Het beste filter koffiezetapparaat? Een top 3 met veel ervaringen!

Ben jij niet zo’n liefhebber van moderne en luxe koffiemachines? Gaat jouw voorkeur in plaats daarvan uit naar een nostalgisch filter koffiezetapparaat? Dan ben je zeker niet de enige. Zelfs in de afgelopen jaren blijven veel mensen/huishoudens nog steeds voor een goed koffiezetapparaat met filter kiezen.

Een belangrijk voordeel van zo’n koffiezetapparaat is de heerlijke geur. Op het moment dat je koffie aan het zetten bent, komt de heerlijke geur al direct je kant op. Voordat je daadwerkelijk de koffie hebt gedronken, zijn je geur- een proefzintuigen die al op hun wenken bediend. Bijkomend voordeel; je kunt ook grote hoeveelheid koffie in één keer bereiden.

Met andere woorden: een filter koffiezetapparaat brengt unieke voordelen met zich mee. Dat is zéker het geval als je voor het beste filter koffiezetapparaat kiest. Wat het beste koffiefilterapparaat is, ga je in dit artikel lezen.

Top 3 beste filter koffiezetapparaten

Spreken de voordelen van een filter koffiezetapparaat jou aan? En wil je graag zo snel mogelijk van deze voordelen profiteren? Dan adviseren wij je één ding: kies voor één van de varianten die wij hieronder bespreken. Hieronder vind je namelijk informatie over het best geteste filter koffiezetapparaat; we hebben zelfs een complete top 3 voor je samen weten te stellen!

1. Philips Cafe Gaia 

Het is wellicht niet heel verrassend, maar een koffiezetapparaat van Philips geniet onze voorkeur. Het gaat hierbij om de HD7546/20 variant uit de Philips Café Gaia serie. In onze ogen is dit – om meerdere redenen – het beste koffiezetapparaat met filter.

Echte thermoskan

Onder meer over de thermoskan zijn wij erg te spreken. Zoals je op de foto’s kunt zien, betreft dit een ‘echte thermoskan’. Dit betekent dat de kan de inhoud heerlijk warm weet te houden. Daarnaast kun je de kan ook nog uitnemen, waardoor je de koffie erg makkelijk in kunt schenken.

1 tot 15 kopjes

Wil jij graag grote hoeveelheden koffie zetten? Dan komt dit Philips koffiezetapparaat ook prima van pas; je kunt tot maar liefst 15 kopjes koffie in één keer zetten. Daarbij zijn we ook nog eens over de smaak te spreken; indien je de juiste filterkoffie gebruikt, zorgt dit koffiezetapparaat voor een heerlijke smaak van de koffie.

Druppelstop

Iets wat ook ideaal is, is de druppelstop. Dankzij deze stop kun je al een kopje inschenken, voordat de koffie volledig gezet is. Nadat je de kan weer terug in het apparaat hebt gezet, gaat het apparaat weer verder waar het gebleven was. 

Uitstekende prijs-kwaliteit verhouding

Dergelijke handigheidjes vind je ook terug bij het waterreservoir. Zo is de waterniveau indicator erg duidelijk, terwijl je het waterreservoir ook gemakkelijk bij kunt vullen. Als je al deze voordelen zo leest, zou je wellicht een fors prijskaartje verwachten. Niks is echter minder waar; de prijs-kwaliteitsverhouding van dit beste filter koffiezetapparaat is echt super!

Voordelen:

 • 1-15 kopjes koffie in één keer zetten
 • Handig waterreservoir
 • De thermoskan houdt de koffie tot 2 uur lang warm
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
 • Inclusief automatische uitschakeling en druppelstop
beste koffiezetapparaat filter

2. Philips Senseo Switch

Ook over deze Philips Senseo Switch zijn wij uitermate enthousiast. Dit komt onder meer door de dubbele werking van dit apparaat:

 • Filterkoffie: je kunt dit beste filter koffiezetapparaat in combinatie met filterkoffie gebruiken. De werking hiervan is zoals je gewend bent.
 • Koffiepads: indien gewenst kun je dit beste filter koffiezetapparaat ook koffiepads gebruiken. Handig als je bijvoorbeeld even haast hebt!

