De beste oogcrème, waar moet je op letten? Een top 3!

Heb je last van kraaienpootjes rondom je ogen? Heb je last van behoorlijke wallen onder je ogen? Of heb je last van hele donkere kringen rondom je ogen? Als je vermoeid bent, of niet lekker in je vel zit, zie je dat al snel aan je ogen. De huid rondom je ogen is behoorlijk gevoelig en verkleurt behoorlijk snel. Ook wallen en kraaienpootjes ontstaan redelijk snel rondom je ogen.

beste oogcrème

Wat is de beste oogcrème en wat doet het precies? Lees hieronder verder.

Wil je graag iets doen tegen de onrustige en niet al te fraaie huid rondom je ogen? Dan is het advies om de beste oogcrème te gebruiken. Maar, wat is nou de beste oogcrème? Waar moet je op letten bij het uitzoeken van de beste oogcrème? En hoe kan je deze crème nou het beste gebruiken? Alle antwoorden op deze vragen vind je in dit uitgebreide artikel terug. Wij informeren jou graag zo uitgebreid mogelijk, zodat je de huid rondom je ogen op de juiste manier kunt verzorgen.

Het is allereerst goed om te weten dat er een oogcrème voor mannen bestaat en een oogcrème voor vrouwen. In dit artikel richten wij onze pijlen op beide soorten crèmes. Ook bespreken we welke crème het beste getest is en dus hoe je deze crème kunt gebruiken.

Wat doet een goede oogcrème met je ogen?

Het is een gegeven dat de huid rondom je ogen gevoelig is. Dit komt onder meer doordat deze huid een stuk dunner is dan de huid elders op je gezicht. Doordat de huid zo dun is, is de huid ook gevoelig voor verschillende factoren. Ook is het een feit dat er rondom de ogen tweeëntwintig kleine spiertjes continue in beweging zijn. Deze spiertjes zorgen voor een onrustige situatie en dragen daardoor ook bij aan de vorming van bijvoorbeeld kraaienpootjes. Ook is het zo dat de huid rondom de ogen minder talg bevat, waardoor de huid sneller uitgedroogd is.

Om de huid rondom je ogen de juiste verzorging te geven, is het advies om een goede oogcrème te gebruiken. Maar, wat doet deze oogcrème nou precies?

De crème trekt eigenlijk diep in je huid en versoepelt de huid. Doordat de huid een stukje soepeler wordt, worden er ook nieuwe huidcellen aangemaakt. Tegelijkertijd worden de verschillende, oude huidcellen verwijderd, waardoor bijvoorbeeld de donkere kringen rondom je ogen verdwijnen.

Daarnaast is de crème ook in staat om de huid jonger en frisser te laten ogen. Dat is voornamelijk te danken aan zogeheten licht reflecterende ingrediënten die in de crème te vinden zijn. Deze ingrediënten zorgen ervoor dat de huid rondom de ogen het licht weerkaatst en zodoende een jongere en frissere uitstraling krijgt.

Om het helemaal af te maken, bevatten deze crèmes ook nog hydraterende ingrediënten. Door die ingrediënten krijgen de huidcellen het gewenste vocht binnen, zodat de huid ook minder snel uitdroogt. Ook dat draagt bij aan het weg nemen van de wallen, de donkere kringen en/of de kraaienpootjes.

Is het aan te raden om regelmatig de beste oogcrème te gebruiken? Ja, zeker. Is het aan te raden om al op relatief jonge leeftijd deze beste oogcrème te gebruiken? Ja, óók dat is aan te raden. Maar, voor welke crème kan je nou het beste kiezen? Op die vraag geven we hieronder een uitgebreid antwoord!

De 3 beste oogcrèmes vergeleken

Ben je op zoek naar de beste oogcrème voor vrouwen? Of wil je de beste oogcrème voor mannen aanschaffen? Je hebt in beide gevallen met een behoorlijk gevarieerd aanbod van crèmes te maken. Het is hierdoor relatief lastig om te bepalen wat voor jou de beste keuze is. Gelukkig helpen we jou een handje.

Wij hebben namelijk, op basis van een uitgebreide test, een top 3 van beste oogcrèmes samen kunnen stellen. Deze drie crèmes beschrijven we hieronder in korte reviews, zodat je een duidelijk beeld van de verschillende crèmes krijgt. Uiteindelijk kan je op basis van deze informatie voor jezelf de beste oogcrème aan gaan schaffen!

L’Oréal Paris Age Perfect Golden Age oogcrème

Met deze oogcrème ben je in staat om de huid rondom je ogen te verstevigen. Je kunt hierdoor afscheid nemen van meerdere huidproblemen. Bovendien is deze crème perfect in staat om de huid rondom de ogen te hydrateren, zodat de oogcontour perfect tot uiting komt.

Deze crème is in de basis geschikt voor vrouwen met een normale huid. Heb je last van een droge of vette huid? Dan kan je deze crème ook gebruiken, maar het is wellicht verstandiger om te kijken naar een crème die specifiek voor jouw huidtype ontwikkeld is.

