Beste waterkoker? Een top 5 met heel veel ervaringen!

Ben je op zoek naar een geschikte waterkoker voor in je keuken? Dan sta je voor een leuke uitdaging. Het aanbod van waterkokers is namelijk divers, is uitgebreid en is lastig te doorgronden. Graag bieden wij je daarom een helpende hand. Wij hebben recentelijk namelijk allerlei waterkokers uit mogen proberen, waardoor wij een top 5 samen hebben kunnen stellen.

Over deze vijf beste waterkokers vertellen wij je hieronder graag iets meer. Zo bespreken we wat volgens ons de beste waterkoker met een inhoud van 1 liter is, wat de beste kleine waterkoker is en wat de beste stille waterkoker is. 

Aan het einde van dit artikel bespreken we ook nog wáár je op moet letten bij het vergelijken van waterkokers. Mocht je op dit moment een nieuwe waterkoker aan willen schaffen, geeft dit artikel dus alle informatie waar je naar op zoek bent.

Top 5 beste waterkokers

Is het voor jou de hoogste tijd om een nieuwe waterkoker aan te schaffen? Is je huidige waterkoker bijvoorbeeld kapot gegaan? Of voldoet je nieuwe waterkoker niet meer aan je wensen? Om je zoektocht af te trappen, willen wij je adviseren om je wensen op een rijtje te zetten. Vervolgens kun je het beste voor één van onderstaande waterkokers kiezen. Uit onze test is immers gebleken dat dit de beste waterkokers van dit moment zijn.

1. Philips Daily Collection

De beste middelgrote waterkoker met een scherp prijskaartje. Dat is de beste manier waarop wij deze Philips waterkoker kunnen omschrijven. Deze waterkoker heeft een inhoud van 1,5 liter en is daardoor voor grotere huishoudens/gezinnen geschikt. Met één zetbeurt zet je namelijk behoorlijk veel kopjes thee.

Sublieme werking

Bij deze waterkoker valt de sublieme werking direct op. Je kunt het water eenvoudig vullen, de waterniveau indicator geeft de gewenste informatie en de snoerloze draaivoet van 360 graden is ook ideaal. Bovendien beschikt deze waterkoker over de gewenste veiligheidsfeatures. Ook het geïntegreerde anti-kalkfilter is volgens ons het vermelden waard. Al met al een prima én fraaie waterkoker.

Voordelen:

 • Inhoud van 1,5 liter
 • 360 graden draaivoet
 • Erg veilig
 • Makkelijk te bedienen
 • In 2 kleuren te verkrijgen
beste waterkoker voor thee

2. Aigostar Adam 30GOM

Ben je op zoek naar de beste waterkoker voor thee? En heb je daarvoor het liefste een glazen waterkoker? Dan raden wij je deze waterkoker van het merk Aigostar van harte aan. Deze waterkoker is van glas, is van een prima kwaliteit én is voordelig geprijsd.

Glazen waterkoker

Doordat deze waterkoker van glas is, zie je precies hoeveel water er (nog) in de waterkoker zit. Met dank aan de LED verlichting krijgt het glas bovendien een prachtige uitstraling. Doordat deze waterkoker een inhoud van 1,7 liter heeft, zet je behoorlijk veel thee met één zetbeurt. Tijdens dit proces geniet je van de kwaliteit, van de gemakkelijke bediening en van de sfeervolle blauwe verlichting.

Voordelen:

 • Van glas vervaardigd
 • Inclusief blauwe LED verlichting
 • Inhoud van 1,7 liter
 • Uitmuntende prijs-kwaliteitsverhouding
 • Erg veilig
beste stille waterkoker

3. Russell Hobbs Retro Classic Noir 

Gaat jouw voorkeur uit naar de beste waterkoker in retro stijl? En ben je ook bereid om relatief veel geld aan je nieuwe waterkoker uit geven? Dan kom je al snel bij deze prachtige waterkoker van Russel Hobbs uit. Bij deze prachtige waterkoker valt echt direct het prachtige design op. De handgreep, het materiaalgebruik en de thermometer aan de voorzijde vallen echt direct op.

