De beste espressomachine? Een top 3 met heel veel ervaringen!

Wat doe jij het liefste als je op een zaterdagochtend wakker wordt? Sla je het krantje open? Ga je lekker op de bank naar buiten staren? En drink je daarbij graag een lekker kopje koffie? Vrij veel mensen kiezen in dergelijke situaties voor een heerlijke espresso. 

Waarom specifiek voor een espresso? Omdat een espresso vaak erg krachtig is. Juist die krachtige smaak doet het bij mensen goed; vooral in de ochtenduurtjes. Ook in de middag- en avond drinkt een gemiddelde Nederlander overigens voldoende koffie/espresso.

Als jij thuis ook heerlijke espresso’s wilt bereiden, heb je daar de beste espressomachine voor nodig. Wat het beste espresso apparaat is, ga je in dít artikel lezen. Wij hebben namelijk een onderzoek verricht naar de beste espressomachines van dit moment. Daarbij hebben wij ons pijlen gericht op de beste espressomachine voor thuis; neem onze suggesties hieronder op je gemakje door! 

Top 3 beste espressomachines

Wat is een goede espresso machine? Dat is eigenlijk een machine waarmee je heerlijke espresso’s kunt bereiden. Een machine die makkelijk te bedienen is en – bij voorkeur – ook nog handige extra’s biedt. Iets wat in onze ogen zéker voor de drie onderstaande varianten geldt. Dit zijn volgens ons namelijk de drie beste espressomachines van dit moment. 

1. De'Longhi Magnifica S ECAM22

De beste espressomachine; volgens ons is dat met afstand deze machine van De’Longhi. Dit merk levert geweldige kwaliteit en af doet dat ook met de Magnifica S ECAM22.110.B. Een espressomachine die de nodige extra’s te bieden heeft én er ook nog eens fraai uit ziet. 

Sterkte bepalen

Iets wat echt subliem is, is dat je twee espresso’s tegelijkertijd kunt zetten. Daarbij ben je ook nog in staat om invloed op de smaak uit te oefenen. Je bepaalt bijvoorbeeld zelf wat de intensiteit van de espresso moet worden. Geef jij de voorkeur aan een koffiespecialiteit met melk? Ook dat is een fluitje van een cent met deze volautomatische espressomachine. Deze machine beschikt namelijk over een heus De’Longhi Cappuccinosysteem!

Grote reservoirs

Ook heeft deze machine een automatisch reinigings-en ontkalkingsprogramma. Met dank aan deze programma’s heb je eigenlijk géén omkijken naar het onderhouden van de machine. Tevens is het prettig dat het waterreservoir groot is (1,8 liter) en dat het koffiebonenreservoir groot is (250 gram). Met dank aan deze grote reservoirs hoef je de reservoirs ook niet al te vaak bij te vullen. Al met al echt een geweldige en veelzijdige espressomachine.

Voordelen:

 • Automatisch reinigings-en ontkalkingsprogramma
 • Ook geschikt voor koffiespecialiteiten met melk
 • Zet twee espresso’s tegelijkertijd
 • Je kunt veel invloed op de smaak uitoefenen
 • Fraai design én interessant geprijsd
beste espresso apparaat

2. Philips 2200 Serie EP2224

Ben jij op zoek naar de beste budget espressomachine? Dan is deze variant van Philips niet de meest ideale variant voor je. Deze variant is namelijk nét iets duurder dan de hierboven genoemde variant, maar biedt wel enkele interessante functies. Mede daarom is dit volgens ons één van de beste espressomachines van dit moment.

Makkelijke bediening

Wat wij zo goed aan deze espressomachine vinden? Onder meer de gemakkelijke bediening. Met dank aan het duidelijke display zet je namelijk met één druk op de knop een heerlijke espresso. Gaat jouw voorkeur uit naar een andere koffiesoort? Ook dat is mogelijk. Met dank aan het stoompijpje kun je zelfs koffiespecialiteiten met melk zetten!

Kwalitatieve machine

Ook is het ideaal dat je invloed op de smaak uit kunt oefenen. Je kunt bijvoorbeeld moeiteloos en de sterkte en de hoeveelheid koffie naar eigen wens instellen. Juist dáárdoor geniet je echt van overheerlijke espresso’s. Uiteraard hoef je je over de kwaliteit ook geen zorgen maken. Philips heeft al met al voor een geweldige espressomachine gezorgd. 

Voordelen:

 • Makkelijke bediening dankzij duidelijk display
 • Ook geschikt voor koffiespecialiteiten met melk
 • Sterkte en hoeveelheid koffie zelf te bepalen
 • Fraai design van de machine
 • Van de gekende Philips kwaliteit
goede espresso apparaat

3.  Krups Arabica Automatic EA8150

Gaat jouw voorkeur uit naar de beste kleine espressomachine? Dan is deze variant van Krups erg interessant voor je. Deze variant zet heerlijke koffie, is compact uitgevoerd en is ook niet overdreven duur. Nee, het is een kleine espressomachine met een interessante prijs-kwaliteitsverhouding!

LCD scherm

Iets wat ook direct opvalt, is dat deze machine een makkelijke bediening kent. Met dank aan de drukknoppen aan de voorzijde stel je deze machine geheel naar wens in. Dáárbij ben je ook nog in staat om zelf de smaak van de koffie te bepalen. Je kunt bijvoorbeeld voor hele krachtige koffie gaan, maar ook voor mildere koffie. Met dank aan het LCD scherm zie je in ieder geval precies wat je doet.

Onderhoudsvriendelijk

Verder is het ideaal dat je ook koffiespecialiteiten met melk kunt zetten. Krups maakt dat mogelijk met dank aan het prima functionerende stoompijpje. Dankzij de metalen maalschijven geniet je van een lange levensduur, terwijl deze machine ook nog onderhoudsvriendelijk is. Dát is met name te danken aan de het automatische reinigings- en ontkalkingsprogramma.

Voordelen:

 • Automatisch reinigings- en ontkalkingsprogramma
 • Inclusief een stoompijpje
 • Fijne bediening via het LCD scherm
 • Relatief compact uitgevoerd (fraai design!)
beste espressomachine voor thuis

Aandachtspunten bij een espressomachine kopen

Als je de beste espressomachine wilt kopen, moet je een goede vergelijking maken. Het aanbod is namelijk niet alleen uitgebreid, maar ook nog eens behoorlijk divers voor dit soort apparaten. Let bij het maken van deze vergelijking in ieder geval op de volgende aspecten:

 • Afmetingen van de machine: ga goed na of de machine op de gewenste plek in bijvoorbeeld jouw keuken past.
 • Hoeveelheid kopjes tegelijkertijd: kun je met de espressomachine twee espresso’s tegelijkertijd zetten? Of moet je de espresso’s één voor één zetten?
 • Invloed op de smaak: is het mogelijk om invloed op de smaak uit te oefenen? Volgens ons is dit zéér wenselijk.
 • Stoompijpje of melkopschuimer: beschikt de machine ook over een stoompijpje of een melkopschuimer? Hiermee ben je in staat om ook koffiespecialiteiten met melk te zetten.
 • Onderhoud: moet je veel tijd aan het onderhoud uitvoeren? Of heeft de machine een automatisch reinigings- en ontkalkingsprogramma? Dat laatste is toch wel erg wenselijk.
 • Prijs-kwaliteitsverhouding: wil je voor de beste goedkope espressomachine gaan? Of vind je het niet erg om relatief veel geld aan de beste espressomachine uit te geven? Kijk in ieder geval heel goed naar de algehele prijs-kwaliteitsverhouding!

Vond je dit interessant? Waarschijnlijk vind je deze artikelen dan ook wel leuk:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>