Beste koffiemachine met bonen? Een top 3 met veel ervaringen!

Naar welke koffiespecialiteit gaat jouw voorkeur? Heb jij het liefste een krachtige espresso? Of ga je voor een heerlijke romige latte macchiato? De keuze is aan jou; je kunt met een goede koffiemachine met één druk op de knop uit tal van koffiespecialiteiten kiezen.

Wil je van echt een heerlijke smaak van de koffie genieten? Dan kun je het beste voor een koffiemachine met bonen kiezen. De koffiebonen zijn vers, bevatten veel aroma’s en zorgen daarmee voor een overheerlijke smaak. Dat is zéker het geval als je kiest voor de beste koffiemachine met bonen.

Een terechte vraag hierbij is wel wat nou de beste koffiemachine met bonen is. Om antwoord op deze vraag te kunnen geven, hebben wij tientallen machines uit mogen proberen. Aan de hand van onze bevindingen hebben wij een top 3 samen kunnen stellen. Lees hieronder meer over de beste koffiemachine met bonen van dit moment!

Top 3 beste koffiemachines met bonen

Koffiebonen zijn vers, koffiebonen zorgen voor een heerlijke smaak en koffiebonen zijn in tal van smaken verkrijgbaar. Om van deze voordelen te profiteren, heb je wel nog een goede koffiemachine nodig. Onze voorkeur gaat daarbij uit naar de drie koffiemachines die wij hieronder in het kort bespreken.

1. De'Longhi Magnifica S

De beste koffiemachine met bonen. Dat is volgens ons deze espressomachine van het merk De’Longhi. Deze machine ziet er geweldig uit, kost niet de hoofdprijs en biedt veel handige extra’s.

Twee tegelijk

Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om twee espresso’s tegelijkertijd te zetten. Je zet dus snel een kopje koffie voor zowel jouw partner als voor jezelf. Dit doe je bovendien op een aangename manier, met alle dank aan de makkelijke bediening. 

Heerlijk melkschuim

Wil jij het liefste een koffiespecialiteit met melk bereiden? Dan komt het De’Longhi cappuccinosysteem van pas. Met dit systeem weet je heerlijk melkschuim te creëren. 

Zelf smaak bepalen

Bij deze koffiemachine is het ook mogelijk om invloed op de smaak uit te oefenen. Je bent bijvoorbeeld in staat om de sterkte van de koffie te bepalen. Als je een liefhebber van een héle krachtige espresso bent, kun je zo’n heerlijke espresso dus met deze koffiemachine zetten.

Automatische reiniging

Naar het reinigen heb je nagenoeg geen omkijken. Deze machine beschikt namelijk over een automatisch reinigingsprogramma. Iets wat je wel zelf moet reinigen, is de zetgroep. Deze zetgroep is gelukkig uitneembaar, waardoor je ‘m snel en moeiteloos kunt reinigen. Al met al dus de beste koffiemachine met bonen, inclusief een interessant prijskaartje.

Voordelen:

 • Zet twee espresso’s tegelijkertijd
 • Je bepaalt zelf de koffiesterkte en koffietemperatuur
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
 • Beschikt over een automatisch reinigingsprogramma
 • Inclusief De’Longhi cappuccinosysteem 
beste koffiemachine met bonen kopen

2. Philips 2200 Serie

Gaat jouw voorkeur uit naar een koffiemachine met een ideale bediening? Dan is deze espressomachine van Philips de beste optie voor je. Aan de voorzijde beschikt deze machine namelijk over een handig en duidelijk display. Via dit display kun je met één druk op de knop een heerlijk kopje koffie zetten.

Extra instelmogelijkheden

Dat de smaak geweldig is, doet ons niet verwonderen. Wij zijn dit namelijk gewend van de machines van Philips. Bij deze koffiemachine met bonen vallen daarbij de instelmogelijkheden extra op. Je kunt met slechts één druk op de knop ook de hoeveelheid en sterkte van de koffie bepalen.

Instellingen opslaan

Wil je nóg meer de touwtjes in eigen handen hebben? Dan komt de My Coffee Choice van pas. Dankzij deze functie kun je jouw persoonlijke koffie instellingen opslaan in deze espressomachine. Dít maakt het zetten van een kopje koffie nog makkelijker.

