Een top 3 van de beste make up spiegels

Doe je elke dag je best om er leuk en verzorgd uit te zien? Dan doe je ongetwijfeld ook wel eens mascara op, een beetje foundation en wellicht ook wat oogschaduw. Bij het aanbrengen van make up is het van belang dat je dit op de juiste manier doet. Hoe je dit kunt doen? Onder andere door gebruik te maken van een make up spiegel.

Met een dergelijke spiegel verkrijg je een perfect beeld van je gezicht, zodat je zeer nauwkeurig je make up aan kunt brengen. Deze spiegels zijn overigens niet alleen handig voor het aanbrengen van je make up. Nee, het is ook een perfect hulpmiddel bij het epileren van je wenkbrauwen of het nader bestuderen van bijvoorbeeld je gezichtshuid.

beste make up spiegel

De beste make up spiegel is afhankelijk van jouw wensen. We hebben verschillende modellen met en zonder verlichting op een rij gezet.

Maar, wat is nou de beste make up spiegel? En waar moet je op letten bij het aanschaffen van een dergelijke spiegel? Is het bijvoorbeeld aan te raden om de beste make up spiegel met verlichting aan te schaffen? Of is deze verlichting niet per sé noodzakelijk? Op al deze vragen vind je in dit artikel een uitgebreid antwoord! 

Een belangrijke keuze; met of zonder verlichting

We hebben hierboven reeds het belangrijkste criteria van een spiegel benoemd; de verlichting. Bij het uitzoeken van een geschikte spiegel is het onwijs belangrijk om deze keuze voor jezelf te gaan maken. Wil je een spiegel met verlichting of een spiegel zonder verlichting? 

Als je graag een make up spiegel met verlichting wenst te hebben, is het ook van belang om naar het soort verlichting te kijken.

 • Gaat je voorkeur uit naar een make up spiegel met lampen? 
 • Of heb je liever een make up spiegel met led verlichting?
 • De laatste mogelijkheid is een make up spiegel met verlichting op batterijen. 

Al deze varianten hebben zo hun voor- en nadelen. Uiteraard is het voor jou belangrijk om de spiegel af te stemmen op jouw wensen en voorkeuren. Probeer daarom ook al vooraf te bepalen waar je de spiegel wenst neer te zetten of op wenst te hangen.

Moet hij wel of niet ergens aan bevestigd worden?

Daarmee hebben we direct een ander belangrijk criteria genoemd; de manier van bevestigen. Sommige spiegels kan je perfect neerzetten, terwijl andere spiegels juist opgehangen dienen te worden. Probeer ook hier een duidelijke keuze voor jezelf in te gaan maken. Gelukkig hoef je niet zelf op zoek naar de beste make up spiegels. Nee, wij zijn alvast voor jou op onderzoek gegaan.  

Hieronder bespreken we graag de top 3 van spiegels nader. Bij deze spiegels hebben we gekeken naar de bovengenoemde criteria, het prijskaartje en de kwaliteit van de spiegel. Uiteindelijk hebben we op basis daarvan drie spiegels kunnen selecteren die aan alle wensen voldoen.  

Onze Top 3 Make up spiegels

Wat is de allerbeste spiegel? Op die vraag kunnen we eigenlijk geen eenduidig antwoord geven. Het is namelijk niet zo dat een staande spiegel beter is dan een hangende spiegel. Het draait er maar net om wat jouw wensen en voorkeuren zijn.

Mede hierom hebben wij een top 3 van make up spiegels samengesteld, waarbij we onderscheid hebben gemaakt tussen de verschillende soorten spiegels. Zo hebben we een beste staande spiegel, het beste wandmodel en de beste koop geselecteerd. Dit maakt voor jou de zoektocht naar een nieuwe spiegel een stuk makkelijker! 

beste make up spiegel met verlichting
Beste koop

1. Medisana CM 840 Spiegel met Ringverlichting

Al met al is dit een prima spiegel. Sterker nog; in onze ogen is het de beste make up spiegel.


Belangrijkste specificaties:


 • Spiegeloppervlak: 13 centimeter doorsnede
 • Aantal spiegels: 2, normaal en 5x vergroting
 • Batterijen: 4 AAA-batterijen
 • Gewicht: ongeveer 950 gram
 • Afmetingen: 20,5 bij 13,5 bij 31,5 centimeter
make up spiegel 10x vergroot
Beste staande make up spiegel

2. Gérard Brinard Standspiegel zonder verlichting

In verhouding met de hierboven beschreven variant is de vergroting 10x in plaats van 5x en heeft de spiegel ook een groter oppervlak.


