Waarmee kan je het beste je krullen diffusen en hoe doe je dat?

Je krullen diffusen, doe jij het al?

Het kan een oplossing zijn voor krullen zonder volume en krullen die langzaam drogen.

De diffusers die ik gebruik in het filmpje zijn de:

Beide superföhns voor als je echt een goede zoekt! Let op, er is wel een prijsverschil maar daar kom je snel achter. 

Verder geef ik altijd als tips mee: 

 • Gebruik nooit de warme stand maar de koudere/middelste en wissel af
 • Nooit wild doen met een föhn en geen rondjes draaien op je hoofdhuid
 • Krullen rustig 'erin leggen' en dat herhalen per sectie
 • Nooit je hoofdhuid direct al droogmaken maar pas aan het eind je hoofdhuid drogen
 • Gooi je krullen lekker voorover om iets meer volume te creëren
 • En als laatste, droog je krullen voor 80/90% en laat de rest aan de lucht drogen. Alsof je een laagje van glans overlaat!

Mocht je meer willen leren over waar een goede föhn aan moet voldoen, dan kan je ook dit artikel op Krullenacadmie over het vinden van de juiste fohn bekijken >>

Jij hebt vragen? Ik heb antwoorden!

Heb je vragen over het diffusen van je krullen of heb je andere vragen? 

Laat ze dan vooral hieronder in de reacties weten, ik probeer ze allemaal te beantwoorden!

 • het was een leuke video met goede tips. Ik gebruikte altijd een fohn als diffuser. Dank je wel voor de tip om je diffuser nooit op de warme stand te gebruiken. Ik ga het proberen, moet eerst een diffuser aanschaffen.

 • Myrthe schreef:

  Hoi, heb je ook tips voor heel dun en breekbaar krullend haar? Ik dacht dat föhnen dan slecht was?

 • Ik heb highlights in me haar laten zetten maar nu is me haar heel droog en zijn bijna al m’n krullen weg doe er nu wel elke x een masker in

 • Hi! Ik heb een dikke bos met krullen, maar ze zijn zó droog!? Het is soms met stro op mijn hoofd. Heb je tips? Alvast bedankt!

  Groetjes Ien

 • Mirthe schreef:

  Ik krijg heel snel pluizig haar als ik diffuse met zo’n speciale föhn daarom gebruik ik hem eigenlijk nooit heb je hier tips voor?

 • Aimée schreef:

  Mijn haar is bij de aanzet stijl, vooral bovenop. Zijkant en onderin krult meer. Ik zou lange lagen willen, heb het nu laten groeien over mijn schouders. Na wassen/ produkt heb ik redelijk krul( wel droog)…na 2e dag zakt het uit tot golvend/steil maar wordt glanzender. Hoe krijg ik zacht, glanzend, veerkrachtig haar

 • Hey ik had een vraagje mijn krullen krullen niet meer wat kan ik nu. Het beste doen

 • Ik zou graag meer willen leren hoe je dat het beste moet gebruiken zodat je mooie krullen kunt krijgen

 • Hoi
  Helemaal verrast…
  Ik ben 60 jaar
  Kop vol krullen
  Nog nooit n fohn gebruikt en loop altijd met vochtig haar om m’n stro bos n beetje redelijk te laten zijn
  Ik wil ook graag n afspraak maken ,ben nog nooit goed geknipt

  Bedankt vd video en hopelijk tot snel en kan ik snel n afspraak maken..
  Hartelijke groetjes

  José

 • Ela Bagcan schreef:

  Halloo,

  Als je een diffuus gebruikt, word je haar er dan pluizig van? Ik heb van mezelf al heel erg pluizig haar en ik wordt er gek van!!!!

  Groetjes,

  Ela Bagcan.

 • Heel tof deze video’s maar zou je misschien ook een filmpje kunnen maken hoe je laat zien hoe je het beste kan föhnen wassen etc ipv de tips alleen te vertellen, dat zou me erg helpen een beeld te geven wat ik nog fout doe.

