Beste latte macchiato machine? Een top 3 met veel ervaringen!

Vind jij zelf koffiespecialiteiten met melk heerlijk? En gaat jouw persoonlijke voorkeur hierbij uit naar een latte macchiato? Dan heb je eigenlijk twee mogelijkheden; je kunt in horecagelegenheden een lekkere latte macchiato bestellen of je gaat de latte macchiato’s ‘gewoon’ thuis bestellen.

Dat laatste is mogelijk als je voor de beste latte macchiato machine kiest. Dat is een machine waarmee je op een leuke manier een latte macchiato kunt bereiden. Waarom dit leuk is? Omdat de machines uit onderstaande top 3 volledig automatisch werken. Je hebt dus géén omkijken naar het zetten van een latte macchiato, terwijl je wel van de overheerlijke smaak kunt genieten.

Loopt het water nu uit al uit jouw mond? Dan is het aan te raden om op zoek te gaan naar de beste koffiemachine voor een latte macchiato. Met deze zoektocht helpen wij je graag een handje; wij hebben alvast onderzoek gedaan naar de beste latte macchiato machines van dit moment.

Top 3 beste latte macchiato machines

Zou jij graag thuis een heerlijke latte macchiato kunnen bereiden? Dan hoef je in principe maar één ding te doen: een geschikte koffiemachine aan te schaffen. In onze ogen kun je hierbij het beste voor één van onderstaande drie varianten kiezen. Deze drie varianten zijn namelijk als beste bij ons uit de test gekomen.

1. Philips LatteGo 3200

In onze ogen is deze Philips espressomachine de beste keuze. Dit is niet alleen een espressomachine, maar ook een heuse latte macchiato machine. Philips heeft er namelijk voor gezorgd dat je met één druk op de knop uit vijf koffievariaties kunt kiezen. Het gaat hierbij om een latte macchiato, om een espresso, om een cappuccino en om nog 2 koffievariaties.

Makkelijke bediening

Het gemak van deze espressomachine spreekt ons erg aan. Met slechts één druk op de knop geniet je dus al van een latte macchiato. Bovendien is het mogelijk om invloed op de smaak van de koffie uit te oefenen. Dit doe je simpel via het handige display. Dit display draagt overigens ook nog bij aan de gave uitstraling van deze latte macchiato machine. 

Hoge kwaliteit

Over de kwaliteit hoef je – uiteraard – niet in te zitten. Philips weet wat het is om kwaliteit te leveren. En doet dit dan ook met verve bij deze Philips LatteGo 3200 series. Onder meer de behuizing en de keramische molens zijn van de gewenste kwaliteit. Onder aan de streep kunnen wij de aanschaf van deze beste latte macchiato van harte aanraden.

Voordelen:

 • 5 koffievariaties met één druk op de knop
 • Handig en intuïtief kleurendisplay
 • Fraai design
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
 • Smaak van de koffie is naar eigen wens te beïnvloeden
beste koffiemachine voor latte macchiato

2. De'Longhi ECAM

Voldoet de hierboven besproken machine van Philips niet helemaal aan je wensen? Dan kun je ook kiezen voor deze variant van De’Longhi. Deze espressomachine ziet er waanzinnig uit, is makkelijk te bedienen en biedt enkele handige extra’s.

Speciaal Latte Crema systeem

Eén van deze handige extra’s is het De’Longhi LatteCrema-systeem. Dit systeem zorgt ervoor dat de melkschuim en de melk een overheerlijke smaak heeft. Bovendien zorgt dit systeem ervoor dat je met één druk op de knop een latte macchiato kunt bereiden. Dit geldt niet alleen voor een latte macchiato, maar ook voor een cappuccino.

Zelf smaak bepalen

Verder is het ideaal dat je de smaak van de koffie kunt beïnvloeden. Je bent in staat om de temperatuur, de maalgraad, de hoeveelheid koffie, de schuim en de aroma’s naar wens in te stellen. Grote kans dus dat je extreem gaat genieten van alle latte macchiato’s die je met deze espressomachine bereidt.

Voordelen:

 • Geweldig De’Longhi LatteCrema-systeem voor de melk
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
 • Erg fraai design
 • Je stelt de koffiesmaak volledig naar wens in
 • Handige bediening
beste koffiemachine latte macchiato

3. Saeco SM7580

Vind je het niet erg om te investeren in de beste latte macchiato machine? Dan raden wij je deze machine van Saeco aan. Deze latte macchiato machine is niet goedkoop, maar is wel van een prima kwaliteit. Bovendien kun je bij deze machine uit 12 voorgeprogrammeerde koffievariaties kiezen. Dit betekent dat je met één druk op de knop een heerlijk kopje koffie zet. Onder andere een latte macchiato, maar ook een normale espresso of andere koffiespecialiteiten met melk.

Eigen voorkeuren opslaan

Bij deze machine is het zelfs mogelijk om twee latte macchiato’s tegelijkertijd te zetten. Hierbij oefen je ook nog veel invloed uit op de smaak van de koffie. Met dank aan de 6 gebruikersprofielen sla je jouw gewenste voorkeursinstelling op. In het vervolg zet je met slechts één druk op de knop jouw favoriete latte macchiato.

20.000 kopjes

De melk van de latte macchiato is echt overheerlijk. Met alle dank aan het unieke Latte-Perfetto technologiesysteem. Qua kwaliteit hebben we ook niks aan te merken op deze beste latte macchiato machine. Saeco garandeert zelfs het zetten van 20.000 kopjes koffie met deze machine!

Voordelen:

 • Keuze uit 12 voorgeprogrammeerde koffievariaties
 • Overheerlijke smaak van de koffie én de melk
 • 6 gebruikersprofielen
 • Prima kwaliteit
latte macchiato machine kopen

Aandachtspunten bij een latte macchiato machine kopen

Wil jij de beste latte macchiato machine kopen? En wil je vervolgens jarenlang van deze machine gebruik kunnen maken? Dan doe je er verstandig aan om een hele goede vergelijking te treffen voor dit product.

Waarom? Omdat het aanbod nogal divers is. En omdat je relatief veel geld aan de beste latte macchiato machine uit moet geven. Je wilt dan ook geen miskoop doen. Door op onderstaande criteria te letten, kun je relatief snel de beste koffiemachine voor een latte macchiato vinden:

 • Bediening: is het mogelijk om met één druk op de knop een latte macchiato te bereiden?
 • Smaakinstellingen: is het mogelijk om de smaakinstellingen aan te passen? 
 • Design: ook moet je goed naar het design van de koffiemachine kijken. Past de machine bijvoorbeeld wel qua afmetingen in jouw keuken?
 • Prijskaartje: in onze ogen is het ook van belang om goed naar het prijskaartje te kijken. De hierboven besproken varianten laten immers duidelijk blijken dat de prijskaartjes behoorlijk uiteenlopen.
 • Kwaliteit: kies tot slot altijd voor een macchiato machine van een A-merk. Onder meer Philips, De’Longhi en Saeco leveren de gewenste kwaliteit.

Vond je dit interessant? Waarschijnlijk vind je deze artikelen dan ook wel leuk:{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>