De beste cafetière? Een top 3 met veel ervaringen!

Geniet jij dagelijks van heerlijke, verse koffie? Maar, wil je hiervoor het liefste geen normale espressomachine of koffiemachine voor gebruiken? Dan kun je ook kiezen voor een cafetière. Dit is een vrij uniek apparaat, waarmee je op een makkelijke wijze een heerlijke verse kop koffie kunt bereiden.

Eigenlijk is een cafetière, ook wel French Press genoemd, een toonbeeld van nostalgie. Als je met dit apparaat een kopje koffie gaat zetten, komt er een heerlijke geur vrij. Een heerlijke geur waar je ongetwijfeld direct blij van wordt. Zodra je de koffie drinkt, ben je waarschijnlijk nog blijer. Met de beste cafetière zet je namelijk overheerlijke koffie.

Maar, wat is nou de beste cafetière? En waar moet je op letten bij het uitkiezen van een nieuwe cafetière? Op die twee vragen ga je in dit artikel een antwoord vinden. Wij laten je in dit artikel kennis maken met de drie beste cafetières van dit moment!

Top 3 beste cafetières

Wil jij op een leuke en nostalgische manier heerlijke koffie zetten? Dan is de aanschaf van een cafetière absoluut een aanrader. Dat is zéker het geval als je voor één van onderstaande varianten kiest. De onderstaande varianten zijn namelijk dé varianten die wij van harte aanraden.

1. VDN Cafetiere (0.8 L)

De cafetière waar wij het meeste over te spreken zijn, is deze cafetière van het merk VDN. Deze cafetière is van roestvrijstaal vervaardigd, heeft hierdoor een lange levensduur en beschikt over 3-dubbele filters. Deze filters tezamen zorgen ervoor dat je heerlijke koffie geniet. Of van heerlijke thee, aangezien je met deze cafetière ook thee zet.

Stijlvolle uitstraling

Iets wat wij ook geweldig vinden, is de uitstraling van deze cafetière. De cafetière ziet er stijlvol uit en is ook nog eens gemakkelijk in gebruik. Iets wat ook nog fijn is, is de handgreep. Dankzij deze handgreep ligt de cafetière heerlijk in de hand; je bedient de cafetière hierdoor makkelijk.

Samen koffiedrinken

Tot slot zijn wij te spreken over de inhoud van dit apparaat. Doordat deze VDN cafetière een inhoud van 0,8 liter heeft, zet je vrij veel koffie in één keer. Handig voor als je niet alleen koffie drinkt of een fanatieke koffiedrinker bent!

Voordelen:

 • Inhoud van 0,8 liter
 • Deze cafetière ziet er bijzonder fraai uit
 • 3-dubbele filters voor overheerlijke koffie
 • Met de fijne handgreep bedien je deze cafetière optimaal
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
beste cafetiere kopen

2. Grandlux French Press (1.0L)

Wil jij meerdere kopjes koffie tegelijkertijd met een cafetière kunnen zetten? Dan is deze Grandlux cafetière een ware aanrader voor je. Doordat deze cafetière een inhoud van 1 liter heeft, zet je tot maar liefst 8 kopjes koffie in één keer. Dit doe je bovendien op een leuke en nostalgische manier.

Duurzaam exemplaar

Het merk Grandlux heeft bij deze cafetière gekozen voor een 4-laags filtersysteem. Dit systeem zorgt ervoor dat alle koffie en thee perfect gefilterd wordt, waardoor je heerlijke koffie kunt zetten. Ook is het ideaal dat deze cafetière van RVS vervaardigd is; dit merk je duidelijk terug aan de lange levensduur.

Verschillende kleuren

Al met al is dit een ideale cafetière voor fervente koffiedrinkers. Als je graag meerdere kopjes koffie drinkt, komt de inhoud van 1 liter maar al te goed van pas. Bovendien kun je deze cafetière in twee kleuren aanschaffen; in het zwart en in het zilver.

Voordelen:

 • In twee kleuren verkrijgbaar
 • Inhoud van 1 liter (voor 8 kopjes koffie)
 • 4-laags filter
 • Van RVS vervaardigd
 • Fraai design en handige handgreep
beste cafetiere bestellen

3. Biggcoffee FY04 (0.8L)

Gaat jouw voorkeur uit naar een cafetière met een fraai design? Dan komt deze cafetière van het merk Biggcoffee maar al te goed van pas. Deze cafetière is van glas vervaardigd, waardoor je de koffie echt ziet zitten. Dit betekent wel dat deze cafetière iets minder duurzaam is dan een roestvrijstalen variant. Dat vinden wij echter niet al te erg bij deze variant; het fraaie design maakt een hoop goed!

Tot 6 kopjes tegelijk

Deze cafetière heeft een inhoud van 800 ml; dankzij deze inhoud zet je ongeveer 6 kopjes koffie met één zetbeurt. Deze koffie is overheerlijk – naar onze mening – onder meer dankzij het prima filtersysteem. Overigens zijn sommige onderdelen wel van roestvrijstaal, waardoor de koffie goed warm blijft in de cafetière. Echt een prima apparaat dus!

Voordelen:

 • Inhoud van 800 ml
 • Van glas én RVS vervaardigd
 • Geschikt voor ongeveer 6 kopjes koffie met één zetbeurt
 • Makkelijk te bedienen
 • Erg interessant geprijsd
beste cafetiere ervaringen

Aandachtspunten bij een cafetière kopen

Ben jij van plan om een nieuwe cafetière te kopen? Dan willen wij je graag de volgende tips meegeven voor deze aanschaf:

 • Kijk goed naar de inhoud van de cafetière. Het advies is om deze inhoud af te stemmen op de hoeveelheid kopjes koffie die je drinkt.
 • Kijk goed naar het design en het materiaal. In principe zijn zowel glas als RVS prima materialen voor een cafetière. RVS is duurzamer, maar glas brengt een unieke uitstraling met zich mee.
 • Kijk goed naar het prijskaartje. Als je de beste cafetière aan wilt schaffen, moet je hier relatief veel geld voor betalen. Je krijgt echter wel heel veel waar voor je geld; durf daarom te investeren in de beste cafetière! 

Vond je dit interessant? Waarschijnlijk vind je deze artikelen dan ook wel leuk:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>