Beste professionele staafmixer? Top 3 met veel ervaringen!

Ben je als kok actief in een restaurant? Heb je wellicht je eigen restaurantketen? Of vind je het leuk om thuis een ware kok uit te hangen? In dergelijke situaties is het verstandig om in de juiste keukenapparatuur te investeren.

Een typerend voorbeeld hiervan is een professionele staafmixer. Zo’n staafmixer is krachtig, biedt veel mogelijkheden en is van een prima kwaliteit. Met dank aan deze kenmerken maak je probleemloos jarenlang gebruik van de staafmixer.

Maar – wat is nou de beste professionele staafmixer? En waar moet je op letten bij het uitkiezen van een nieuwe staafmixer? Dat zijn de twee vragen die in dit artikel centraal staan. Wij laten je graag kennismaken met de drie beste professionele staafmixers van dit moment, maar óók nog met enkele handige tips. Dankzij deze tips vind je snel voor jezelf de juiste staafmixer.

Top 3 beste professionele staafmixers

Een professionele staafmixer moet krachtig zijn, moet veel mogelijkheden bieden en moet makkelijk te bedienen zijn. De drie staafmixers die wij hieronder bespreken, voldoen stuk voor stuk aan deze eisen. Neem onderstaande reviews door en kies direct de gewenste staafmixer uit.

1. Braun MultiQuick 9

In de wereld van keukenapparatuur is Braun een van de beste merken. Dat bewijst het merk overduidelijk met deze staafmixer. Deze staafmixer is gemakkelijk te bedienen en wordt met veel accessoires geleverd.

Veel extra's

Zoals je op de foto al kunt zien, krijg je alle benodigdheden meegeleverd. Je kunt hierbij denken aan een hakmolen, een pureestamper, een garde, kloppers en tal van snijd- en raspschijven. Met dank aan deze accessoires zet je deze professionele staafmixer op een veelzijdige manier in.

Activeblade technologie

Daarbij geniet je van de unieke ActiveBlade technologie. Deze technologie zorgt voor een efficiënte op-en-neergaande beweging van het mes, waardoor je snel werkt met deze staafmixer. Dat is ook te danken aan het vermogen van maar liefst 1200 watt. 

Verder willen we graag nog benoemen dat je uit maar liefst vijf snelheden kunt kiezen. De snelheid is voortdurend aanpasbaar via de handige knop op de handgreep van deze professionele staafmixer.

Voordelen:

 • Keuze uit 5 snelheden
 • Op-en-neergaande beweging van het mes
 • Met véél accessoires geleverd
 • Gekende Braun kwaliteit
 • Veelzijdig in te zetten
goede professionele staafmixer

2. Bamix SwissLine M200

Een andere professionele staafmixer waar wij erg enthousiast over zijn, is deze variant van Bamix. Deze professionele staafmixer is krachtig, is fijn te bedienen en wordt met de gewenste benodigdheden geleverd.

Power en degelijkheid

Volgens Bamix combineert deze staafmixer power en degelijkheid met een fraaie vormgeving. Wij kunnen ons echt volledig aansluiten bij deze omschrijving; dit is gewoonweg een hele fraaie staafmixer om te zien. Bovendien kan je hier alle kanten mee op; zeven, pureren, hakken, mengen en kloppen is stuk voor stuk mogelijk.

Bamix is bovendien overtuigd van de kwaliteit van deze staafmixer. Dát blijkt onder meer uit de garantieperiode van 10 jaar op de motor. Subliem!

Voordelen:

 • Prachtige staafmixer om te zien
 • Met veel accessoires geleverd
 • In vijf kleuren te verkrijgen
 • Veelzijdig in te zetten
 • Fijn te bedienen
beste professionele staafmixers

3. Smeg HBF02BLEU

Gaat je voorkeur uit naar de beste professionele staafmixer met een aantrekkelijk prijskaartje? Dan kom je al snel bij deze staafmixer van Smeg uit. Dit is volgens ons een prachtige staafmixer om te zien, terwijl het prijskaartje ook nog interessant is.

Multifunctioneel

Bovendien is dit een staafmixer waar je veel kanten mee op kunt. Dit is te danken aan de instelbare snelheden, de meegeleverde accessoires en het vermogen. Smeg heeft deze staafmixer van een motor van 700 watt voorzien.

Fijne bediening

Uit onze test bleek dat deze professionele staafmixer in staat is om de beste prestaties te leveren. Zo is deze staafmixer fijn te bedienen, is de werking subliem en geniet je van onder meer een handige turbofunctie. Ook het fijne anti-sliphandvat is wat ons betreft het benoemen waard.

Voordelen:

 • Erg fraaie staafmixer
 • Interessant(er) geprijsd
 • In vier kleuren te verkrijgen
 • Krachtige motor van 700 watt
 • Fijn te bedienen en keuze uit 10 snelheden
beste professioneel staafmixer

Aandachtspunten bij een professionele staafmixer kopen

Heb je je pijlen op de aanschaf van de beste professionele staafmixer gericht? Let tijdens het maken van je vergelijking van dit product héél goed op onderstaande aandachtspunten:

 • Vermogen: des te krachtiger de professionele staafmixer is, des te sneller je met het apparaat werkt. Erg wenselijk voor een professional.
 • Mogelijkheden: ga goed na welke mogelijkheden de mixer allemaal biedt. Dit hangt niet alleen van de mixer zelf af, maar ook van de accessoires die meegeleverd worden.
 • Snelheden: in een ideale wereld kan je bij een staafmixer uit meerdere snelheden kiezen. Let daarom goed op de aanwezigheid van meerdere standen en eventueel een turbofunctie.
 • Design: het oog wil ook wat in de keuken. Let daarom goed op het design en de kleurstelling van de staafmixer.
 • Kwaliteit: wij adviseren je om altijd voor een professionele staafmixer van een A-merk te kiezen. Onder meer Braun, Smeg en Bamix zijn voorbeelden van dergelijke merken.
 • Prijskaartje: voor een professionele staafmixer betaal je al snel meer dan 150 euro. Je kunt echter ook voor varianten kiezen die ruim 200 euro kosten; aan jou de keus!

Vond je dit interessant? Waarschijnlijk vind je deze artikelen dan ook wel leuk:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>