Het beste oogmasker tegen wallen? Een top 3!

Vrijwel iedereen heeft wel eens gehoord van een gezichtsmasker van klein, maar wist je dat er ook speciale oogmaskers bestaan? Deze kun je gebruiken om wallen te verminderen, het maakt de huid gladder en helpt dus goed tegen rimpels, en kan zelfs de kleur van de huid oplichten.

beste oogmasker

Ontdek het beste oogmasker, lees snel verder!

Het gebruiken van zo’n oogmasker is heel erg makkelijk. Je plakt de patch gewoon onder de ogen (niet te dicht erop, maar ook zeker niet verder dan 0,5 cm ervan af) en laat hem zijn werk doen. Dat is wel een héle makkelijke manier om er jonger, frisser en meer uitgeslapen uit te zien! 

Top 3 beste oogmaskers

Wat het beste oogmasker is, is voor iedereen anders, maar wij hebben alvast een paar populaire opties voor je op een rijtje gezet.

1. Callogeen Oogmasker

Is het jouw belangrijkste doel dat je wallen verminderen? Kies dan voor het Collageen Oogmasker Wallen en Donkere Kringen. Deze vermindert donkere kringen onder de ogen, en heeft als bijkomend effect dat de poriën worden gereinigd.

Hierin zitten ook natuurlijk olijf extract en Ierse mos verwerkt wat goed is voor de gezondheid van je huid in dat gebied van je gezicht. Overigens is dit oogmasker niet op dieren getest, wat altijd een geruststellende gedachte is. 

Alleen warm water nodig

Voordat je dit oogmasker gaat gebruiken dien je je gezicht en ogen enkel met warm water te wassen. Vervolgens breng je het masker onder de ogen aan. Je drukt daarbij het masker voorzichtig op deze plekken op je huid en laat het dan zo’n 15 tot 30 minuten zitten. Daarna haal je het masker van je gezicht af en maak je je gezicht wederom schoon met lauw water. 

Veel goede ervaringen

Je kan dit oogmasker het beste gebruiken voordat je naar bed gaat. Als je het niet gebruikt, berg het dan op een koele plek op waar geen zonlicht bij kan komen. Lees vooral ook de vele goede ervaringen van gebruikers erop na om te ontdekken hoe dit anderen heeft geholpen bij wallen en donkere kringen. 

beste oogmaskers

2. Boosty Eye Mask

Het beste oogmasker tegen rimpels is absoluut de BOOSTY met 7 paar Oogmaskers met hyaluronzuur & collageen. Deze beide stofjes zijn echte krachtpatsers als het gaat om het bestrijden van rimpels en huidveroudering.

Ook voor slaaptekort

Dit oogmasker helpt ook bij stress en slaaptekort, je huid gaat er weer fris en vitaal door aanvoelen. Het is geschikt voor mannen en vrouwen en de ingrediënten zijn vegan, gluten vrij, parabenen vrij, 100% natuurlijk en dermatologisch getest.

Je gebruikt dit oogmasker door eerste je gezicht en met name het gebied rondom de ogen schoon te maken met warm water. Vervolgens plaats je hem onder de ogen, maar wel op een droge huid. Dan laat je het 15 tot 20 minuten zitten. Voor een optimale werking doe je dit 2 tot 3 keer per week. 

Goede prijs-kwaliteitverhouding

ls je het masker 10 tot 15 minuten in de koelkast legt voordat je het gebruikt, werken de ingrediënten beter en ook nog eens extra verkoelend. Veel gebruikers geven aan dat het oogmasker echt goed werkt en dat het een goede prijs-kwaliteitverhouding heeft. 

beste oogmasker bestellen

3. Garnier SkinActive Hydra Bomb

Als laatste het Garnier SkinActive Tissue Oogmasker met sinaasappelsap en hyaluronzuur. Ook deze is speciaal ontwikkeld om wallen en donkere kringen minder zichtbaar te maken, maar hij is wel betaalbaarder dan die van BOOSTY en dus meer geschikt voor de wat kleinere portemonnee.