  • Batoel schreef:

   Hey Mandy,
   Als je de cursus aanschaft Dan krijg je dit allemaal te zien! Dit zijn enkele tips voor iedereen en in de cursus gaan we echt per onderdeel bespreken.

 • LilIanne Volkers schreef:

  Beste Batoel,
  Wat leuk dat je tips geeft via krullenacademie.
  Deze föhn heb ik al en is inderdaad heel fijn.
  Ben reuze benieuwd naar je producten.
  Heb al veel geprobeerd maar het juiste nog niet gevonden.
  Ik kijk uit naar je volgende mail!
  Hartelijke groet.

 • Ik hoop hier goede tips te krijgen. Ik had prachtige krullen maar er is niet veel meer van over. Mijn haar is heel snel droog. Ik zit wel in de overgang en weet niet of ik daardoor minder krullen heb

 • Soraya schreef:

  Waarom moet je je hoofdhuid als laatst drogen? Vaak zeggen mensen dat je dat juist als eerst moet doen

  • Batoel schreef:

   Hey Soraya,

   Als je eerste het stylingsproduct vanzelf laat opdrogen bij de aanzet en dan aan het eind pas de diffuser erop zet. Creëert dit minder pluiz omdat de krul dan al genoeg voeding heeft. Als je direct met de diffuser op gaat dan droog je dit te snel en gaat het pluizen.

   Groetjes

 • Daniëlle Nieborg schreef:

  Hallo,
  Ik gebruik de diffuser. Maar na me zwangerschap wil me krullen helemaal niet meer terug komen.. ik vind het zo jammer want heb net me haar op een langer lengte.. help wat kan ik nog meer doen. Groetjes

 • Hey, ten eerste echt super leuk dat je dit doet:) ik loop een betje tegen het probleem aan dat mijn onderkant veel volumen heeft, maar het licht nog al plat op mijn hoofd, voornamelijk op de bovenkant bij de haar scheiding.. ik probeer dan vaak mijn krullen naar boven te crunche (of hoe je het spellt;) maar dat lukt me niet echt… heb je hier nog tips voor? Groetje

 • Joëlle schreef:

  Hoi Batoel,

  Je geeft in je filmpje aan dat warmte van je föhn niet goed is voor je krullen. Betekent dit dat kouder douchen ook beter is voor je haar? Of gaat het alleen om de warmte van stylingproducten?

  Groetjes,
  Joëlle

 • Hallo, ik heb al heel veel verschillende producten geprobeerd voor mijn krullen, ze zijn er erg verbeterd maar het kan nog beter. Vooral achterop mijn hoofd worden ze makkelijk plat gedurende de dag. Hopelijk heb jij de juiste tip welke producten ik kan proberen voor mooie krullen.

 • Wat is het best voor haar groei?

 • Heb je tips voor een goede krullenkapper/krulstylist in de regio Arnhem/Wageningen??

 • Sathya Lathouwers schreef:

  Hoi
  Ik deze techniek van diffused al vaak geprobeerd maar krijg steeds van die uitgedroogd plukken haar waar zogoed als geen Krul meer inzit?
  Ik hou mijn hoofd ondersteboven en leg dan de krullen er gewoon in en mijn droger staat op de koudste stand.

  Mvg Sathya

  • Batoel schreef:

   Misschien kan je eens proberen om je haren te laten ploppen. Eerste producten erin doen en daarna in een microvezel handdoek je haar vast maken op een plop manier.

 • Esther Nauman schreef:

  Hi Batoel!

  Ik ben al heel lang op zoek naar producten die goed zijn voor mijn krullen! Al ontzettend veel gebruikt, maar het valt vaak enorm tegen! Mijn krullen komen niet tot zijn recht en mijn haar wordt zo droog! Kan je mij adviseren welke producten van jou passen bij mij?