Belangrijkste specificaties:


 • Spiegeloppervlak: 18 centimeter doorsnede
 • Aantal spiegels: 2, normaal en 10x vergroting
 • Gewicht: ongeveer 600 gram
 • Afmetingen: 33 bij 19 bij 8 centimeter 
make up spiegel wandmodel
Beste wandspiegel

3. Melodii spiegel met LED verlichting en zuignap

Deze wandspiegel is absoluut aan te raden gezien zijn prijs/kwlaiteitverhouding


Belangrijkste specificaties:


 • Spiegeloppervlak: 22,5 centimeter diameter (vierkante spiegel)
 • Aantal spiegels: 2, normaal en 10x vergroting
 • Gewicht: ongeveer 300 gram
 • Afmetingen: 16 bij 15 bij 20 centimeter 

1. Beste koop - Medisana CM 840 Spiegel met Ringverlichting

In onze ogen is deze spiegel van het merk Medisana de beste keus als je op zoek bent naar een hoogwaardige spiegel. Deze spiegel heeft eigenlijk alles waar een dergelijke spiegel aan moet voldoen;

 • Verlichting, 
 • Een stevige standaard
 • En een behoorlijke zoomfunctie.

Met deze spiegel kan je de reflectie tot maar liefst 5 keer vergroten. Wat betekent dit concreet? Dit betekent dat je het gezichtsbeeld met een 5-voudige vergroting kunt bekijken. Ideaal als je bijvoorbeeld mascara aan moet brengen of als je je wenkbrauwen wilt epileren. Je kunt overigens gemakkelijk switchen tussen deze 5-voudige vergroting of ‘normaal’ beeld; daar hoef je de spiegel alleen maar voor rond te draaien. 

Het ronddraaien van de spiegel gaat makkelijk, dankzij het 360 graden draaischarnier. Dit scharnier zorgt voor onwijs veel gebruiksgemak. Dat gebruiksgemak wordt verder versterkt door de stabiele voet. Deze make up spiegel biedt simpelweg de gewenste stabiliteit. Dankzij de compacte vormgevingen en de stabiele voet neem je deze spiegel bovendien overal mee naar toe. Deze spiegel heeft overigens een doorsnede van 13 centimeter. 

Rand met ledverlichting

Rondom deze spiegel zit een rand met daarin 16 witte leds. Deze leds zorgen voor de perfecte verlichting, waardoor je altijd goed zicht op je gezicht hebt. Het aanbrengen van make up is hierdoor ook ’s ochtends in het donker geen enkel probleem. Dankzij het heldere licht van deze lampjes zie je bovendien je huid zeer nauwkeurig. 

De 16 witte leds lampjes werken op 4 AAA-batterijen. Doordat je deze lampjes zelf aan en uit kunt zetten, zijn het tamelijk energiezuinige lampjes. Je kunt, bij juist gebruik, dan ook een flinke tijd vooruit met de AAA-batterijen. 

Al met al is dit een prima spiegel. Sterker nog; in onze ogen is het de beste make up spiegel. Om deze review waardig af te sluiten, hebben we nog enkele belangrijke gegevens op een rijtje geplaatst:

 • Spiegeloppervlak: 13 centimeter doorsnede
 • Aantal spiegels: 2, normaal en 5x vergroting
 • Batterijen: 4 AAA-batterijen
 • Gewicht: ongeveer 950 gram
 • Afmetingen: 20,5 bij 13,5 bij 31,5 centimeter
beste make up spiegel met verlichting

2. Beste staande make up spiegel - Gérard Brinard Standspiegel

Ben je specifiek op zoek naar een staande make up spiegel? Dan kan je prima voor de hierboven beschreven variant kiezen, maar je kunt ook voor deze standspiegel van het merk Gérard Brinard kiezen. Deze spiegel heeft namelijk ook enkele unieke voordelen. 

Deze spiegel heeft in totaal twee spiegels. Een spiegel geeft een ‘normaal’ beeld, terwijl de andere spiegel het beeld met een factor 10 weet te vergroten. Je kunt hierdoor perfect de poriën van je huid bekijken en je make up zeer nauwkeurig aanbrengen. Dankzij deze factor heb je dus altijd perfect zicht op je gezicht en je huid.