Na 15 min al  klaar

Als je het oogmasker gebruikt moet je eerst je gezicht schoonmaken met warm water. Dan haal je het masker uit de verpakking en trek je er de beschermende laag af. Breng het aan onder je ogen en strijk het voorzichtig glad zodat het overal in contact met je huid komt. Je laat het dan 15 minuten zitten om het daarna voorzichtig los te trekken en te verwijderen. 

Makkelijk in gebruik

Wat achterblijft kan je voorzichtig met je vingers in de huid masseren of met een wattenschijfje verwijderen. Makkelijk te gebruiken dus en gezien de vele positieve ervaringen een echte aanrader voor vermoeide ogen. 

beste oogmasker ervaringen

Hoe gebruik je een oogmasker precies?

De meeste mensen weten wel hoe je een normaal masker (bijvoorbeeld een kleimasker) gebruikt, maar een oogmasker werkt toch net even anders. Een normaal gezichtsmasker smeer je namelijk met je vingers of met een kwastje op de huid, terwijl een oogmasker op een speciale patch zit. Deze patch plak je als het ware op de huid, waar je hem gemakkelijk een poosje kunt laten zitten.

Een oogmasker bestaat dus niet uit klei, en dat is maar goed ook. Klei kan de huid namelijk best wel uitdrogen. Het is daardoor perfect geschikt voor de huid met veel onzuiverheden (puistjes, mee-eters, etc.), maar niet voor de gevoelige huid rondom de ogen. Daar is een masker met voedende ingrediënten beter op zijn plek.

Een oogmasker zit op een speciale patch

Het feit dat vrijwel alle oogmaskers op een speciale patch zitten is logisch te verklaren. Dan weet je zeker dat je het masker niet in je ogen krijgt, waar het flink zou kunnen irriteren. Met de patch plak je het gemakkelijk op zijn plek, en zorg je er bovendien voor dat je niet te veel van het product op de huid aanbrengt.

Een heel dun laagje dat gelijkmatig is aangebracht werkt het beste, daarom is zo’n patch ook zo handig! Voordat je deze aanbrengt kun je de huid het beste reinigen met een mild reinigingsmiddel en warm water. Dit verbetert de doorbloeding en opent de poriën. Daardoor wordt het product beter opgenomen en kan het beter zijn werk doen.

Je kunt de huid zelfs af en toe voorzichtig scrubben, maar wees daar voorzichtig mee want de huid rondom je ogen is heel erg gevoelig. 

De beste verzorging voor je ogen

Vrijwel iedereen besteedt dagelijks aandacht aan diens gezichtshuid. We wassen hem, gebruiken goede crèmes en gebruiken zo nu en dan een maskertje. Veel van deze producten zijn echter niet geschikt voor de gevoelige huid rondom de ogen.

Bovendien is dit deel van je huid wat dunner dan de rest van de huid, en ontstaan er daardoor sneller rimpels. Je doet er dus goed aan speciale verzorging voor je ogen op te nemen in je beautyroutine. Gebruik een voedende crème (liefst twee keer per dag), scrub de huid af en toe voorzichtig, en gebruik een aantal maskertjes om het voor jou beste oogmasker te vinden.

Je zult zien dat de huid rondom je ogen dan gladder, steviger en bovendien egaler van kleur wordt. Je krijgt minder snel rimpels en slaaptekort is niet meer zo goed zichtbaar. Reden genoeg dus om voor een goede oogverzorging te kiezen. Zeker als je boven de 30 bent, want dan ga je langzamerhand de eerste tekenen van veroudering zien in je gezicht, met name rondom je ogen!

Het beste oogmasker tegen rimpels

Als we alle vrouwen (en mannen!) vragen wat de reden is dat ze geregeld een oogmasker gebruiken dan geeft de meerderheid als reden op dat het tegen rimpels is. Een goede dagelijkse verzorging van je huid kan al een hele hoop doen, maar af en toe het voor jou beste oogmasker aanbrengen geeft natuurlijk nog meer effect.

Het voedt de huid heel intensief, maakt hem steviger en bovendien egaler van kleur. Men zegt wel eens dat je aan iemands ogen kunt zien hoe oud diegene is. Laat mensen je echte leeftijd dus niet zien en zorg ervoor dat je de huid rondom je ogen de beste verzorging geeft die je kunt vinden!

Vond je dit interessant? Waarschijnlijk vind je deze artikelen dan ook wel leuk:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>