  Alvast bedankt!

  Groetjes van Esther Nauman

  • Batoel schreef:

   Kan je mij een bericht sturen via facebook messenger met een foto van je krullen

 • Hai ik heb een vraag
  Ik werk sinds een half jaar oo de ok afdeling van het ziekenhuis en merk dat mijn toch al wst drogere krullen bos door de lucht circylatie en het dragen van een ok muts 4 dagen in de week zorgt voor een grobbe Bol. Wat kan ik hier tegen doen buiten vocht inbrengende Shampoo? Een masker? Overdag een soort olie in mijn haar of?

  • Batoel schreef:

   Hi Mel, je kan proberen om een satijnen bonnet te dragen onder het mutsje

 • Ho Batoel, Kan ik ook bijvoorbeeld geen goedkope diffuser föhn gebruiken van blokker kruidvat of hema? want ze verkopen het daar ook.

  • Batoel schreef:

   Ja het verschilt per Blokker, maar een diffuser van bijvoorbeeld Carmen zijn wel goed. Als je kleine krullen hebt dan is een diffuser met korte punten beter en als je meer slag hebt dan is een diffuser met langere punten beter.

 • Monique schreef:

  Super, ik doe het ook op deze manier, maar ik heb 3 mnd geleden een keratine behandeling gedaan , en de Krul krijg ik maar niet terug ik heb spijt en zou mijn krullen terug willen.
  Jullie zitten heel ver bij mij vandaan hopelijk kun je mij helpen ?
  Groetjes Monique

 • nelly.bertus@live.nl schreef:

  Top bedankt voor je tip

 • Hoi Batoel,
  Bedankt voor de video!
  Ik gebruik altijd de diffuser (coifoin, gekocht bij de kapper)
  Voedende shampoo en conditioner, maar krijg geen volume in mijn krullen, blijft een soort van futloos.
  Welke producten van jullie lijn kan ik het beste proberen?

  Groetjes Anja

  • Batoel schreef:

   Hi Anja, kan je misschien een foto sturen van je haren via facebook messenger en welke producten je momenteel gebruikt. Dan ga ik er even naar kijken!

 • Natascha schreef:

  Dank voor video!

  Ik heb mijn haar nu nog kort ( ik wil t weer langer laten groeien)
  Het krult nu nog best veel in waardoor het wat stijf lijkt ik wil graag losse krullen wat kan ik het beste gebruiken van product?

  • Batoel schreef:

   Er is een gel van Aunt Jackies genaamd Dont Shrink. Deze gel is tegen het inkrimpen van je krullen.

   • Jeanet schreef:

    Hoi hoi ten 1 e bedankt voor het toevoegen ? wanneer moet je de dont shrink gel opdoen ?als het haar helemaal droog is of in nat haar ?

 • maria Broers-Verdier schreef:

  Vraag
  Weet niet of ik dat nog krijg te lezen mijn haar pluis zo erg momenteel
  Ik gebruik al verschillende producten wat die ik fout
  Zou jij mij daarbij willen helpen groetjes Maria

  • Batoel schreef:

   Hoi Maria, je kan me anders een mailtje sturen met een paar foto’s van je haren naar info@krullenclub.nl of via een berichtje op social media.

 • Madelon schreef:

  Thanx voor de tips mbt het föhnen. Deed het zelf dus niet goed? Ga morgen aan de slag op de door jou aanbevolen manier??

 • Nathalie schreef:

  Ik kan sowieso mijn haar niet met de föhn doen, dan word het echt hooi, ook niet met de difeuser, heb al zo veel geprobeerd maar blijft droog en pluizig, ik ben half grieks dus de krullen van mijn vader, iedereen vind het mooi behalve ik haha, hoop dat je een tip voor me hebt!
  Groetjes Nathalie

  • Batoel schreef:

   Misschien kan je eens proberen om je haren te laten ploppen. Eerste producten erin doen en daarna in een microvezel handdoek je haar vast maken op een plop manier.

