Beste Siemens koffiemachine? Een top 3 met veel ervaringen

Een nieuwe koffiemachine uitkiezen is een uitdagende klus. Je hebt uit veel soorten machines de keuze, terwijl je ook uit meerdere merken kunt kiezen. Binnen het aanbod vallen enkele merken expliciet op; dit geldt onder andere voor Siemens.

Dit merk heeft zich afgelopen jaren absoluut doen laten gelden. Zo heeft Siemens meerdere technologieën bedacht en is het aanbod van Siemens uitgebreid. Als je nú een Siemens koffiemachine aan wilt schaffen, moet je daarom een goede vergelijking maken. Een goede vergelijking waar wij je graag een handje bij gaan helpen.

Dat doen we door in dit artikel de drie beste Siemens koffiemachines te bespreken. Als je voor één van deze machines kiest, doe je wat ons betreft een prima aankoop. Een prima aankoop waar je bovendien jarenlang van gaat genieten; Siemens weet namelijk écht kwaliteit te leveren.

Top 3 beste Siemens koffiemachine

Welke Siemens koffiemachine is als best getest? Dat zijn de drie Siemens koffiemachines die wij hieronder bespreken. Als je voor één van deze koffiemachines van Siemens kiest, doe je wat ons betreft een prima aankoop. Neem onderstaande reviews op je gemakje door en bepaal welke koffiemachine het beste op je wensen aansluit.

1. Siemens EQ6 Plus s500

De beste Siemens koffiemachine; dat is volgens ons deze Siemens EQ.6 Plus s500 TE655203RW. Deze koffiemachine is luxe, biedt veel mogelijkheden en ziet er ook geweldig uit. De duo-kleurstelling, het grote display en de vormgeving spreekt ons volledig aan.

Veel specialiteiten

De vele mogelijkheden van deze espressomachine zijn echt ongekend. Zo kun je bijvoorbeeld uit veel koffiespecialiteiten kiezen; ook voor specialiteiten met melk. Dankzij een uniek systeem kun je zelfs twee koffiespecialiteiten met melk tegelijkertijd zetten. Dat is iets wat je nagenoeg bij geen enkele andere koffiemachine aantreft.

Vele smaakinstellingen

Verder is het fijn dat je smaakvoorkeuren op kunt slaan. Het is namelijk óók mogelijk om tal van smaakinstellingen naar wens aan te passen. Mocht je het leuk vinden, kun je op dit gebied behoorlijk ver gaan met de Siemens EQ.6 Plus s500 TE655203RW. Al met al een geweldige, hoogwaardige en luxe volautomatische Siemens espressomachine.

Voordelen:

 • Prachtige en luxe uitstraling
 • Twee koffiespecialiteiten met melk tegelijkertijd
 • Geheugenfunctie
 • Inclusief automatisch ontkalkingssysteem
 • Veel smaakinstellingen naar wens aan te passen
siemens koffiemachine best getest

2. Siemens EQ6 Plus s400

In het aanbod van Siemens zijn tal van hoogwaardige espressomachines te vinden. Eén van de machines waar wij erg enthousiast over zijn, is deze Siemens EQ6 Plus s400 TE654319RW. Deze espressomachine ziet er gelikt uit, biedt veel handige functies en is van een hoge kwaliteit.

Twee tegelijk

Ook bij deze machine is het mogelijk om twee koffiespecialiteiten tegelijkertijd te zetten. Wil je bijvoorbeeld 2 cappuccino’s zetten? Met één druk op de knop zet je de machine aan de slag. Binnen de kortste keren geniet je van een overheerlijke cappuccino. Een cappuccino waarvan je de smaak ook nog naar wens aan kan passen.

Automatische ontkalker

Verder voldoet deze espressomachine aan alle wensen. De machine beschikt over een automatische ontkalker, over een groot bonenreservoir en over een geheugenfunctie. Je betaalt vrij veel geld voor deze espressomachine, maar het is elke euro dubbel en dwars waard.

Voordelen:

 • Twee koffiespecialiteiten met melk tegelijkertijd
 • Erg fraai vormgegeven
 • Bediening via een handig display
 • Met automatische ontkalker
 • Groot bonenreservoir (300 gram)
 • Inclusief een geheugenfunctie
siemens koffiemachine kopen

3. Siemens EQ300

Ben je op zoek naar beste Siemens koffiemachine voor een leuk bedrag? Dan kun je niet om deze Siemens EQ300 TI35A209RW heen. Dit is volgens ons de beste voordelige Siemens espressomachine. Een espressomachine die opvallend veel mogelijkheden aanbiedt.

Handige bediening

Zo is het mogelijk om een koffiespecialiteit met melk te bereiden. Dit is te danken aan het stoompijpje in combinatie met het geïntegreerde melkreservoir. Om deze koffiespecialiteit te zetten, maak je gebruik van de handige bediening. Bovendien kun je hierbij tal van smaakinstellingen naar eigen wens aanpassen.

Compacte vormgeving

Heb je niet al te veel ruimte in je keuken? Dan is dit de beste Siemens koffiemachine voor je. In vergelijking met andere varianten is deze variant namelijk vrij compact vormgegeven. Bij deze koffiemachine geniet je bovendien van veel gemak; iets wat te danken is aan de automatische reiniging en de automatische ontkalker.

Voordelen:

 • Relatief voordelig geprijsd
 • Relatief compact vormgegeven
 • Handige bediening
 • Geschikt voor koffiespecialiteiten met melk
 • Inclusief automatisch reinigings- en ontkalkingsprogramma
beste siemens koffiemachine kopen

Aandachtspunten bij een Siemens koffiemachine kopen

Heb je je pijlen gericht op de beste Siemens koffiemachine? Om de beste Siemens koffiemachine te kunnen kopen, raden wij je aan om een goede vergelijking te maken. Let hierbij goed op onderstaande aandachtspunten:

Soort koffiemachine. In het aanbod van Siemens vind je meerdere soorten koffiemachines terug. zo kun je voor een simpele espressomachine kiezen, terwijl je ook voor een (hele) luxe Siemens volautomatische espressomachine kunt kiezen.

Je wensen & voorkeuren. Het is hoe dan ook verstandig om vooraf je wensen en voorkeuren op een rijtje te zetten. Welke koffiespecialiteiten wil je kunnen bereiden? Hoe groot moet de machine zijn? En over welke functies moet de machine sowieso beschikken? Stuk voor stuk belangrijke vragen om voor jezelf over na te denken.

Prijskaartje. Zoals bovenstaande varianten laten blijken, lopen de prijskaartjes van de Siemens koffiemachines flink uiteen. Ons advies is daarom om een maximum budget voor jezelf vast te stellen; binnen dit budget kun je vervolgens op zoek naar de beste Siemens koffiemachine.

Vond je dit interessant? Waarschijnlijk vind je deze artikelen dan ook wel leuk:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>