De beste reisföhn? Een top 3 met veel ervaringen!

Ga je regelmatig op vakantie? En vind je het belangrijk om op vakantie jouw haren netjes in model te kunnen brengen? Dan is de aanschaf van de beste reisföhn absoluut een goed idee. Ten opzichte van een ‘normale’ föhn weet een zogeheten reisföhn zich namelijk op meerdere punten te onderscheiden.

Zo is het ideaal dat een dergelijke föhn compact is. Met dank aan de compacte afmetingen neem je de beste reisföhn moeiteloos in jouw koffer(tje) mee. Daarbij is het ook nog ideaal dat een gemiddelde reisföhn niet al te veel weegt.

Een terechte vraag hierbij is voor welke reisföhn je nou het beste kunt kiezen. Op die vraag vind je in dít artikel een compleet antwoord. Wij laten je namelijk kennismaken met de drie beste reisföhns van dit moment. Deze föhns voldoen aan alle verwachtingen en zijn ideaal om op reis mee te nemen!

Top 3 beste reisföhns

Wil jij op vakantie jouw haar kunnen drogen en kunnen stylen? Dan kun je eigenlijk niet om een reisföhn heen. Of beter gezegd: daarbij kun je niet om één van ondergenoemde varianten heen. Uit ons onderzoek is namelijk gebleken dat onderstaande varianten de beste varianten van dit moment zijn!

1. Remington D2400 1400 watt

Waar moet een goede reisföhn aan voldoen? Een goede reisföhn moet makkelijk mee te nemen zijn en moet ook nog krachtig zijn. Nou, aan precies die twee criteria voldoet de Remington D2400. Naar onze mening is dit dan ook de beste reisföhn die je op dit moment kunt kopen.

Inklapbaar

Wij zijn onder meer over de afmetingen onwijs te spreken. Remington heeft er namelijk voor gezorgd dat je deze föhn in kunt klappen; met dank aan deze inklapmogelijkheid neemt deze föhn echt nagenoeg geen ruimte in jouw koffer in.

Krachtige föhn

Ook is deze föhn met een vermogen van 1400 watt behoorlijk krachtig. Om van deze kracht optimaal gebruik te maken, kun je ook nog eens uit meerdere blaassnelheden kiezen. Tijdens het föhnen behoud je bovendien de optimale controle; de föhn is licht van gewicht en ligt lekker in de hand. Op jouw reisbestemming aangekomen kun je de föhn ook nog makkelijk ophangen, met dank aan het ophangoog.

Voordelen:

 • Inclusief een handig ophangoog en diffuser
 • Je kunt uit meerdere blaassnelheden kiezen
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
 • Krachtig met een vermogen van 1400 watt
 • Inklapbaar, waardoor je ‘m moeiteloos overal mee naar toe neemt
reisfohn kopen

2. Beurer HC25 1600 watt

Vind je het heerlijk om mooie reizen te maken? En reis je het liefste naar alle uiteinden van de wereld? Dan weet je ongetwijfeld dat niet overal het stopcontact hetzelfde is. Met de Beurer HC25 reisföhn hoef je je hier gelukkig geen zorgen over te maken; deze beste reisföhn kun je namelijk over de gehele wereld gebruiken.

Meerdere standen

Ook het vermogen van 1600 Watt viel ons in positieve zin op. Met dank aan dit vermogen kun je echt snel jouw haren drogen en stylen. Hierbij kun je ook nog uit meerdere temperatuurstanden kiezen, waaronder een koude stand. Nadat je met veel plezier van deze reisföhn gebruik hebt gemaakt, kun je het handvat inklappen. Dát zorgt ervoor dat deze föhn nagenoeg geen ruimte in beslag neemt in jouw koffer.

Voordelen:

 • Geschikt voor alle werelddelen en voor alle stopcontacten
 • Met een inklapbaar handvat
 • Vermogen van maar liefst 1600 Watt
 • Meerdere temperatuurstanden, waaronder een koude stand
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
beste reisfohn kopen

3. Carmen TD1215 1200 watt - Dual voltage – Zwart

Tot slot willen wij je ook nog wijzen op de Carmen TD1215. Tijdens onze test is namelijk gebleken dat dit één van de beste reisföhns van dit moment is. Zo is deze föhn krachtig (1200 Watt), is deze föhn klein en kun je uit meerdere blaasstanden kiezen. 

Verschillende stopcontacten

Tevens is het ideaal dat deze föhn voor verschillende stopcontacten geschikt is. Carmen noemt dit zelf een ‘dual voltage’; de föhn is geschikt voor 110 – 220 volt en voor 220 – 240 volt. 

Lang snoer

Weet je wat ook handig is? Dat deze reisföhn een snoerlengte van 1,8 meter heeft. In niet alle hotelkamers zijn voldoende stopcontacten te vinden, dus is dit lange snoer wel zo makkelijk!

Voordelen:

 • Compacte föhn die je in kunt klappen
 • Snoerlengte van 1,8 meter
 • Krachtige föhn (1200 Watt)
 • Je hebt de keus uit meerdere blaasstanden en –snelheden
beste reisfohn ervaringen

Aandachtspunten bij een reisföhn kopen

Ben je overtuigd van de voordelen van een reisföhn? En wil je daarom graag een reisföhn kopen? In dat geval doe je er verstandig aan om jouw wensen op een rijtje te zetten. Nadat je dat hebt gedaan, kun je de föhns op verschillende criteria met elkaar vergelijken:

 • Afmetingen: kijk goed naar de afmetingen van de reisföhn. Ga ook goed na of de föhn ook opgevouwen of ingeklapt kan worden.
 • Functies: ga ook goed na of de föhn over alle gewenste functies beschikt. Denk hierbij aan temperatuurstanden en aan blaassnelheden. 
 • Vermogen en aansluiting: ook is het aan te raden om goed naar het vermogen te kijken. Check tevens goed of je de reisföhn zomaar in het stopcontact aan kunt sluiten. Sommige reisföhns kun je echt wereldwijd gebruiken; dat is wel zo wenselijk.
 • Prijs-kwaliteitsverhouding: kijk tot slot kritisch naar de prijs-kwaliteitsverhouding. Ga altijd voor een reisföhn van een A-merk en durf hier ook in te investeren.

Vond je dit interessant? Waarschijnlijk vind je deze artikelen dan ook wel leuk:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>