Compact apparaat

De afmetingen van dit filter koffiezetapparaat spreken ons ook aan. De machine is namelijk vrij klein, waardoor je ‘m moeiteloos een plekje in jouw keuken geeft. Daarbij geniet je ook direct van de makkelijke bediening; deze gehele machine bedien je met slechts een paar knoppen.

1-7 koppen koffie

In het waterreservoir kun je maar liefst 1 liter water schenken. Dankzij deze grootte zet je met één druk op de knop maar liefst 7 kopjes koffie. Vergeet je vervolgens het apparaat uit te zetten? Geen probleem; dit apparaat beschikt over een automatische uitschakeling. Al met al een veelzijdig en handig filter koffiezetapparaat!

Voordelen:

 • Geschikt voor filterkoffie én voor koffiepads
 • Automatische uitschakeling
 • Mogelijkheid om 7 kopjes koffie in één keer te zetten
 • Eenvoudige bediening; slechts enkele knoppen
 • Zeer compact vormgegeven
beste koffiefilterapparaat

3. Filterkoffiemachine KBG Select

Ben je bereid om te investeren in het beste filter koffiezetapparaat? Dan is deze variant van Moccamaster de beste optie voor je. Dit apparaat blinkt op meerdere punten uit, waaronder met de onwijs fraaie uitstraling. Als je naar dit filter koffiezetapparaat kijkt, word je eigenlijk direct blij. De uitstraling én de kleurstelling roepen direct een nostalgisch gevoel bij je op.

Snel koffiezetten

Binnen 6 minuten zet je met dit apparaat al een volle kan koffie. Hierbij geniet je ook nog eens van overheerlijke koffie; dit komt onder meer doordat de koffie met een zettemperatuur van 92 tot 96 graden gezet wordt. Met dank aan de warmhoudplaat blijft de koffie ook langere tijd warm.

Hoge kwaliteit

Verder is de kwaliteit van dit apparaat ook dik in orde. Wat ons betreft is dit filter koffiezetapparaat absoluut een aanwinst. Voor zowel jouw smaakpupillen als voor jouw keuken!

Voordelen:

 • Onwijs fraai design
 • Prima kwaliteit (= lange levensduur)
 • Een kan koffie wordt al in 6 minuten gezet
 • Bijzonder lekkere koffie
 • Met warmhoudplaat en automatische uitschakeling
best geteste filter koffiezetapparaat

Aandachtspunten bij een filter koffiezetapparaat kopen

Weet je zeker dat je een filter koffiezetapparaat wilt kopen? Richt dan jouw pijlen op het beste filter koffiezetapparaat. Wat voor jou het beste apparaat is, is wel afhankelijk van jouw eigen voorkeuren. Let daarom goed op de volgende aspecten voor dit product:

Uitstraling: in onze ogen is de uitstraling van een filter koffiezetapparaat een belangrijk punt. Ga goed na of je het apparaat mooi vindt

Zetmogelijkheden: ga ook goed na wat de zetmogelijkheden zijn. Kun je bijvoorbeeld één kopje koffie zetten? Of kun je ook een hele kan vullen?

Bediening: in een ideale wereld kun je het beste filter koffiezetapparaat (erg) makkelijk bedienen.

Handige extra’s: check ook of het apparaat over bijvoorbeeld een automatische uitschakeling, een druppelstop en een warmhoudplaat beschikt.

Prijs-kwaliteit verhouding: de prijzen voor de filter lopen flink uiteen. Durf in ieder geval te investeren, zodat je jarenlang van het beste filter koffiezetapparaat kunt genieten. Kies daarom ook altijd voor een apparaat van een A-merk.

Vond je dit interessant? Waarschijnlijk vind je deze artikelen dan ook wel leuk:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>