Beste Jura koffiemachine? Een top 3 met veel ervaringen!

Wat is de beste Jura koffiemachine? In dit artikel ga je het antwoord op deze vraag vinden. Wij hebben namelijk het uitgebreide aanbod van Jura aan een keuring mogen onderwerpen. Aan de hand van onze eigen bevindingen hebben wij vervolgens een top 3 samen kunnen stellen. Over de beste Jura koffiemachines van dit moment lees je hieronder meer.

In de afgelopen jaren is Jura een populair merk geworden. Deze populariteit is te danken aan de kwaliteit, aan de diversiteit binnen het aanbod en aan de vele mogelijkheden van de Jura koffiemachines. Als je een Jura koffiemachine wilt kopen, kun je bovendien uit allerlei prijsklassen kiezen. Dát zorgt ervoor dat de aanschaf van de beste Jura koffiemachine voor veel mensen interessant/mogelijk is.

Voor welke Jura koffiemachine je het beste kunt kiezen, is afhankelijk van je eigen voorkeuren. Neem onderstaande reviews door en verdiep je hiermee direct in het huidige aanbod van Jura.

Top 3 beste Jura koffiemachines

De beste Jura koffiemachine voor thuis; in onze ogen zijn dat de drie varianten die wij hieronder bespreken. Deze varianten voldoen aan onze verwachtingen, bieden (veel) handige extra’s en hebben een prima prijs-kwaliteitsverhouding. Over deze drie machines vertellen wij je hieronder graag iets meer; neem de korte reviews op je gemakje door en maak direct de juiste keuze voor jezelf.

1. Jura E6

Stijlvol, een geweldige kwaliteit en veel mogelijkheden. Op deze manier kunnen wij de Jura E6 het beste omschrijven. Deze koffiemachine voldoet eigenlijk aan al onze verwachtingen en is volgens ons dan ook de beste koop.

Less is more

Bij deze koffiemachine valt de vormgeving direct op. Jura heeft overduidelijk het motto ‘less is more’ opgevolgd. De koffiemachine is namelijk strak qua design, kent niet al te veel poespas en beschikt over een handige bediening. Deze handige bediening is te danken aan het kleurendisplay, aan de drukknoppen en aan de draaiknop.

11 specialiteiten

Dankzij deze bediening zet je elk kopje koffie volledig naar wens. Bij de Jura E6 is het namelijk mogelijk om veel invloed op de smaak uit te oefenen. Wil je liever gewoon met één druk op de knop een lekker kopje koffie zetten? Ook dat is mogelijk; deze beste Jura koffiemachine zet namelijk 11 koffiespecialiteiten met één druk op de knop.

Met melksysteem

Belangrijk bijkomend voordeel: het gaat hierbij ook om koffiespecialiteiten met melk. Deze machine heeft namelijk een geïntegreerd melksysteem. Geweldig wat ons betreft. Ook de algehele kwaliteit en de vele handige extra’s zijn volledig naar onze wens. Houd wel rekening met een relatief fors prijskaartje.

Voordelen:

 • Ideale bediening
 • De keuze uit 11 voorgeprogrammeerde koffiespecialiteiten
 • Inclusief geïntegreerd melksysteem
 • Veel mogelijkheden om invloed op de smaak uit te oefenen
 • Prima kwaliteit
beste jura koffiemachine voor thuis

2. Jura Impressa E8

Ben je bereid om in de beste Jura koffiemachine te investeren? En wil je vooral dat je heel veel kanten met de koffiemachine op kunt? Dan is het advies om te kiezen voor deze Jura Impressa E8 koffiemachine. Deze koffiemachine is volgens ons de beste premium machine van Jura.

Automatisch melkopschuimen

Waaruit blijkt dat dit een premium koffiemachine is? Onder meer door de automatische melkopschuimmethode; met dank aan het geïntegreerde melksysteem zet je heerlijke koffiespecialiteiten met melk. Ook vinden wij de automatische ontkalking geweldig; je hebt hierdoor zelf geen omkijken meer naar het ontkalken van de machine.