 • Hamida schreef:

  Hey Batoel heel erg bedankt, je tips hebben me heel erg geholpen, ik wil een afspraak maken voor een treatment bij jullie (dekrullenclub), wanneer kan dat, want er staat dat jullie op zwangerschapsverlof zijn en ik wil zo snel mogelijk een behandeling doen in de zomer?

 • Tamara schreef:

  Hoi hoi , ik heb zeker een hele hoop aan jou tips . Wat ik heel erg frustrerend vindt is dat mijn haar naar het diffuser altijd ontploft en pluizig is????. Mijn haar pluist al als ik het aan de lucht laat drogen .ik heb ook echt mega veel haar.

  Groetjes Tamara

  • Batoel schreef:

   Misschien kan je eens proberen om je haren te laten ploppen. Eerste producten erin doen en daarna in een microvezel handdoek je haar vast maken op een plop manier.

 • Ik doe dit al ik denk dat mijn krullen door het stijl föhnen niet meer zo krullend zijn.heb jij hier meer ervaring in en wat kan ik nu doen? En ik gebruik mixchick op nat haAr met beetje mouse

  • Batoel schreef:

   Hey mal, Als eerste is het belangrijk dat je je krullen gaat herstellen. Veel maskertjes doen en natuurlijke producten gebruiken. Ten tweede zou ik geen hitte gebruiken en 1 x per week een olie treatment uitvoeren voor meer krulactivatie. Dit doe je door bijv. pure jojoba olie paar seconden op te warmen en dan op de hoofhuid te masseren. Vervolgens spoel je het uit na 30 minuten, en dan met een sulfaat en parabeen vrije shampoo. Dit is stap 1, stap 2 is de goede stylingsproducten. Ik zou de mousse niet meer gebruiken omdat dit veel alcohol bevat en droogmakend is.

 • Ilona Gianoudis schreef:

  Hallo Batoel,

  Ik heb echt een Giga krullen probleem ????
  Ze zijn ontploft…. ? ze pluizen, en zijn futloos.

  Ik zou graag bij jou iets willen kopen.. maar ik twijfel wat ik het beste kan kopen. Ik las de maandaanbieding, misschien is dit iets voor mij?

  Ook twijfel ik of ik wel of geen haarschuim er in moet doen…omdat ze anders zo naast mijn hoofd “hangen”

  Groetjes Ilona

  • Batoel schreef:

   Hey hoi,

   Hmm welke krultype heb jij? Zou je een foto kunnen sturen naar info@krullenclub.nl zodat ik kan zien of de maandaanbieding bij jou past!

   Groetjes Batoel

  • Batoel schreef:

   Hey ilona,

   De juniactie die wij nu hebben is vrijwel voor elk krultype en zou je nog kunnen aanschaffen! Dan heb je een voedend iets en een jelly (soort gel) voor na het wassen. Schuim zou ik echt aan de kant zetten dit is best droogmakend en bevat veel alochol!

 • Sascha van Dijk schreef:

  Hi Batoel,

  Thnx voor de video!

  Ik gebruik de Babyliss Ipro 2000 die ik al zeker 6 jaar heb. (Toen 55 euro voor betaald)
  Deze werkt nog prima maar ik moet zeggen dat de föhn vrij zwaar is.
  De Dyson is mij net iets te prijzig maar de aanbevolen Carmen ligt wat de prijs betreft nog dik 20 euro onder de Babyliss.
  Mijn vraag is of de Carmen een lichtgewicht föhn is?
  Dan is het voor mij wellicht een overweging om deze aan te schaffen.
  Ik heb lang haar en deze is zeer geschikt voor lang haar wordt er aangegeven.

  Alvast bedankt!
  Groetjes van Sascha van Dijk

  • Batoel schreef:

   hoi Sascha, Ja de Carmen is een lichtgewicht föhn!

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >