Beste glazen waterkoker? Een top 3 met veel ervaringen!

Op welke manier zet jij een lekker kopje thee? Doe je dit ‘gewoon’ met een pannetje op het fornuis? Doe je dit mogelijk met de heetwaterfunctie van je koffiemachine? Of geef je toch de voorkeur aan een waterkoker? Als je voor een waterkoker kiest, is het advies om eens naar een glazen waterkoker te kijken.

Waarom? Omdat een glazen waterkoker een prachtige uitstraling heeft. Zodra je de waterkoker met water gaat vullen, zie je bovendien exact hoeveel water je er in doet. Op deze manier voorkom je waterverspilling; je doet elke keer de juiste hoeveelheid water in de waterkoker.

Spreken deze voordelen je aan? Dan is het de hoogste tijd om op zoek te gaan naar de beste waterkoker van dit moment. Met die zoektocht helpen wij je een handje. Hieronder kun je namelijk kennismaken met de drie beste glazen waterkokers van dit moment.

Top 3 beste glazen waterkokers

Als je het aanbod van glazen waterkokers bekijkt, weet je niet wat je ziet. Het aanbod is niet alleen heel uitgebreid, maar is ook nog eens divers. Je kunt uit allerlei merken, vormgevingen en afmetingen kiezen. Wat voor jou de beste keuze is, hangt vooral van je eigen voorkeuren af. Neem daarom onderstaande reviews door en kies direct tussen deze drie beste glazen waterkokers.

1. Aigostar Adam 30GOM

De mooiste, beste en handigste glazen waterkoker. In onze ogen is dat deze waterkoker van het merk Aigostar. Deze waterkoker ziet er geweldig uit, heeft een inhoud van 1,7 liter en is makkelijk te bedienen.

7 personen

Dankzij de forse inhoud kun je tot 7 personen tegelijkertijd thee zetten. Wil je liever voor een iets kleinere hoeveelheid personen thee zetten? Doordat deze waterkoker helemaal van glas gemaakt is, zie je precies hoeveel water je in de waterkoker doet. Hierbij komt overigens ook de waterniveau-markering maar al te goed van pas.

LED verlichting

Bij deze waterkoker valt ook direct de verlichting op. Met dank aan de LED verlichting krijgt deze waterkoker een nóg fraaiere uitstraling. Tijdens het water koken hebben wij in ieder geval van de snelheid én van de fraaie verlichting genoten. Voor deze beste glazen waterkoker betaal je bovendien absoluut niet de hoofdprijs.

Voordelen:

 • Inclusief blauwe LED verlichting
 • Inhoud van 1,7 liter
 • Prachtig design
 • Veilig
 • 360 graden roterende basis
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
beste glazen waterkoker kopen

2. Inventum HW717G

Een andere glazen waterkoker waar we enthousiast over zijn, is deze variant van Inventum. Deze waterkoker ziet er prachtig uit, beschikt ook over LED verlichting en heeft eveneens een inhoud van 1,7 liter. Deze variant van Inventum lijkt dan ook heel veel op de hierboven besproken variant van Aigostar.

Handige opties

Deze glazen waterkoker is 360 graden draaibaar; dit is te danken aan het handige voetstuk. Nadat je het water in deze waterkoker gedaan hebt, geniet je direct van de snelle werking. Met dank aan het vermogen van 2150 watt kookt het water binnen de kortste keren. Als je vervolgens van je kopje thee geniet, schakelt deze glazen waterkoker zichzelf automatisch uit. Erg handig en veilig.

Uitstekende prijs-kwaliteit verhouding

Andere opvallende zaken zijn de droogkookbeveiliging en het antikalkfilter. In onze ogen valt eveneens het prijskaartje in positieve zin op. Onder aan de streep zijn erg enthousiast over deze beste glazen waterkoker.

Voordelen:

 • Inhoud van 1,7 liter
 • Fraaie LED verlichting
 • Erg veilig
 • Automatische uitschakeling
 • 360 graden draaibaar
 • Vermogen van 2150 watt
goede glazen waterkoker

3. Tristar WK-3375 Waterkoker

De beste glazen waterkoker met de meeste mogelijkheden. Dat is volgens onze test deze Tristar waterkoker. Zo is het ideaal bij deze waterkoker dat je zelf de temperatuur in kunt stellen. Verder zijn wij te spreken over de LED verlichting; deze verlichting kun je in maar liefst 5 kleuren instellen.

Temperatuur zelf bepalen

Verder voldoet deze waterkoker aan alle wensen. De waterkoker is veilig, is makkelijk in gebruik, heeft een inhoud van 1,8 liter en ziet er bijzonder stijlvol uit. Het vermogen van 2200 watt zorgt er bovendien voor dat je heel snel van kokend water geniet. Jij bepaalt daarbij dus welke temperatuur het water precies moet hebben.

Voordelen:

 • Instelbare temperatuur
 • Vijf kleuren LED verlichting
 • Inhoud van 1,8 liter
 • Stijlvol design
 • Erg veilig en makkelijk in gebruik
beste glazen waterkoker ervaringen

Aandachtspunten bij een glazen waterkoker kopen

Heb je het idee om een nieuwe glazen waterkoker aan te schaffen? Als je de beste glazen waterkoker voor in je keuken aan wilt schaffen, moet je goed op de volgende criteria voor dit product letten:

 • Inhoud: des te groter de inhoud, des te meer kopjes thee je in één keer kunt bereiden.  
 • Uitstraling: ga ook goed na of de uitstraling van de waterkoker naar je wens is.
 • LED verlichting: veel glazen waterkokers zijn van prachtige verlichting voorzien. Ga goed na of dit naar je smaak is en in welke kleuren je deze verlichting in kunt stellen.
 • Handige functies: let goed op de veiligheidsfeatures, op een 360 graden draaibare voet en op tal van instelmogelijkheden.
 • Prijs-kwaliteitsverhouding: durf in de beste glazen waterkoker te investeren. Dat is de beste tip waarmee wij dit artikel afsluiten.

Vond je dit interessant? Waarschijnlijk vind je deze artikelen dan ook wel leuk:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>