Beste staafmixer? Top 5 met heel veel ervaringen!

Wil je graag thuis allerlei lekkere gerechten kunnen maken? Dan heb je absoluut baat bij een goede staafmixer. Een goede staafmixer biedt veel mogelijkheden, is fijn te bedienen en zorgt voor het gewenste resultaat.

Als je op zoek naar de beste staafmixer gaat, kom je al snel tal van varianten tegen. Dit maakt de zoektocht niet gemakkelijker, maar wij helpen je hier graag een handje bij. Wij hebben namelijk een uitgebreide staafmixer test uitgevoerd, waardoor wij in staat zijn geweest om de vijf beste staafmixers aan te wijzen.

Over deze vijf beste staafmixers lees je hieronder meer. We bespreken wat de pluspunten van de apparaten zijn, maar ook met welke minpunten je rekening moet houden. Door voor een van deze varianten te kiezen, geniet je al snel van veel gemak in de keuken – heel veel gemak zelfs.

Top 5 beste staafmixer

Voor elke hobbykok is een staafmixer onmisbaar. Met een staafmixer kan je kloppen, kneden en mixen. Met bepaalde accessoires is het zelfs mogelijk om nog véél meer dingen te doen met de beste staafmixer. Om van al deze mogelijkheden te kunnen profiteren, zou je voor één van onderstaande varianten moeten kiezen. Dit zijn volgens ons namelijk de beste staafmixers van dit moment.

1. Bosch ErgoMixx

De beste staafmixer van dit moment is volgens ons de Bosch MSM67170 ErgoMixx. Toen wij deze staafmixer uit mochten proberen, werden wij enthousiast en blij tegelijkertijd.

12 snelheden

Dat begon eigenlijk al bij de bediening van de mixer. Deze staafmixer ligt heerlijk in de hand, is fijn te bedienen en beschikt over twaalf snelheden. Wat je ook met de staafmixer wilt doen, maak je voor jezelf met deze snelheden gemakkelijk. Door de juiste snelheid te selecteren, behoud je in ieder geval de perfecte controle.

Krachtig genoeg

Verder is het fijn dat deze staafmixer behoorlijk krachtig is: 750 Watt. Dit zorgt ervoor dat je veel werkzaamheden uit kunt voeren, terwijl je dit ook nog op een snelle manier kunt doen. Dat je veel met deze staafmixer kunt doen, is ook aan de accessoires te danken. Bij aanschaf krijg je onder meer een maatbeker, een garde en een hakmolen meegeleverd.

Uitstekende prijs-kwaliteit verhouding

Wat ons ook erg aanspreekt, is de prijs-kwaliteitsverhouding. Bosch heeft voor een prima staafmixer gezorgd, maar vraagt hier niet de hoofdprijs voor. Wel moet je even goed rekening houden met de onderdelen; niet alle onderdelen zijn namelijk vaatwasmachinebestendig. Sommige onderdelen zou je dus even met de hand af moeten wassen.

Voordelen:

 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
 • Keuze uit 12 snelheden
 • Met garde, hakmolen en maatbeker geleverd
 • Krachtige 750 Watt motor
 • Erg fijn te bedienen
goede staafmixer

2. Philips ProMix Viva 

Wat is een goede staafmixer? Dit is een vraag die door veel koks gesteld wordt en die wij gemakkelijk kunnen beantwoorden: deze Philips staafmixer is een goede staafmixer. Deze mixer biedt tal van mogelijkheden, wordt met veel accessoires geleverd en is van een prima kwaliteit.

Handige blenderbeker

Bij aanschafkrijg je onder meer een garde, een XL hakmolen en een blenderbeker meegeleverd. Met dank aan deze blenderbeker kan je overal van je gemaakte smoothie genieten; dit is namelijk een blenderbeker die je overal mee naar toe kunt nemen.

Met turbo

Volgens Philips is dit een zogeheten 4-in-1 staafmixer. Je kunt dit apparaat als staafmixer inzetten, maar ook als blender, spiraalsnijder en hakmolen. Ongeacht op welke manier je gebruik van dit apparaat maakt, geniet je van de verschillende snelheden. Philips heeft hierbij zelfs voor een turbosnelheid gezorgd!

Voordelen:

 • Handige en veelzijdige 4-in-1 staafmixer
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
 • Keuze uit meerdere snelheden
 • Krachtige motor (800 Watt)
 • Snel mixen dankzij ProMix-technologie
staafmixer test

3. Cecotec Set

Gaat je voorkeur uit naar de beste staafmixer set? Dan raden wij je graag deze set van Cecotec aan. Deze set bestaat uit een staafmixer, uit een garde, uit een maatbeker en uit een hakmolen. Met dank aan deze accessoires kom je simpelweg niks tekort.