Met melkopschuimer

In deze machine zit ook een melkopschuimer verwerkt. Dat zorgt ervoor dat je ook heerlijke koffiespecialiteiten met melk kunt zetten. Ongeacht voor welke specialiteit je kiest, geniet je echt van een heerlijke koffie smaak. 

Zetgroep uitneembaar

Wil je na verloop van tijd de koffiemachine goed schoonmaken? Dan is het fijn om te weten dat de zetgroep van deze koffiemachine uitneembaar is. Dit maakt het schoonmaken van de zetgroep een stuk makkelijker. Dankzij het AquaClean filter voorkom je ook dat kalk invloed uit kan oefenen op de smaak. En op de levensduur van de machine. Onder aan de streep zijn wij erg enthousiast over deze beste koffiemachine met bonen.

Voordelen:

 • Intuïtief display zorgt voor een ideale bediening
 • Overheerlijke smaak van de koffie
 • Inclusief melkopschuimer voor koffiespecialiteiten met melk
 • Zelf de hoeveelheid en sterkte in te stellen
 • Fraai design
goede koffiemachine met bonen ervaringen

3. Krups Arabica Automatic

Gaat jouw voorkeur uit naar een compacte koffiemachine? Maar, wil je wel dat de koffiemachine voor bonen geschikt is? Dan kom je al direct bij de Krups EA8150 uit. Dit is volgens ons de beste koffiemachine met bonen met compacte afmetingen.

Compacte machine

Dankzij de compacte afmetingen zet je deze machine moeiteloos in jouw keuken neer. Vanaf dat moment begint het genieten. De bediening is ideaal, de machine ziet er fraai uit en de smaak van de koffie is heerlijk.

Automatische ontkalker

Verder is de automatische ontkalker ideaal. Zou je graag koffiespecialiteiten met melk willen zetten? Dit is mogelijk met dank aan het stoompijpje. Ook bij de koffiespecialiteiten met melk bepaal je wat de smaak van de koffie moet worden. Je stelt bij deze koffiemachine namelijk zelf de sterkte, de temperatuur en het watervolume in!

Met geheugenfunctie

Tevens is het ideaal dat deze koffiemachine een geheugenfunctie heeft. Met dank aan deze functie kun je jouw favoriete koffierecepten opslaan. En dit alles voor een scherpe prijs; echt een aanrader deze Krups koffiemachine met bonen.

Voordelen:

 • Scherp geprijsd
 • Compacte afmetingen
 • Je bepaalt zelf de smaak van de koffie
 • Inclusief stoompijpje
 • Inclusief geheugenfunctie
goede koffiemachine met bonen

Aandachtspunten bij een koffiemachine met bonen kopen

Als je de beste koffiemachine met bonen aan wilt schaffen, moet je een goede vergelijking maken. Let daarbij goed op de volgende criteria voor dit apparaat:

 • Mogelijkheden: kun je ook koffiespecialiteiten met melk zetten?
 • Bediening: kun je met één druk op de knop een kopje koffie zetten?
 • Smaak van de koffie: het is zeer wenselijk dat je zelf invloed op de smaak uit kunt oefenen. Bij veel koffiemachines is dit gelukkig tegenwoordig mogelijk.
 • Afmetingen: ga goed na hoeveel ruimte je in jouw keuken hebt. Aan de hand daarvan weet je ook hoe groot (of klein) de koffiemachine moet worden.
 • Handige functies: kijk goed naar functies zoals een geheugenfunctie, warmhoudfunctie en automatische reiniging.
 • Kwaliteit: ons advies is om altijd voor een koffiemachine met bonen van een A-merk te gaan. Onder meer Philips, Krups en De’Longhi weten prima kwaliteit te leveren.
 • Prijskaartje: voor de beste koffiemachine met bonen hoef je niet per definitie de hoofdprijs te betalen. Hierbij adviseren wij je wel om niet onnodig te besparen.

Vond je dit interessant? Waarschijnlijk vind je deze artikelen dan ook wel leuk:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>