De beste make-up kwasten in een Top 3

Ben jij dagelijks ook druk in de weer om jouw make-up op een fraaie manier aan te brengen? Dan ben je ongetwijfeld ook al achter het belang van goede make-up kwasten gekomen. Met behulp van goede make-up kwasten weet je jouw make-up op de juiste manier aan te brengen.

beste make-up kwasten

Ontdek de beste make-up kwasten.

Zo heb je geen last van vegen of van oneffenheden. Nee, met de beste make-up kwasten weet je jouw make-up op de juiste manier aan te brengen. Je weet de make-up perfect te verdelen, waardoor je een prachtige look weet te creëren. 

Wil je graag nieuwe make-up kwasten aanschaffen? Dan is het goed om te bepalen wáár je de kwasten exact voor wilt gaan gebruiken. Wil je deze kwasten gebruiken voor het aanbrengen van foundation? Wil je deze kwasten gebruiken voor het aanbrengen van losse poeders? Of wil je graag een leuke blush op jouw wangen aanbrengen? Afhankelijk van jouw voorkeuren dien je de juiste make-up kwasten aan te schaffen.

Dergelijke vragen hebben wij onszelf ook gesteld. Uiteindelijk hebben wij daarom een uitgebreid onderzoek uitgevoerd; we hebben allerlei make-up kwasten van gerenommeerde merken aan een strenge keuring onderworpen. Onze bevindingen delen wij graag in dit artikel. In dit artikel bespreken we onder meer wat de beste poederkwast is, wat de beste make-up kwasten set is en wat in zijn algemeenheid goede make-up kwasten zijn!

Top 3 beste make-up kwasten

Wil je graag nieuwe make-up kwasten aanschaffen? Dan weet je één ding heel zeker: je hebt meer dan voldoende keus. In de afgelopen jaren zijn namelijk meerdere cosmeticamerken zich bezig gaan houden met het ontwikkelen van de make-up kwasten. 

Dit is niet alleen het aanbod ten goede gekomen, maar ook zeker de kwaliteit van de kwasten. Een kwast lijkt op het eerste gezicht een kwast, maar desondanks bestaan er grote verschillen tussen de verschillende soorten make-up kwasten!

Hieronder laten we jou graag kennis maken met de 3 beste make-up kwasten. Wij hebben het uitgebreide aanbod aan een strenge keuring onderworpen, waardoor wij inzichtelijk hebben gekregen wat de beste varianten zijn. Lees onderstaande reviews op je gemakje door en bepaal welke variant het meeste op jouw voorkeuren aansluit.

1. Evvie Professionele Kwastenset (12 delig)

Bij onze partner Bol.com kan deze make-up kwastenset van Evvie op onwijs veel positieve beoordelingen vinden. daar kunnen wij ons volledig in vinden, aangezien wij óók onder de indruk van deze kwasten set zijn. Dat komt enerzijds door de kwaliteit van de set, maar ook zeker door de variatie binnen de set én door de prijsstelling.

Zoals je op onderstaande foto kunt zien, vind je eigenlijk alle soorten make-up kwasten in deze set terug. Je kunt hiermee moeiteloos jouw foundation aanbrengen, terwijl je ook een fraaie blush weet te creëren. Uiteraard is het ook geen probleem om losse poeders op de juiste manier aan te brengen.

Lange levensduur

Al deze kwasten zijn in ieder geval van de beste kwaliteit. Na onze uitgebreide test is dat één van de feiten die wij met 100% zekerheid vast hebben kunnen stellen. Zo is het een feit dat de kwasten een lange levensduur hebben, dat de kwasten onwijs zacht voor de huid zijn én dat je jouw make-up dus op de juiste manier aan kunt brengen.

Met luxe etui

Bijkomend voordeel is dat je een prachtig beige etui meegeleverd krijgt. In dat etui kun je alle kwasten opbergen, zodat je deze make-up kwasten ook bijvoorbeeld mee op reis mee kunt nemen. Ondertussen voorkom je ook op deze manier dat je onverhoopt één van de make-up kwasten kwijt raakt.

Tot slot willen wij ook nog het prijskaartje van deze make-up kwastenset aanstippen. Voor nog geen 15 euro kun jij al eigenaar worden van de beste make-up kwastenset. Al met al is deze set uitgebreid, hoogwaardig en onwijs handig te noemen. Een ware aanrader voor elke vrouw!

beste makeup kwasten

2. Kabuki Professionele Kwasten (10 delig)

In het huidige aanbod vind je meerdere uitgebreide sets terug. Over enkele van deze sets zijn wij zeer te spreken, waaronder over deze set van het merk Kabuki. Dit is wellicht niet direct het meest bekende merk, maar het merk heeft zichzelf absoluut weten te overtreffen. Sterker nog; dit is één van de beste make-up kwastenset waar je hedendaags voor kunt kiezen.

