De beste pistonmachine? Een top 3 met veel ervaringen!

Ben je op dit moment op zoek naar een nieuwe koffiemachine voor thuis? En wil jij graag thuis een ware barista uit kunnen hangen? Dan doe je er verstandig aan om voor een pistonmachine te kiezen. Dit is het soort koffiemachine die je in bijvoorbeeld een koffietentje ook aantreft.

Met een goede pistonmachine geniet je van de nodige voordelen. Zo kun je veel invloed op de smaak van de koffie uitoefenen, terwijl de machine zelf ook een lust voor het oog is. Tevens is het ideaal dat je uit meerdere soorten pistonmachines kunt kiezen; van compacte varianten tot aan hele uitgebreide varianten.

Wat is voor jou de beste piston koffiemachine? Dat is de vraag die in dit artikel centraal staat. En dit is ook de vraag die wij in dit artikel voor je gaan beantwoorden. Check hieronder onze review over de beste pistonmachine; wij hebben zelfs een complete top 3 voor je samen weten te stellen.

Top 3 beste pistonmachines

Wil je de beste pistonmachine voor thuis aanschaffen? Zet dan allereerst jouw wensen op een rijtje. Bepaal voor jezelf waar de machine aan moet voldoen, hoe groot de machine moet/mag zijn en hoeveel geld je uit wilt geven. Aan de hand van jouw wensen kun je vervolgens een vergelijking tussen onderstaande varianten maken. De onderstaande varianten zijn namelijk – volgens onze test – de beste pistonmachines van dit moment. 

1. De'Longhi Dedica Style

Pistonmachines worden tegenwoordig in allerlei soorten (for)maten aangeboden. Als jij graag voor een kleine pistonmachine gaat, is deze De’Longhi pistonmachine de beste keuze voor je. Deze machine is namelijk compact, maar biedt opvallend veel interessante extra’s en functies.

Snel gebruiksklaar

Zo is het ideaal dat je deze pistonmachine al heel snel kunt gebruiken. Uit eigen ervaringen weten wij dat deze machine binnen 35 seconden gebruiksklaar is. Vervolgens kun je zelf bepalen hoeveel koffie je in de pistonmachine wilt gebruiken. Des te meer koffie je gebruikt, des te krachtiger de koffie van smaak wordt.

Voor verschillende koffiesoorten

Hierbij kun je overigens van meerdere koffiesoorten gebruik maken. Zo kun je kiezen voor ESE-servings, maar ook voor gemalen koffie. Indien je een bonenmaler thuis hebt staan, kun je ook nog voor koffiebonen kiezen. Met dank aan het stoompijpje bereid je overigens ook nog koffiespecialiteiten met melk.

Handige functies

Per zetbeurt kun je twee kopjes koffie zetten. Als je gezellig met jouw partner een kopje koffie wilt drinken, is dat dus ook prima mogelijk. Bovendien beschikt deze machine over tal van handige functies, waaronder de kopjesverwarmer en de heetwaterfunctie. Met dank aan deze functies is dit volgens ons gewoonweg de beste pistonmachine. Iets wat overigens ook nog aan de prijs-kwaliteitsverhouding te danken is!

Voordelen:

 • Geschikt voor gemalen koffie en ESE-servings
 • Je bepaalt zelf de koffiehoeveelheid
 • Makkelijk te bedienen
 • Compact vormgegeven; past altijd wel in jouw keuken
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
 • Beschikt over veel handige functies

2. Solis Grind & Infuse Compact

De mooiste pistonmachine. Dat is volgens ons deze Solis Grind & Infuse Compact 1018 pistonmachine. Deze machine oogt onwijs fraai, maar is niet overdreven groot. Juist daarom is de beste mooie pistonmachine ook voor in jouw keuken geschikt.

Veel instellingen

Zoals je op de foto al kunt zien, kun je met deze machine veel kanten op. Zo kun je zelf de bonen in de machine bepalen, waarmee je al de smaak van de koffie kunt beïnvloeden. Doordat je ook nog andere aspecten naar wens in kunt stellen, heeft de koffie altijd de gewenste smaak. Hierbij is het ook nog goed om te weten dat je óók voor koffiespecialiteiten met melk kunt kiezen.

Kopjes voorverwarmen

Bijkomend voordeel: de kopjes waarin de koffie terecht komt, kun je lekker voorverwarmen. Deze beste pistonmachine beschikt namelijk over een handige warmhoudplaat. Ook allerlei andere functies spreken ons aan, zoals de heetwaterfunctie. Tot slot vinden wij het ideaal dat deze machine van louter de beste materialen vervaardigd is. Dit ga je absoluut aan de levensduur merken.

Voordelen:

 • Onwijs fraai design
 • Relatief compact vormgegeven
 • Inclusief bonenmaler en melkopschuimer
 • Inclusief warmhoudplaat
 • Prima kwaliteit dankzij hoogwaardige materialen

Smeg ECF01CREU - Pistonmachine – Crème

Tot slot zijn wij ook over deze compacte pistonmachine enthousiast. Deze pistonmachine is qua afmetingen compact, maar is qua prestaties echt groots te noemen. Zo valt direct de snelle werking van deze machine op. De machine is snel opgewarmd, waardoor je snel van een lekker kopje koffie kunt genieten.

Touwtjes in handen

Hoe deze koffie smaakt, is volledig aan jezelf om te bepalen. Bij deze beste pistonmachine bepaal je namelijk zelf de koffiehoeveelheid en temperaturen. Overigens kun je hierbij gebruik maken van ESE-servings of van gemalen koffie. Met dank aan het stoompijpje kun je ook nog koffiespecialiteiten met melk bereiden.

Compacte eyecatcher

Voor deze beste pistonmachine betaal je relatief veel geld. Maar, de kwaliteit is dan ook dik in orde. Doordat de pistonmachine niet al te groot is, geef je ‘m bovendien makkelijk een plekje in jouw keuken. Wij verwachten dat dit al snel dé eyecatcher in jouw keuken wordt; deze pistonmachine oogt namelijk onwijs fraai.

Voordelen:

 • Makkelijke bediening en snelle werking
 • Prachtig en compact design
 • In meerdere kleuren verkrijgbaar
 • Geschikt voor gemalen koffie en ESE-servings
 • Inclusief stoompijpje en kopjesverwarmer
goede pistonmachine

Aandachtspunten bij een pistonmachine kopen

Gaat jouw voorkeur uit naar een goede pistonmachine? Als we naar de voordelen van zo’n machine kijken, kunnen we ons dat maar al te goed voorstellen. Wel raden wij je aan om een goede vergelijking te maken. Let daarbij in ieder geval op de volgende criteria:

Soort pistonmachine: ga je voor een hele grote pistonmachine, zoals in een koffiebar? Of kies je juist voor een compacte pistonmachine?

Soort koffie: voor welk soort koffie is de beste pistonmachine geschikt? Alleen voor gemalen koffie of mogelijk ook voor ESE-servings?

Uitstraling: hoe ziet de pistonmachine er uit? Hoe is de vormgeving en wat is de kleurstelling?

Handige functies: ga ook goed na over welke functies de machine betreft. Zo is de aanwezigheid van een kopjesverwarmer/warmhoudplaat, een heetwaterfunctie en een stoompijpje absoluut wenselijk.

Prijs-kwaliteitsverhouding: voor de beste pistonmachine betaal je relatief veel geld. Je krijgt dan echter wel de beschikking over een goede, fraaie en hoogwaardige machine; durf dus te investeren in de beste pistonmachine!

Vond je dit interessant? Waarschijnlijk vind je deze artikelen dan ook wel leuk:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>