Stabiele voet maar zonder verlichting

Het wisselen tussen de spiegels gaat onwijs simpel. Het enige dat je hoeft te doen, is de spiegel om te draaien met het prima functionerende scharniersysteem. Ook bij het wisselen tussen de spiegels ben je verzekerd van een prima stabiliteit. Deze spiegel heeft een stabiele voet waardoor je nooit bang hoeft te zijn voor het omvallen van de spiegel.

Het enige nadeel heeft in onze ogen te maken met de verlichting. Of beter gezegd; met het ontbreken van verlichting. Deze spiegel heeft géén verlichting en dat geniet in onze ogen toch de voorkeur. Desondanks heeft deze spiegel behoorlijk veel te bieden. In verhouding met de hierboven beschreven variant is de vergroting 10x in plaats van 5x en heeft de spiegel ook nog een groter oppervlak.

Graag zetten we enkele belangrijke gegevens nog even op een rijtje:

 • Spiegeloppervlak: 18 centimeter doorsnede
 • Aantal spiegels: 2, normaal en 10x vergroting
 • Gewicht: ongeveer 600 gram
 • Afmetingen: 33 bij 19 bij 8 centimeter 
make up spiegel 10x vergroot

3. Beste wandspiegel – Melodii spiegel met LED verlichting en zuignap

Heb jij liever een wandmodel in plaats van een staande spiegel? In dat geval is het aan te raden om naar deze wandspiegel van het merk Melodii te kijken. Deze Melodii spiegel met LED verlichting en zuignap biedt zwaarwegende voordelen. 

Dankzij de meegeleverde zuignap kan je deze vierkante spiegel snel en makkelijk aan bijvoorbeeld een wand bevestigen. Het mechanisme hiervoor is behoorlijk simpel; draai met de klok mee om de zuignap aan de muur te bevestigen en tegen de klok in om de zuignap te ontgrendelen. De sterke zuignap zorgt er voor dat deze make up spiegel stevig blijft hangen; daar hoef je je sowieso geen zorgen over te maken. 

Vierkante spiegel en 10x vergroting

Bij deze spiegel heb je de keus uit twee soorten spiegels: een normale spiegel en een 10x vergrotingsspiegel. Je kunt gemakkelijk wisselen tussen deze spiegels en zodoende zeer nauwkeurig je make up aanbrengen. Dat wordt verder versterkt door de aanwezigheid van 16 witte LED lampjes. Deze 16 lampjes werken op batterijen en geven het gewenste licht, zodat het aanbrengen van je make up nóg prettiger is. 

Al met al is de aanschaf van deze wandspiegel absoluut aan te raden. Graag zetten we enkele belangrijke gegevens nog even op een rijtje: 

 • Spiegeloppervlak: 22,5 centimeter diameter (vierkante spiegel)
 • Aantal spiegels: 2, normaal en 10x vergroting
 • Gewicht: ongeveer 300 gram
 • Afmetingen: 16 bij 15 bij 20 centimeter 
make up spiegel wandmodel

Aandachtspunten bij een make up spiegel kopen

Bij het uitkiezen van een nieuwe make up spiegel moet je op enkele criteria onwijs goed letten. Eén van de belangrijkste criteria is de vergroting van de spiegel. Ga je voor een make up spiegel die 5x vergroot? Of heb je behoefte aan een make up spiegel die 10x vergroot? Je kunt ook nog kiezen voor bijvoorbeeld een 15 vergroting, een 20x vergroting of een 30x vergroting. 

Daarnaast moet je dus goed nadenken over het soort spiegel. Ga je voor een make up spiegel aan de wand? Of ga je voor een make up spiegel staand? Beide varianten hebben zo hun voor en tegens. Tot slot moet je ook op het gebied van afmetingen nog een belangrijke keuze maken. Ga je voor een make up spiegel die klein is? Of ga je liever voor een make up spiegel die groot is? Aan jou de keus!

Ons advies is in ieder geval om voor één van de drie bovenstaande spiegels te gaan. Met name de beste koop, de make up spiegel op standaard van het merk Medisana, is onwijs prettig in gebruik. Veel plezier met je nieuwe spiegel! 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>