Wat is het beste microdermabrasie apparaat voor thuis?

Heb jij veel last van dode huidcellen? Ziet je huid er bijvoorbeeld oud en gerimpeld uit? Dan is het wellicht interessant om eens naar een beautysalon te gaan. Het is echter ook mogelijk om deze dode huidcellen thuis te behandelen met behulp van een microdermabrasie apparaat. Dergelijke apparaten worden door schoonheidsspecialisten gebruikt, maar zijn tegenwoordig ook voor thuisgebruik verkrijgbaar.   

In dit artikel vind je meer informatie over dit apparaat. We bespreken wat de twee beste microdermabrasie apparaten zijn, wat de microdermabrasie ervaringen zijn en hoe je dit apparaat het beste kunt gebruiken. Wil je ook afscheid nemen van je oude en gerimpelde huid? Mogelijk bieden wij in dit artikel dé oplossing voor jou! 

beste microdermabrasie apparaat

Ontdek in deze vergelijking wat het beste microdermabrasie apparaat voor thuis is.

Wat doet een microdermabrasie apparaat en werkt het?

We kunnen allereerst direct stellen dat dergelijke apparaten erg goed werken. Zoals hierboven gezegd; dergelijke apparaten worden ook door schoonheidsspecialisten gebruikt. Enkele fabrikanten hebben echter besloten om ook apparaten voor thuisgebruik te gaan ontwikkelen, waardoor je nu zelf thuis ook een microdermabrasie behandeling bij jezelf uit kunt voeren.  

Waar vaak verwarring over is

Let wel op dat je dit apparaat niet verward met een zogenaamde Blackhead remover of Mee eter verwijderaar... 

Deze laatstgenoemde werkt namelijk met zuigkracht waar een ECHT microdermabrasie apparaat geavanceerder is. Het verwijderd daadwerkelijk een klein laagje van de huid - wat een peeling techniek is - zoals we hieronder verder zullen uitleggen. Om het nog lastiger te maken kán microdermabrasie wel tegelijkertijd gebruik maken van activerende vacuüm massage. Maar dat is dan meer om de bloedsomloop te stimuleren.

Veel verkopers hebben dit verschil zelf niet in de gaten en verkopen een apparaat wat enkel een zuigende werking heeft ook als microdermabrasie apparaat, terwijl het alleen maar mee eters kan verwijderen. 

Hoe het werkt

Om de werking van dit apparaat uit te leggen, is het goed om naar de betekenis van het woord ‘microdermabrasie’ te kijken. Dit woord betekent letterlijk vertaald ‘het afslijpen van de huid op microniveau’. Het apparaat slijpt in feite de bovenste laag van de huid af, waardoor alle dode huidcellen verwijderd worden. De onderliggende laag van de huid is wél gezond en laat jouw huid weer volledig stralen. Ook kan het helpen om bepaalde littekens te verminderen

Als je voor één van de beste microdermabrasie apparaten kiest, kan je afscheid nemen van de volgende huidproblemen: 

 • Acne littekens
 • Vette huid (i.c.m. acne)
 • Rokershuid
 • Een verslapte huid
 • Verstopte poriën
 • Pigmentvlekken
 • Futloze huid
 • Droge huid
 • Ondiepe rimpels
 • Fijne lijntjes in de huid
 • Huidbeschadigingen door de zon
 • Stria
 • Milia 

Aandachtspunten bij de aanschaf

Heb jij last van één of meerdere van bovengenoemde huidproblemen? Dan is het uitermate interessant om een naar een microdermabrasie apparaat te kijken. De apparaten zijn relatief makkelijk te bedienen en het resultaat van één behandeling is direct zichtbaar. Hierbij is uiteraard wel het advies om voor één van de beste microdermabrasie apparaten te kiezen; die apparaten hebben reeds bewezen dat ze van een hoge kwaliteit zijn. 

Wil je een microdermabrasie apparaten kopen? Dan is het goed om op de prijzen te letten. De twee beste microdermabrasie apparaten die we hieronder bespreken, hebben een prijskaartje van respectievelijk 184 euro en 349 euro. Het zijn dus absolute geen goedkope apparaten.  

Zijn er ook nadelen?

Wellicht vraag je je nu ook direct af of een microdermabrasie behandeling nadelen met zich mee brengt. Nou, het kan ietwat pijnlijk aanvoelen en na de behandeling kan de huid een rode kleur hebben. Dit trekt echter vanzelf weg, waarna de positieve gevolgen direct zichtbaar zijn. 

