Het beste scheerapparaat? Een top 3 met veel ervaringen!

Wat is het beste scheerapparaat? Deze vraag wordt door relatief veel mannen gesteld. Het lastige hierbij is dat de baardgroei per man verschillend is. Op basis van de baardgroei is het echter zaak om op zoek naar het beste scheer apparaat te gaan. Een apparaat wat het bij jou mogelijk perfect doet, doet het bij een vriend van je mogelijk een stuk minder.

Voordat je op zoek naar het beste scheerapparaat gaat, is het dan ook goed om naar jouw situatie te kijken. Wat voor baardgroei heb je precies? En welke wensen stel je zelf met betrekking tot het nieuwe beste elektrische scheerapparaat?

Wij helpen je graag een (extra) handje bij deze zoektocht. Recentelijk hebben wij namelijk het aanbod van scheerapparaten aan een strenge keuring onderworpen. Op basis dáárvan hebben wij een top 3 samen kunnen stellen. Over deze drie beste scheerapparaten voor mannen vind je hieronder alle informatie.

Top 3 beste scheerapparaten

Voor veel mannen is een elektrisch scheerapparaat onmisbaar. Je kunt er ook voor kiezen om met een scheermesje aan de slag te gaan, maar dit werkt toch vaak een stuk minder prettig. Met het beste elektrische scheerapparaat ben je daarom een stuk beter uit. Dat is zéker het geval als je voor één van onderstaande drie varianten kiest. Deze drie varianten zijn namelijk bij onze test als beste naar voren gekomen!

1. Philips Shaver S5110/06 

Het beste scheerapparaat voor mannen? Volgens ons is dat – met afstand – dit scheerapparaat van Philips. Met dit geweldige en betaalbare scheerapparaat kom je eigenlijk niks meer tekort. Je scheert jouw baard op een handige, prettige en duurzame manier. Dit komt jouw baardgroei alleen maar ten goede, terwijl je ook niet bang voor een geïrriteerde huid hoeft te zijn.

Lichte en middelzware baardgroei

Dit scheerapparaat is bij uitstek geschikt voor mannen met een lichte tot middelzware baardgroei. Met dank aan de twee mesjes én het Super Lift & Cut systeem wordt jouw baard op de perfecte manier geschoren. Dit systeem werkt overigens simpel doch doeltreffend: het apparaat trekt de haren omhoog, waarna het apparaat de haren op dezelfde lengte af kan scheren. Op die manier geniet je van een glad resultaat.

5 Draairichtingen

Ook is het ideaal dat de scheerkop van dit scheerapparaat 5 draairichtingen heeft. Met dank aan deze draairichtingen past de scheerkop zich eigenlijk aan de contouren van jouw hoofd aan. Dáárdoor ben je in staat om echt jouw gehele baard netjes bij te werken.

LED display

Tevens geniet je van het handige LED display. Op dit LED display zie je bijvoorbeeld staan wanneer je de scheerkop moet vervangen of wanneer je de accu op moet laden. Moet je de accu opladen? Indien je de accu 1 uurtje oplaadt, geniet je voor 40 minuten van snoerloos scheren. Kijk, dat is nog eens een korte oplaadduur én een lange batterijduur.

Uitstekende prijs-kwaliteit verhouding

Ook over de prijs-kwaliteitsverhouding zijn wij te spreken. Je hoeft niet de hoofdprijs voor dit beste scheerapparaat te betalen, maar je geniet wel van de gekende Philips kwaliteit. Onder aan de streep kunnen wij dit elektrische scheerapparaat daarom van harte aanraden!

Voordelen:

 • 5 draairichtingen van de scheerkop
 • Super Lift & Cut systeem voor ultraglad scheerresultaat
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
 • Geschikt voor lichte- tot middelzware baardgroei
 • 40 minuten draadloos te gebruiken
beste scheerapparaat gevoelige huid

2. Braun 3040 Wet&Dry 

Heb jij een relatief zware baardgroei? Dan doe je er verstandig aan om op zoek te gaan naar het beste scheerapparaat voor een zware baardgroei. Wat ons betreft kun je daarvoor het beste kiezen voor dit Braun scheerapparaat. Dit scheerapparaat is geschikt voor een lichte-, middelzware en zware baardgroei.

Nat en droog

Ook is het een groot voordeel dat je zowel nat als droog kunt scheren. Geef jij de voorkeur aan droog scheren? Dat is mogelijk dankzij de ultrascherpe mesjes. Mocht je liever nat scheren, is dat ook mogelijk. Ideaal wat ons betreft.