21 snelheden

Wij hebben bovendien opgemerkt dat deze staafmixer fijn te bedienen is. Zo kan je uit maar liefst 21 snelheden kiezen, waaronder een turbo-functie. De vlijmscherpe titanium messen zorgen bovendien voor het gewenste resultaat op een korte termijn. 

Opvallend krachtige motor 

Tevens is het ideaal dat de motor erg krachtig is; 1500 Watt om precies te zijn. Met dank aan dit vermogen ben je óók in staat om bijvoorbeeld ijs te crushen.

Al met al is dit een bijzonder fijne staafmixer. Dat is overigens ook nog te danken aan het prijskaartje; voor deze staafmixer set betaal je niet overdreven veel geld.

Voordelen:

 • Complete set van staafmixer en alle toebehoren
 • Krachtige 1500 Watt motor
 • Keuze uit 21 snelheden én turbofunctie
 • Efficiënt mixen dankzij gebogen mes
 • Fraai design en aangenaam te bedienen
staafmixers vergelijken

4. MOA HB57

Geef je het liefste zo min mogelijk geld aan de beste staafmixer uit? Dan raden wij je deze staafmixer van het merk MOA aan. Dit is wellicht niet het bekendste merk, maar men heeft prima werk afgeleverd met deze staafmixer.

Handige accessoires

Zo is de motor gemiddeld krachtig (700 Watt), krijg je allerlei accessoires meegeleverd en heb je de keuze uit 20 snelheden. Bij de accessoires valt met name de maatbeker op; deze is maar liefst 800 ml groot. 

Voordelen:

 • Vermogen van 700 Watt
 • Keuze uit 20 snelheden
 • Interessant geprijsd
 • Met alle gewenste toebehoren geleverd
 • Ergonomisch handvat
wat is een goede staafmixer

5. Adler 

Deze top 5 sluiten we graag af met deze staafmixer van het merk Adler. Ook dit is niet het bekendste merk, maar ook deze staafmixer heeft ons weten te verrassen. Dit is onder meer te danken aan het vermogen van maar liefst 1500 Watt.

Fijne bediening

Verder zijn wij van mening dat deze staafmixer fijn te bedienen is. De mixer ligt fijn in de hand, is niet overdreven zwaar en biedt vijf snelheden aan. Door met de snelheid te variëren, voer je alle werkzaamheden met deze staafmixer geheel naar wens uit. 

Betaalbaar

Net zoals voor de MOA staafmixer hoef je ook voor deze staafmixer niet de hoofdprijs te betalen. Houd er alleen wel rekening mee dat je weinig accessoires meegeleverd krijgt.

Voordelen:

 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
 • Krachtige 1500 Watt motor
 • Keuze uit 5 snelheden
 • Ergonomische vorm én handvat
beste staafmixer set

Aandachtspunten bij een staafmixer kopen

Is het voor jou de hoogste tijd om een nieuwe staafmixer te kopen? Dan is het zaak om de staafmixers te vergelijken. Daarvoor is ons eerste advies om je wensen goed op een rijtje te zetten. Vervolgens kan je gericht naar onderstaande aandachtspunten voor dit product kijken:

 • Vermogen: wij geven zelf de voorkeur aan een staafmixer met een krachtige motor. Daarmee geniet je van een snelle werking en veel mogelijkheden.
 • Accessoires: ga heel goed na welke accessoires je bij de staafmixer meegeleverd krijgt. Onder meer een garde, een hakmolen en een maatbeker zijn enkele accessoires die wij graag meegeleverd zien worden.
 • Ergonomie: let ook goed op de ergonomie van de staafmixer. Hoe ligt de mixer in de hand? Hoe zwaar is de mixer? En hoe kan je de mixer bedienen?
 • Aantal snelheden: wij geven zelf de voorkeur aan een staafmixer met meerdere snelheden. Dit stelt je namelijk in staat om echt alle werkzaamheden met de mixer naar wens uit te voeren.
 • Prijs-kwaliteitsverhouding: uiteraard moet je ook goed naar zowel de kwaliteit als het prijskaartje kijken. Kies in ieder geval voor een staafmixer van een goed merk én durf te investeren. Let daarnaast ook goed op de beoordelingen van andere gebruikers.

Vond je dit interessant? Waarschijnlijk vind je deze artikelen dan ook wel leuk:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>