De beste espresso bonen? Een top 3 met veel ervaringen!

Geniet jij ook zo van een lekkere espresso? Als je één van de beste espressomachines aanschaft, kun je de espresso nóg lekkerder maken. Iets wat je daar absoluut ook bij nodig hebt, zijn de juiste espresso bonen. Wat de beste espresso bonen zijn, ga je in dit artikel lezen.

Waar moeten goede espresso bonen aan voldoen? Het is onder meer zeer wenselijk dat deze bonen donker gebrand zijn. Doordat de bonen donker gebrand zijn, zijn de bonen vrij intens en krachtig qua smaak. Dát is precies wat je wilt als je van een lekker krachtige espresso wilt genieten.

Het leuke is dat de koffiemerken veel kanten op kunnen met de espresso bonen. Ze kunnen hun eigen smaak creëren, waardoor alle espresso bonen uniek te noemen zijn. Wat volgens ons de beste espressomachine bonen zijn, ga je in dít artikel lezen!

Top 3 beste espresso bonen

Wil jij graag dagelijks van de lekkerste espresso’s genieten? Dan doe je er verstandig aan om te investeren in de beste espresso bonen. In onze ogen kies je daarbij het beste voor één van onderstaande varianten. Uit onze test is namelijk gebleken dat dit de beste (en lekkerste) espresso bonen van dit moment zijn!

1. L'OR Espresso Brazil Koffiebonen

Als we het over lekkere koffiebonen hebben, hebben we het al snel over L’OR. Het is dan ook niet verwonderlijk dat dit merk volgens ons de beste espresso bonen leveren. Deze espresso bonen zijn heerlijk, maar zijn ook nog eens uniek te noemen.

Verschillende smaakintensiteiten

Waar het unieke aspect aan te danken is? Dat is vooral te danken aan het feit dat L’OR deze bonen in allerlei varianten aanbiedt. Het gaat hierbij om varianten met een smaakintensiteit van 6 (regular), 7 (krachtig), 8 (krachtig), 9 (zeer krachtig) en 10 (zeer krachtig). Voor welke smaakintensiteit jij wilt gaan, is dus volledig aan jou.

Braziliaanse bonen

De bonen zorgen echt voor een overheerlijke espresso. Een espresso waarbij onder meer de zachte nasmaak opvalt; ook is het opvallend dat de smaak rond is. Je geniet eigenlijk van een volle smaak met een heerlijke afdronk. Overigens heeft L’OR bij deze koffiebonen gekozen voor 100% Arabica bonen uit Brazilië. Ook dát is duidelijk te merken aan de overheerlijke smaak. Al met al een ware aanrader voor alle volautomatische- en halfautomatische espressomachines!

Voordelen:

 • In meerdere varianten te verkrijgen
 • Overheerlijke smaak
 • 100% Arabica bonen
 • 4 x 500 gram geleverd
 • Fijne verpakking
beste espressomachine bonen

2. Kalo - 100% Arabica Koffiebonen

Wil jij nou écht de beste espressomachine bonen aanschaffen? En hoef je hierbij niet per sé voor één van de bekendere merken te kiezen? Dan zijn de koffiebonen van het merk Kalo een ware aanrader voor je. Zoals de naamgeving al doet vermoeden, zijn deze bonen speciaal voor espresso’s ontwikkeld. 

Donkere branding

Dit is onder meer te zien aan de donkere branding. Doordat deze koffie lang/donker gebrand zijn, zijn de koffiebonen vrij krachtig. Opvallend hierbij is ook de fijne nasmaak; je geniet echt van een smaak vol met karakter. Daarbij is het ook ideaal dat deze bonen voor alle volautomatische- en halfautomatische espressomachines geschikt zijn.

Uitstekende prijs-kwaliteit verhouding

Het merk Kalo heeft overigens gekozen voor een melange van Arabica- en Robusta koffiebonen. Door deze melange is de smaak zowel rijk als uniek. Echt heerlijke espresso bonen dus met een interessant prijskaartje!

Voordelen:

 • Melange van Robusta- en Arabica bonen
 • Donkere branding
 • Heerlijke smaak mét een lekkere afdronk
 • Verpakking van 1 kilogram
beste espresso bonen kopen

3. Starbucks Blonde Espresso Roast koffie

Ben je zelf een liefhebber van de Starbucks? En bestel je graag bij deze keten een heerlijke espresso? Dan is het goed om te weten dat je deze espresso nu ook zelf thuis kunt maken. Het enige wat je daarvoor nodig hebt, zijn deze koffiebonen van Starbucks. Om meerdere redenen zijn deze koffiebonen uniek en een ware aanrader.

Bijzondere lichte branding

Waarom de koffiebonen zo uniek zijn? Dit begint eigenlijk al bij de branding. Starbucks heeft bij deze espresso bonen namelijk voor een lichte branding gekozen. Iets wat opvallend is, aangezien een espresso eigenlijk altijd met koffiebonen met een donkere branding gezet wordt. De lichte branding heeft bij deze koffiebonen echter bijzonder goed uitgepakt.

Veel gekozen smaak

De smaakintensiteit van deze bonen heeft cijfer ‘6’. Op een schaal van 1 tot 12 betekent dit dat de bonen een regular smaak hebben. Een smaak die in ieder geval wel bij veel mensen tot de verbeelding spreekt. Deze Starbucks espressomachine bonen kunnen namelijk op veel lovende woorden rekenen. Overigens heeft Starbucks gekozen voor uitsluitend Arabica koffiebonen. 

Voordelen:

 • Unieke koffiebonen met een lichte branding
 • Overheerlijke smaak (zacht en mild)
 • 100% Arabica koffiebonen
 • Smaakintensiteit = 6 
 • 6 zakken van 200 gram per stuk
starbucks espresso bonen

Aandachtspunten bij espresso bonen kopen

Wil jij graag de beste espresso bonen kopen? Dan is het advies om voor jezelf jouw wensen voor dit product op een rijtje te zetten. Hoe wil je bijvoorbeeld dat de smaak van de espresso bonen is? In wat voor verpakking moeten de bonen worden geleverd? En waar moeten de koffiebonen verbouwd zijn? Let daarnaast ook goed op de volgende aspecten:

 • De branding: het is voor de hand liggend om voor koffiebonen met een donkere branding te kiezen. Het is echter ook mogelijk om voor bonen met een lichte branding te kiezen, zoals de Starbucks koffiebonen hierboven laten blijken.
 • Smaakintensiteit: het is volledig aan jezelf om te bepalen wat de smaakintensiteit van de bonen moet zijn. Geef jij de voorkeur aan héle krachtige espresso machine bonen? Of ga je voor de mildere varianten? Aan jou de keus.
 • Smaak: sowieso is het verstandig om goed naar de smaak te kijken. Let hierbij ook goed op de nasmaak/afdronk; dit is één van de belangrijkste aspecten bij een espresso.
 • Verpakking: ga ook goed na hoeveel espresso bonen je precies geleverd krijgt. Gaat het bijvoorbeeld om één zak? Of krijg je direct 6 zakken geleverd? Op dit gebied heb je ook meer dan voldoende keuze.
 • Prijs: durf tot slot te investeren in de beste espresso bonen. Als je eenmaal van de overheerlijke espresso’s geniet, ben je het hogere prijskaartje binnen de kortste keren vergeten!

Vond je dit interessant? Waarschijnlijk vind je deze artikelen dan ook wel leuk:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>