Beste kleine waterkoker? Een top 3 met veel ervaringen!

Start jij het liefste de dag met een lekker kopje thee? En drink je gedurende de dag graag de nodige kopjes thee? Als je een goede waterkoker in je keuken hebt staan, kun je elk moment van de dag een lekker kopje thee zetten.

Heb je echter een niet al te grote keuken? Dan vallen veel waterkokers in principe al af. Vrij veel waterkokers zijn groot vormgegeven, waardoor deze níet in een kleine keuken passen. Mocht je een kleine keuken hebben, kun je daarom beter gericht op zoek gaan naar de beste kleine waterkoker.

Met deze zoektocht helpen wij je graag een handje. Wij hebben namelijk recentelijk allerlei kleine waterkokers uit mogen proberen. Aan de hand van onze bevindingen hebben wij vervolgens een top 3 samen kunnen stellen. Over deze drie beste kleine waterkokers lees je hieronder meer informatie!

Top 3 beste kleine waterkokers

Heb je een relatief kleine keuken? Dan is een kleine waterkoker de beste optie voor je. Woon je alleen en zet je het liefste één kopje thee per keer? Ook dan is een kleine waterkoker ideaal voor je. Doordat een dergelijke waterkoker vrij klein is, zet je hier niet al te veel thee in één keer mee. In veel situaties komt ook dat maar al te goed van pas. 

Wat ons betreft kies je het beste voor één van onderstaande kleine waterkokers.

1. Severin WK-3644

Wil je een kleine waterkoker voor in je keuken aanschaffen? Of wil je een kleine waterkoker bijvoorbeeld mee naar de camping toenemen? Dan kun je volgens ons het beste voor de Severin WK-3644 waterkoker kiezen. Uit onze test is gebleken dat dit de beste kleine waterkoker van dit moment is.

0,5 Liter

Bij deze koker valt direct de inhoud op; 0,5 liter. Dat is wat ons betreft meer dan prima, zeker met het oog op de compacte afmetingen. Doordat deze waterkoker zo compact vormgegeven is, neemt deze in ieder geval weinig ruimte in beslag.

Incl. bekers

Fijn is ook dat deze waterkoker over de nodige handige extra’s beschikt. Je kunt hierbij denken aan een automatische kookstop, aan 2 bekers die meegeleverd worden en aan de handige bediening. Verder is het goed om te weten dat deze waterkoker 100% BPA vrij is. 

Voordelen:

 • Inhoud van 0,5 liter
 • Ideaal voor in huis, op reis of op de camping
 • Makkelijk te bedienen
 • Wordt met 2 bekers en 2 lepels geleverd
 • 100% BPA vrij en erg veilig
beste kleine camping watekroker

2. Tefal BI8125

Vind je een inhoud van 0,5 liter net iets te klein? Dan kun je volgens ons beter voor de Tefal BI8125 kiezen. Dit is namelijk een kleine waterkoker met een inhoud van 0,8 liter. Dankzij deze inhoud kun je tot 4 kopjes thee tegelijkertijd zetten.

Mooi design

Met dank aan de compacte afmetingen vind je voor deze waterkoker altijd wel een plekje. Bovendien is dit een hele fraaie waterkoker om te zien; je kunt ‘m dan ook moeiteloos een prominent plekje in je keuken geven.

Uitstekende prijs-kwaliteit verhouding

Bij deze waterkoker vallen verder de droogkookbeveiliging, de waterindicator en het anti-kalkfilter in positieve zin op. Al met al een prima kleine waterkoker waar je bovendien niet de hoofdprijs voor hoeft te betalen. 

Voordelen:

 • Inhoud van 0,8 liter
 • Fraai design
 • Inclusief droogkookbeveiliging en anti-kalkfilter
 • Groot genoeg voor 4 kopjes thee
 • Fraai design (retro RVS)
goede kleine waterkoker

3. Aigostar Juliet 30HIO

Wil je liever een waterkoker met een nog iets grotere inhoud? Maar, wil je niet dat deze waterkoker dan té groot wordt? Dan kies je het beste voor deze Aigostar Juliet 30HIO. Volgens onze test is dit namelijk de beste kleine waterkoker met een relatief grote inhoud.

1 Liter

Over wat voor inhoud we het dan hebben? Nou, deze waterkoker heeft een inhoud van 1 liter. Dat is opvallend fors wat ons betreft, aangezien deze waterkoker qua afmetingen erg compact is. Bij ons viel ook direct de fijne handgreep op. Doordat deze handgreep vrij groot is, schenk je het water gemakkelijk uit deze Aigostar waterkoker.

Veilig

Andere hoogtepunten zijn de 360 graden draaivoet, de droogkookbeveiliging, de automatische uitschakeling en de thermostaat. Ook het gebruiken en reinigen van deze beste waterkoker gaat volledig naar onze wens. 

Voordelen:

 • Inhoud van 1 liter
 • Compact vormgegeven met een grote handgreep
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
 • 360 graden draaivoet
 • Inclusief ingebouwde thermostaat
beste kleine waterkoker ervaringen

Aandachtspunten bij een kleine waterkoker kopen

Wil je per sé een kleine waterkoker hebben? Om de beste kleine waterkoker aan te kunnen schaffen, zou je een goede vergelijking moeten maken. Let daarbij goed op onderstaande criteria voor dit product:

Inhoud: ga je voor een inhoud van 0,5 liter, 0,8 liter of 1 liter? De keuze is aan jou.

Afmetingen: een kleine waterkoker is klein, maar hoe klein precies? Check goed wat de afmetingen van de kleine waterkoker zijn.

Uitstraling: kijk ook goed naar de uitstraling van de waterkoker. Vind je het design en de kleurstelling fraai?

Bediening: ga goed na op welke manier je de beste kleine waterkoker kunt bedienen.

Veiligheid: in een ideale wereld beschikt een kleine waterkoker over tal van veiligheidsfeatures.

Prijskaartje: ga altijd voor een waterkoker van een A-merk en durf te investeren. Als je de beste kleine waterkoker hebt gekocht, geniet je hier namelijk jarenlang van.

Vond je dit interessant? Waarschijnlijk vind je deze artikelen dan ook wel leuk:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>