Nieuwste technologieën

Ondanks het retro design beschikt deze waterkoker wel over de nieuwste technologieën. Zo heeft deze waterkoker een snelkookfunctie en bespaart deze waterkoker tot maar liefst 66% energie. Ook de inhoud (1,7 liter), de bediening en de duidelijke kopjesaanduiding is volledig naar onze wens. Houd bij deze waterkoker wel goed rekening met de vrij forse afmetingen.

Voordelen:

 • Prachtig retro design
 • Bespaart tot 66% energie
 • Inhoud van 1,7 liter
 • Inclusief snelkookfunctie
 • In vier kleuren te verkrijgen
beste waterkoker 1 liter

4. MOA Retro Waterkoker 

Een andere retro waterkoker waar wij over te spreken zijn, is deze waterkoker van het merk MOA. Deze retro waterkoker ziet er geweldig uit, werkt perfect en is een stuk voordeliger dan de hierboven besproken variant van Russell Hobbs.

Erg veilig

Deze waterkoker heeft een inhoud van 1,8 liter, heeft een anti-kalkfilter, heeft tal van veiligheidsfeatures en werkt erg snel. Tijdens het gebruik maken van deze waterkoker komt de 360 graden draaivoet ook maar al te goed van pas. Ondertussen geniet je ook nog van de fraaie uitstraling en prima afwerking van deze beste waterkoker!

Voordelen:

 • Geweldig retro design
 • Inhoud van 1,8 liter
 • Beschikt over veel veiligheidsfeatures
 • Werkt erg snel (vermogen van 2200 watt)
 • In vijf kleuren te verkrijgen
beste waterkoker ervaringen

5. MOA Heetwaterdispenser

Wil je een grote en luxe waterkoker tot je beschikking hebben? Dan raden wij je deze MOA heetwaterdispenser aan. In onze ogen is dit eigenlijk méér dan een waterkoker. Het is namelijk een apparaat waarmee je binnen een halve minuut een kopje thee kunt zetten. Dat is in feite met geen enkele waterkoker mogelijk.

Digitaal display

Bij deze waterkoker valt het stijlvolle design direct op. Ook het digitale display is volledig naar onze wens; hiermee stel je deze waterkoker geheel naar wens in. Uiteraard is deze waterkoker veilig en van een prima kwaliteit. Met dank aan de inhoud van 2,7 liter zet je bovendien heel veel thee in één keer. Handig als je veel visite over de vloer krijgt.

Voordelen:

 • Unieke heetwaterdispenser
 • Inhoud van 2,7 liter
 • Binnen 30 seconden een kopje thee
 • Ideale bediening via digitaal display
beste heetwaterdispenser

Aandachtspunten bij een waterkoker kopen

Wil je de beste waterkoker voor in je keuken aanschaffen? Let dan goed op onderstaande criteria voor dit product:

Inhoud: wil je een kleine, middelgrote of grote waterkoker tot je beschikking hebben?

Design en kleurstelling: wil je een retro waterkoker? Of wil je juist een hele moderne waterkoker? De keuze is reuze.

Materiaal: gaat je voorkeur uit naar een glazen waterkoker? Of heb je het liefste een RVS- of kunststof waterkoker? Ook op dit gebied heb je veel keuze.

Werking en bediening: ga ook goed na op welke manier de waterkoker te bedienen is. En check goed over welke features de waterkoker beschikt op het gebied van veiligheid en gemak.

Prijs-kwaliteitsverhouding: voor de beste raden wij je graag twee dingen aan: Kies altijd voor een waterkoker van een A-merk en durf te investeren in de beste waterkoker. Daar heb je op korte- én op lange termijn veel profijt van.

Vond je dit interessant? Waarschijnlijk vind je deze artikelen dan ook wel leuk:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>