De beste baardtrimmer? Een top 3 met veel ervaringen!

Heb je de nodige baardgroei? Dan heb je wellicht al gemerkt dat het een uitdaging is om deze baardgroei in bedwang te houden. Dat lukt je eigenlijk alleen als je over de juiste apparaten de beschikking hebt. Eén van deze apparaten is zonder twijfel een baardtrimmer. Met een goede baardtrimmer weet je jouw baard eigenlijk in perfect model te houden.

Maar, wat is nou een goede baardtrimmer? Welke baardtrimmer kun je het beste aanschaffen? En wat is bijvoorbeeld de beste baardtrimmer voor een stoppelbaard? Deze vragen hebben wij onszelf ook gesteld, waarna we in actie zijn gekomen. Wij hebben het aanbod van baardtrimmers aan een strenge keuring onderworpen, waarna wij een top 3 samen hebben kunnen stellen.

Over deze drie beste baardtrimmers lees je hieronder meer! Op voorhand kunnen wij je één ding verklappen: de aanschaf van de beste baardtrimmer is absoluut een aanrader. Zéker als je jouw baard netjes wilt verzorgen en in model wilt brengen/houden.

Top 3 beste baardtrimmers

In de afgelopen jaren hebben de ontwikkelingen niet stilgestaan. Dat is ook duidelijk terug te zien aan het aanbod van baardtrimmers. Je kunt niet alleen uit veel baardtrimmers kiezen, maar de baardtrimmers verschillen ook echt op essentiële punten. Om uiteindelijk de beste baardtrimmer aan te schaffen, is het maken van een goede vergelijking cruciaal. Wij kunnen je in ieder geval de drie baardtrimmers aanraden die wij hieronder bespreken.

1. Philips BT5200

Een baardtrimmer van Philips kan uiteraard niet in deze top 3 ontbreken! In de afgelopen jaren heeft Philips geweldige baardtrimmers op de markt gebracht, waar deze 5000 Serie BT5200/16 één van de voorbeelden van is. Wij zijn bij deze baardtrimmer met name over de prijs-kwaliteitsverhouding te spreken.

Goede prijs-kwaliteit verhouding

Voor deze baardtrimmer betaal je slechts enkele tientjes. Voor dat bedrag krijg je echter wel waar voor je geld. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om deze baardtrimmer 60 minuten geheel draadloos te gebruiken. Handig voor als je geen stopcontract in de buurt hebt of als je bijvoorbeeld op reis bent.

Juiste materialen

Verder is het ook een groot voordeel dat je jouw baard echt gelijkmatig kunt trimmen. Dit is met name te danken aan de geïntegreerde optilkam, welke eigenlijk voor het perfecte resultaat zorgt. Dat is overigens ook te danken aan de metalen mesjes. Deze mesjes zijn dubbelzijdig geslepen en zijn van de gewenste kwaliteit.

Waterdicht

Wist je dat deze baardtrimmer ook 100% waterdicht is? Ook dat spreekt ons aan, evenals het feit dat je uit 17 verschillende lengtestanden kunt kiezen. Deze lengtestanden lopen van 0,4 mm tot 10 mm; je kunt dus altijd wel voor een perfecte stand kiezen. Al met al is dit apparaat van Philips een ware topper!

Voordelen:

 • 17 lengtestanden
 • Geïntegreerde optilkam die perfect werkt
 • 60 minuten draadloos te gebruiken
 • Erg gunstig geprijsd
 • Dubbelzijdig geslepen metalen mesjes
goede baardtrimmer

2. Rimlen 5 in 1 

Wat is de nou de beste baardtrimmer voor een stoppelbaard? Toen wij op zoek naar het antwoord op deze vraag gingen, kwamen wij al snel deze trimmer van Rimlen tegen. Om meerdere redenen is dit volgens ons een ideale baardtrimmer. Ook als je de voorkeur aan een stoppelbaard geeft. 