Snel resultaat

Dit beste elektrische scheerapparaat van Braun vormt ook perfect de contouren van jouw gezicht. Alle haartjes op jouw gezicht worden daardoor geschoren, waarbij de eerste beweging al direct raak is. Braun heeft een uniek systeem ontworpen, waardoor je eigenlijk maar één keer over jouw baard heen hoeft te gaan. Vanaf dat moment geniet je al van een glad scheerresultaat.

Snelladen

Je hebt bij de Braun Series 3 3040 ook de mogelijkheid om van de snelladen functie gebruik te maken. Dit betekent dat je dit beste scheerapparaat binnen 60 minuten volledig oplaadt. Na dit uurtje kun je dit apparaat 45 minuten lang draadloos gebruiken. Wil je jouw scheerapparaat ook tijdens het laden kunnen gebruiken? Dan is dit géén aanrader; bij dit Braun scheerapparaat is dat namelijk niet mogelijk.

Voordelen:

 • Zowel nat als droog scheren
 • Past zich volledig aan de contouren van jouw gezicht aan
 • Glad scheerresultaat
 • Voor allerlei soorten baardgroei geschikt
 • Snellaadfunctie en lange batterijduur
beste scheerapparaat mannen

3. Beeperfect 5-in-1 

Geef jij het liefste zo min mogelijk geld aan het beste scheerapparaat uit? Dan is deze variant van Beeperfect mogelijk erg interessant voor je. Voor dit scheerapparaat betaal je niet al te veel, terwijl je wel veel waar voor je geld krijgt.

Veel accessoires

Zo is het ideaal dat je allerlei accessoires meegeleverd krijgt. Je kunt hierbij denken aan een beschermkap, een reinigingsborsteltje en een precisietrimmer. Juist dankzij deze accessoires wordt dit apparaat als een 5-in-1 scheerapparaat aangeduid!

90 min draadloos

Nadat je de accu opgeladen hebt, kun je ‘m maar liefst 90 minuten lang draadloos gebruiken. Dat is ongekend lang wat ons betreft. Verder is dit scheerapparaat voor nat én droog scheren geschikt en geniet je van een glad scheerresultaat. Dit scheerresultaat is te danken aan de vijf 5 scheerkoppen. Deze scheerkoppen buigen mee met de contouren van jouw gezicht, waardoor geen plekje op jouw gezicht overgeslagen wordt.

Zeer betaalbaar

Voor dit alles hoef je dus níet de hoofdprijs te betalen. Daarbij moet je wel rekening met het volgende houden; dit is niet het beste scheerapparaat voor een gevoelige huid. Als je een gevoelige huid hebt, kun je volgens ons beter voor één van de twee hierboven besproken varianten kiezen.

Voordelen:

 • Inclusief allerlei accessoires
 • Veelzijdig te gebruiken
 • Accuduur van maar liefst 90 minuten
 • Volgt de contouren van jouw gezicht
 • Geschikt voor nat én droog scheren
beste elektrische scheerapparaat

Aandachtspunten bij een scheerapparaat kopen

Wil jij het beste scheerapparaat kopen? Zorg er dan voor dat je goed naar de volgende facetten kijkt voor het juiste apparaat:

 • Jouw huid: heb je last van een gevoelige huid? Kies dan voor het beste scheerapparaat voor een gevoelige huid. Heb je last van een droge huid? Kies dan voor een scheerapparaat waarmee je nat kunt scheren. Het is al met al zaak dat je jouw huidtype afstemt op het soort scheerapparaat.
 • Jouw baardgroei: heb je een zware baardgroei? Kies dan voor het beste scheerapparaat voor een zware baardgroei. Als je een lichtere baardgroei hebt, kun je beter kiezen voor een scheerapparaat die voor een lichtere baardgroei geschikt is.
 • Scheerresultaat: uiteraard draait alles om het scheerresultaat. Check daarom goed wat andere kopers over het beste scheerapparaat voor mannen zeggen. Dáármee krijg je een duidelijke indruk van hetgeen het scheerapparaat te bieden heeft.
 • Prijs-kwaliteitsverhouding: tot slot wijzen wij je op de prijs-kwaliteitsverhouding van de scheerapparaten. Ga altijd voor een scheerapparaat van een gerenommeerd merk én durf hier ook voor te investeren. Daar heb je op termijn alleen maar profijt van!

Vond je dit interessant? Waarschijnlijk vind je deze artikelen dan ook wel leuk:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>