruikgemaakt hebt, is het advies om de staafmixer uit elkaar te halen. Haal alle losse onderdelen van de mixer af en leg deze onderdelen in de vaatwasser. De staafmixer zelf kan je eventjes afspoelen onder de kraan.

Omdat de onderdelen vaatwasserbestendig zijn, heb je nagenoeg geen omkijken naar het schoonmaken/schoonhouden van deze staafmixer. Ook dat is een van de belangrijkste voordelen van de KitchenAid 5KHBV83EDG Staafmixer. 

kitchenaid staafmixer uitgebreide review

Conclusie van deze KitchenAid staafmixer review

Deze KitchenAid draadloze staafmixer review kunnen wij positief afsluiten. In onze ogen is dit merk met een van de betere staafmixers van dit moment. Over onder meer de onderstaande voordelen zijn wij erg enthousiast:

  • Eindeloze mogelijkheden: je kunt deze staafmixer gebruiken voor kloppen, mixen, hakken, raspen en snijden. Met dank aan de meegeleverde accessoires is dit gewoonweg een veelzijdige staafmixer.
  • Ideaal te bedienen: ook zijn wij van mening dat deze staafmixer ideaal te bedienen is. Dit is te danken aan de compacte vormgeving, maar ook aan de drukknop. Via deze drukknop behoud je de optimale controle over deze staafmixer.
  • Prima prijs-kwaliteitsverhouding: het klopt dat je diep in de buidel moet tasten voor deze staafmixer, maar je krijgt wel héél veel waar voor je geld.

Vond je dit interessant? Waarschijnlijk vind je deze artikelen dan ook wel leuk:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>