Hele lichaam

Zo is het bijvoorbeeld ideaal dat dit echte en veelzijdig apparaat is. Het is namelijk niet alleen een baardtrimmer, maar ook een trimmer voor jouw lichaamsbeharing. Verder kun je jouw neushaar en jouw oorhaar met deze trimmer verwijderen. Als klap op de vuurpijl kun je dit apparaat ook nog als bodygroomer instellen. Ideaal!

90 min draadloos

Bij deze baardtrimmer heb je de keus uit meerdere lengtestanden. De minimale lengte is 1 mm en de maximale lengte is 10 mm. Met dank aan deze lengtestanden creëer je eigenlijk altijd de gewenste baard. Bovendien kun je maar liefst 90 minuten lang dit apparaat draadloos gebruiken. 

Nat en droog

Scheer jij liever nat of droog? Bij deze beste baardtrimmer van Rimlen maakt dat niks uit. Je kunt deze baardtrimmer echt op een veelzijdige manier gebruiken; iets wat ons absoluut aanspreekt. Al met al krijg je ook bij dit apparaat veel waar voor je geld.

Voordelen:

 • Een 5 in 1 trimmer voor zowel gezichts- als lichaamsbeharing
 • 90 minuten draadloos te gebruiken
 • Meerdere lengtestanden
 • Nat en droog te gebruiken
 • Zelfslijpende messen
welke baardtrimmer

3. Braun BT7220 

Ben jij op zoek naar de beste baardtrimmer voor een lange baard? Dan kun je niet om deze trimmer van Braun heen. Deze trimmer is krachtig, beschikt over scherpe mesjes en kent maar liefst 39 lengtestanden. Juist doordat je uit zoveel lengtestanden kunt kiezen, kun je jouw baard gehele naar wens trimmen.

100 minuten

Hierbij geniet je ook van een gebruiksduur van maar liefst 100 minuten. Pas als je dit apparaat 100 minuten gebruik hebt, moet je ‘m weer opladen. Ideaal wat ons betreft.

Voldoende kracht

Ook is het ideaal dat je de beschikking over een adaptieve motor hebt. Dit betekent dat dit apparaat ook voldoende kracht biedt voor bijvoorbeeld dichtbegroeide baren. Eigenlijk kun je alle soorten baarden met deze trimmer naar wens bijwerken.

Meerdere opzetstukken

Bij aanschaf krijg je bovendien meerdere opzetstukken geleverd. Ook die opzetstukken zorgen je ervoor dat je jouw baard altijd naar wens trimt. Ongeacht wat jouw wensen zijn!

Voordelen:

 • Maar liefst 39 lengtestanden
 • Levenslang scherpe mesjes
 • 100 minuten draadloos te gebruiken
 • Meerdere opzetstukken geleverd
 • Ook geschikt voor lange baarden
beste baardtrimmer voor een stoppelbaard

Aandachtspunten bij een baardtrimmer kopen

Wat is de beste tondeuse voor je baard? Als je die vraag aan de experts stelt, kom je al snel bij één van bovengenoemde baardtrimmers uit. Indien je voor de beste baardtrimmer kiest, kies je voor kwaliteit, voor veelzijdigheid en voor een optimaal trimresultaat.

Wat voor jou de beste baardtrimmer is, hangt volledig van jouw eigen voorkeuren af voor dit apparaat. Denk daarom goed na over de manier waarop je jouw baard wilt trimmen. Wil je bijvoorbeeld de beschikking over meerdere opzetstukken hebben? Wil je uit veel lengtestanden kunnen kiezen? En/of wil je droog of nat kunnen trimmen/scheren? De keuze is volledig aan jou.

Wij raden je aan om altijd voor een trimmer van een gerenommeerd merk te kiezen. Alleen de beste merken zijn in staat om de beste baardtrimmer te fabriceren. Een trimmer waar je óók op de lange termijn van geniet!

Vond je dit interessant? Waarschijnlijk vind je deze artikelen dan ook wel leuk:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>