Verschillende soorten kwasten

Als je voor deze kwastenset kiest, krijg je maar liefst 10 verschillende kwasten geleverd. Het gaat daarbij om de volgende soorten kwasten:

 • 2 keer Flat foundation brush
 • 2 keer Oblique brush
 • 2 keer Bevel flat brush
 • 2 keer Round head brush
 • 2 keer Tapered brush

Dankzij deze kwasten kun je in principe alle soorten make-up aanbrengen. Je geniet daarbij van de zachte haartjes van deze kwast, terwijl de make-up perfect uitgesmeerd wordt. Je blijft hierdoor nooit zitten met oneffenheden of vegen. 

Uitstekende prijs-kwaliteit verhouding

Over de kwaliteit van de kwasten zelf hebben wij ook geen enkele twijfel. Het merk Kabuki heeft hierbij gekozen voor een combinatie van hout, aluminium en nylon. Daarbij heeft men ook nog voor een prachtige uitstraling gekozen: zwart met zilver. Wat wens je nog meer?

Voor de prijs hoef je deze kwastenset ook zeker niet links te laten liggen. Voor deze fraaie, handige en hoogwaardige set betaal je namelijk nog geen 10 euro. Een geweldige prijs voor een geweldige make-up kwastenset! 

goede make-up kwasten

3. Lyvion Make-up kwasten (10 delig)

Ben je op zoek naar de beste make-up kwasten? Dan kun je kiezen voor een losse kwast, maar je kunt ook kiezen voor een complete set. Als je voor deze set van het merk Lyvion kiest, doe je in ieder geval een verstandige aankoop. Deze set is namelijk uitgebreid, ziet er gaaf uit en werkt ook nog eens super handig.

5x volle, 5x fijne kwasten 

In deze set van Lyvion vind je 10 verschillende make-up kwasten terug. Deze kwasten zijn van het beste materiaal vervaardigd, zijn heerlijk zacht en stellen je in staat om jouw make-up op de best mogelijke manier aan te brengen. Daarbij geniet je ook nog van de variatie, aangezien de volgende kwasten onderdeel van deze set uit maken:

 • 2 keer Flat foundation brush
 • 2 keer Oblique brush
 • 2 keer Bevel flat brush
 • 2 keer Round head brush
 • 2 keer Tapered brush

Met deze geweldige kwastenset kun je dus echt alle kanten op. Zoals je op de foto kunt zien, hebben deze kwasten ook nog een fraaie uitstraling. Al met al een prima kwastenset inclusief een interessant prijskaartje; 11,95 euro!

beste make-up kwasten set

Waar goede make-up kwasten aan moeten voldoen

Goede make-up kwasten liggen heerlijk in de hand, hebben zachte haren en hebben een lange levensduur. Dankzij deze lange levensduur kun je jarenlang van de beste make-up kwasten genieten, waardoor je jarenlang op de best mogelijke manier jouw make-up aan weet te brengen met dit handige hulpstuk.

Je kunt daarbij voor een complete kwastenset kiezen. Met een complete kwastenset ben je eigenlijk direct klaar; je kunt dan allerlei soorten make-up op de juiste manier op je gezicht aanbrengen. Maar, wat is dan de beste kwastenset? En voor welke kwasten kun je het beste kiezen als je alleen maar jouw foundation aan wilt brengen?

Let daarom bij het vergelijken van de beste make-up kwasten goed op de volgende criteria:

 • De kwaliteit van de haartjes
 • De beoordelingen die je op het internet kunt vinden
 • De prijsstelling van de kwasten
 • Het soort kwast
 • Ga je voor een losse kwast of kies je voor een complete set?

Hoe kan je een make-up kwast het beste schoonmaken?

Heb je voor de beste make-up kwasten gekozen? Dan kun je jouw make-up op een handige en fraaie manier aan gaan brengen. Nadat je dat gedaan hebt, is het wél zaak om de kwasten op de juiste manier schoon te gaan maken. Volg daarvoor onderstaand stappenplan op:

Stap 1: pak een bordje erbij en doe hier een klein beetje olijfolie en afwasmiddel op.

Stap 2: haal nu voorzichtig de haren van jouw make-up kwasten door dit mengsel heen.

Stap 3: spoel de haartjes nu uit met water

Stap 4: leg de make-up kwasten op wat keukenpapier en laat ze vervolgens opdrogen. 

Stap 5: berg de make-up kwasten vervolgens op een handige manier op. Doe dit bij voorkeur in een handig etui; bij veel make-up kwastensets krijg je een dergelijk etui standaard meegeleverd!

Vond je dit interessant? Waarschijnlijk vind je deze artikelen dan ook wel leuk:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>