Een belangrijk ingrediënt van deze crème is Calcium B5. Dit ingrediënt zorgt voor een versteviging van de huidcellen, waardoor de huid rondom de ogen een stuk ‘sterker’ wordt. De aanwezige extracten van pioenroos in de crème zorgen voor vermindering van de zwarte kringen rondom de ogen. In onze ogen is dit zeker de beste oogcrème voor alle vrouwen met een normale huid!

oogcrème beste getest

Clinique All About Eyes Rich oogcrème 

Wil je jouw ogen de juiste verzorging geven? Dan is deze oogcrème van Clinique absoluut aan te raden. De crème is geschikt voor alle huidtypes, is 100% parfumvrij en heeft een heerlijke geur.

Met deze crème kan je afscheid gaan nemen van donkere kringen, van kraaienpootjes, van rimpeltjes en van zwellingen rondom de ogen. Ook wallen kan je dus laten verdwijnen met behulp van deze oogcrème. Dit is te danken aan de unieke mix van verschillende ingrediënten, waarbij anti-irritanten en antioxidanten de boventoon voeren.

Deze crème is in staat om de collageen product te stimuleren, waardoor de huid zichzelf gaat herstellen. De crème is daarnaast kalmerend, verzachtend en beschermend. Al met al zijn wij bijzonder te spreken over deze crème van het gekende merk Clinique!

beste oogcreme vrouwen

Biodermal oogcrème

Deze lijst met beste oogcrèmes sluiten we graag in stijl af. Dat doen we met deze oogcrème van het bekende merk Biodermal. Deze crème is volledig parfumvrij, is geschikt voor een rijpe huid en is dermatologisch getest.

Met deze crème ben je in staat om de huid rondom je ogen te verzorgen, te beschermen en te hydrateren. Je kunt hierdoor afscheid nemen van donkere kringen rondom de ogen, van wallen onder je ogen en van kraaienpootjes/lichte rimpels.

Deze crème bevat onder meer shea butter, vitamine C, vitamine E en abrikozenpitolie. Deze ingrediënten zorgen ervoor dat de huid er jonger, gezonder en strakker uit komt te zien. Twee keer per dag de huid rondom je ogen met deze crème insmeren en je ziet op korte termijn al de resultaten. In onze ogen is dit een prima crème waar je veel plezier aan gaat beleven!

beste anti rimpel oogcreme

Waar moet je op letten bij een oogcrème kopen?

Als je een crème voor je ogen wilt gaan kopen, is het verstandig om een goed vergelijk te maken. Zo moet je goed naar jouw huid gaan kijken. Heb je een normale huid, een vette huid, een rijpe huid of een droge huid? Afhankelijk van het soort huid zijn er namelijk specifieke crèmes geschikt voor je. Heb je last van acne of puistjes? Of heb je veel pigmentplekjes en/of littekens rondom de ogen? Dan bestaan daar ook speciale crèmes voor!

Verder is het advies om goed te kijken naar bepaalde eigenschappen van de crème. Je kunt hierbij denken aan onder meer de volgende eigenschappen: een voedende werking, een hydraterende werking, dermatologisch getest, bevat alleen natuurlijke ingrediënten, een verstevigende werking, alcoholvrij, hypoallergeen, parfumvrij en een anti-rimpel werking. Afhankelijk van jouw situatie en voorkeuren kan je, met dank aan deze eigenschappen, gericht op zoek gaan naar de beste oogcrème.

Tot slot is het ook verstandig om naar het soort crème te kijken. Je kunt de crème namelijk in een pot kopen, maar een tube of een pomp behoren ook tot de mogelijkheid. Ook kan je voor een oogroller kiezen, waarmee je de crème rechtstreeks op de huid rondom je ogen aan kunt brengen. De keus is aan jou.

Wat zijn oogcrème ervaringen van anderen?

Het is niet voor niets dat de crème voor rondom de ogen zo populair is. De verschillende crèmes hebben onwijs veel vrouwen én mannen reeds geholpen. Zij hebben afscheid kunnen nemen van de huidproblemen rondom de ogen.

Op het internet zijn veel ervaringen en beoordelingen omtrent de verschillende crèmes te vinden. Zo zijn sommige vrouwen te spreken over een hydraterende crème en sommige vrouwen over een liftende crème. Andere vrouwen geven aan dat de crème perfect werkte tegen kraaienpoten, tegen hangende oogleden en tegen rimpels/wallen. Ook geven veel vrouwen aan dat ze de crème voor de donkere kringen rondom de ogen naar tevredenheid hebben gebruikt.

Over het algemeen zijn alle ervaringen van andere vrouwen super positief, en ook onderzoeken tonen aan dat het werkt..

Hoe moet je een oogcrème aanbrengen en hoe vaak?

Het advies is om de crème twee keer per dag op te smeren; in de ochtend en in de avond. Doe een klein beetje crème op je vingertoppen en beweeg deze vingertoppen rondom je ogen van binnen naar buiten. Zet daarbij niet al te veel druk; masseer de huid met enig gevoel. Laat de crème vervolgens intrekken.

Vond je dit interessant? Waarschijnlijk vind je deze artikelen dan ook wel leuk:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>