12 specialiteiten voorgeprogrammeerd

Ben je favoriet van een specifieke koffiespecialiteit? Grote kans dat je deze met de Jura Impressa E8 met één druk op de knop kunt bereiden. Deze beste Jura koffiemachine beschikt namelijk over 12 voorgeprogrammeerde koffievarianten. Met één druk op de knop zet je deze machine direct aan het werk.

Sublieme smaak

De smaak van de koffie is echt subliem. Met alle dank aan de vele instelmogelijkheden en het perfecte extractieproces. Tot slot willen we het design en de bediening nog benoemen; echt subliem.

Voordelen:

 • Gaaf design
 • Premium koffiemachine (automatische ontkalking)
 • 12 voorgeprogrammeerde koffievarianten
 • Ideale bediening dankzij kleurendisplay
 • Overheerlijke koffie
wat is de beste jura koffiemachine

3. Jura D6

Jura biedt koffiemachines in verschillende prijsklassen aan. Als je het graag zo voordelig mogelijk houdt, is de Jura D6 de beste Jura koffiemachine voor je. Deze machine kost niet overdreven veel geld, maar brengt wel onwijs veel mogelijkheden met zich mee.

Automatisch ontkalken

Zo beschikt deze koffiemachine over een automatisch ontkalkingssysteem. Ook is het ideaal dat je deze machine makkelijk kunt bedienen. Hiervoor heb je twee handige draaiknoppen tot je beschikking. Het enige wat hier eigenlijk bij ontbreekt, is een display. Desalniettemin werken de twee draaiknoppen uiterst prettig.

1 druk op de knop

Ook is het ideaal dat je met één druk op de knop een kopje koffie kunt zetten. Jura heeft er namelijk voor gekozen om 7 vaste koffievarianten in te programmeren. Met één druk op de knop zet je al één van deze 7 koffievarianten. Hierbij je overigens ook nog in staat om zelf invloed op de smaak uit te oefenen. Zo kun je de sterkte, temperatuur en hoeveelheid naar eigen inzicht aanpassen.

Uitstekende prijs-kwaliteit verhouding

Ook het design, de kleurstelling en de algehele kwaliteit vinden wij prima. Al met al is dit dus de beste Jura koffiemachine met een relatief voordelig prijskaartje.

Voordelen:

 • Relatief voordelig geprijsd
 • Automatische ontkalking
 • 7 voorgeprogrammeerde koffievarianten
 • Je kunt veel invloed op de smaak van de koffie uitoefenen
 • Fraai design en fraaie kleurstelling
jura koffiemachine kopen

Aandachtspunten bij een Jura koffiemachine kopen

Wil je graag de beste Jura koffiemachine kopen? Voordat je de knoop door kunt hakken, moet je een goede vergelijking maken binnen dit merk. Met onderstaande tips maak je dit voor jezelf makkelijker:

 • Zet je wensen op een rijtje. Welke koffiespecialiteiten wil je bijvoorbeeld met één druk op de knop kunnen zetten? Hoe groot mag/moet de koffiemachine zijn? En aan welke functies of eigenschappen hecht je zelf veel waarde?
 • Hoeveel geld wil je uitgeven? De beste Jura koffiemachines hebben nogal uiteenlopende prijskaartjes. Stel daarom voor jezelf een maximum budget vast.
 • Hoe moet de koffiemachine er uit zien? Denk hierbij niet alleen over de afmetingen na, maar ook over de kleurstelling. 
 • Hoe wil je de kunnen bedienen? Wil je dit graag middels een display doen? Of wil je dit graag middels draaiknoppen doen? Aan jou de keuze!

Vond je dit interessant? Waarschijnlijk vind je deze artikelen dan ook wel leuk:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>