De 2 beste microdermabrasie apparaten voor thuisgebruik

Nu je weet wat de voordelen van dergelijke apparaten zijn, is het tijd om uit te kijken naar de beste microdermabrasie apparaten. Welke twee apparaten het beste gescoord? De twee beste microdermabrasie apparaten zijn in dit lijstje te vinden: 

 1. Beurer FC100
 2. Beurer FC76

Deze twee beste apparaten bespreken we hieronder in het kort. We bespreken daarbij de belangrijkste voordelen van beide apparaten, zodat jij alle informatie voorhanden hebt om één van de apparaten direct aan te schaffen. Je gaat daar in ieder geval geen spijt van krijgen! 

Beurer FC100

Dit apparaat is in onze ogen één van de beste microdermabrasie apparaten voor thuisgebruik. Dit heeft onder andere met de prettige werking en de zichtbare resultaten te maken. 

Met dit apparaat ben je in staat om de dode huidcellen van je gezicht te verwijderen. Dit gaat op een uiterst makkelijke en prettige manier; binnen enkele seconden heb je reeds de werking/bediening van dit apparaat in de gaten. Je kunt uit vijf verschillende niveaus kiezen, waarbij je per niveau duidelijk de temperatuur af kunt lezen. Bij aanschaf van dit apparaat krijg je standaard meerdere opzetstukken meegeleverd; onder meer een grote kop, een ruwe kop en een precisiekop worden meegeleverd. 

De ervaringen zijn heel erg positief met dit apparaat, hoewel het de duurdere variant is van de twee. Wat ons betreft het extra geld zeker waard. 

microdermabrasie apparaat kopen

Beurer FC76

Ook dit apparaat spreekt ons bijzonder aan. In vergelijking met de hierboven genoemde variant is dit apparaat goedkoper, maar ook minder uitgebreid. Aan de andere kant is hij handzamer terwijl er toch een dubbel effect is van een peeling techniek en een vacuüm massage.

Hij heeft 2 intensiteitsniveaus maar wel weer 3 verschillende opzetstukken met verschillende werkingen. Je kan gewoon het stopcontact gebruiken om hem z'n werk te laten doen, je zit dus niet met batterijen of een oplaadtijd. Verder krijg je er 20 filters bij die je kan vervangen. Dat is wel handig want dan kan je een mooi tijdje vooruit zonder daar telkens mee te zitten. 

De ervaringen met dit apparaat zijn van gematigd positief tot heel positief, het maakt wel uit hoe én hoe vaak je hem gebruikt. Dat is een kwestie van proberen wat voor jou werkt. Het apparaat dat we hierboven noemen mag dan duurder zijn, maar daarvan zijn de ervaringen enkel zeer positief. Aan jou de keus!

microdermabrasie thuis

Microdermabrasie apparaat ervaringen van anderen

Deze apparaten voor thuisgebruik zijn nog niet super oud. De apparaten worden echter nu steeds populairder, waardoor er online ook meerdere beoordelingen te vinden zijn. Uit deze beoordelingen blijkt dat men erg tevreden is over zowel de bediening als het eindresultaat van deze apparaten.  

Ook geven meerdere gebruikers aan dat ze flink wat kosten dankzij dit apparaat kunnen besparen. Dit apparaat vergt één behoorlijke investering, maar vervolgens hoef je niet meer naar de schoonheidssalon toe. Op de lange termijn bespaar je dus ook veel geld dankzij het beste microdermabrasie apparaat. 

Hoe kan je microdermabrasie thuis het beste uitvoeren?

Wil jij graag microdermabrasie thuis uit gaan voeren? Dan is het onwijs belangrijk om voorzichtig met het apparaat om te gaan. Bij verkeerd gebruik kan je namelijk schade aan je huid aanrichten. 

Plaats allereerst het juiste opzetstukje op het apparaat, zet het apparaat aan en plaats het uiteinde van de slang vervolgens op de hoofdhuid. Beweeg dit uiteinde voorzichtig over je hoofdhuid heen en sla daarbij geen plekje over. Voor de lastig te bereiken hoekjes kan je het beste de precisie kop gebruiken. 

Na gebruik veeg je je gehele gezicht af. Mogelijk is je gezicht nu rood, maar dat trekt al snel bij. Met het beste microdermabrasie apparaat voor thuisgebruik ondervind je al snel de positieve gevolgen! 

Vond je dit interessant? Waarschijnlijk vind je deze artikelen dan ook wel leuk:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>