SMEG staafmixer review met veel ervaringen van anderen

Heb je interesse om een nieuwe staafmixer aan te schaffen? Binnen het aanbod van de staafmixers vallen de varianten van SMEG goed op. Dit is te danken aan de fraaie vormgeving van de mixers, maar ook aan de vele positieve beoordelingen. Iets wat ook zéker geldt voor de SMEG HBF02BLEU. In deze SMEG staafmixer review vertellen wij je graag alles over deze staafmixer.

Voordat wij deze SMEG staafmixer review konden schrijven, hebben wij deze mixer uitgeprobeerd. We kregen enige tijd de beschikking over de mixer, waardoor we ‘m meerdere avonden hebben kunnen testen. Onze bevindingen delen wij graag met je in deze review!

Wanneer kiezen voor een SMEG staafmixer?

De SMEG staafmixer is wat ons betreft niet voor iedereen geschikt. Kan je een positief antwoord geven op onderstaande drie vragen? Dan is de SMEG staafmixer wel geschikt voor je:

 • Ben je gek op koken? Als je gek op koken bent, heb je baat bij goede keukenapparaten. Daar is de SMEG staafmixer een goed voorbeeld van.
 • Ben je bereid om relatief veel geld uit te geven? De SMEG staafmixer is simpelweg geen voordelige staafmixer.
 • Ben je op zoek naar een veelzijdige staafmixer? De SMEG staafmixer is – wat ons betreft – een van de veelzijdigste staafmixers van dit moment. Met deze mixer kan je véél meer dan alleen maar mixen.

Ben je niet bereid om veel geld uit te geven? Of stel je niet al te hoge eisen aan je nieuwe staafmixer? Dan kan je beter voor een variant kiezen die voordeliger is.

Beste SMEG  Staafmixer

De SMEG HBF02BLEU staafmixer is een staafmixer uit de retro lijn van SMEG. Dit is terug te zien aan de fraaie vormgeving, het fraaie kleurgebruik en de gebruikte materialen.

Fijn te bedienen

Toen wij deze staafmixer uit mochten proberen, viel de bediening ons direct op. Ten eerste ligt de staafmixer heerlijk in de hand en ten tweede is de variabele snelheid ideaal. Ongeacht wat je met de staafmixer wilt doen, stel je met de knop moeiteloos de gewenste snelheid in.

Leuk detail: je kunt uit maar liefst tien snelheden kiezen. Omdat je uit zoveel snelheden de keuze hebt, stel je deze staafmixer altijd naar wens in. 

Multifunctioneel

De SMEG HBF02BLEU is een multifunctionele staafmixer. Verderop in deze SMEG staafmixer review vertellen we je daar graag alles over. Op dit moment kunnen we alvast één ding verklappen: dit is een mixer waarmee je nagenoeg elk gerecht kunt bereiden. 

Handig in gebruik

Eerder in deze SMEG staafmixer review gaven we al aan dat dit apparaat fijn te bedienen is. Niet alleen de bediening spreekt ons aan, maar ook de gehele vormgeving. 

Zo is deze staafmixer relatief compact vormgegeven. Met dank aan deze afmetingen, berg je de mixer relatief makkelijk op. Ook zijn wij te spreken over het handvat; dit betreft een ergonomisch en anti-sliphandvat. Erg fijn!

Top kwaliteit

Aan alles is te merken dat dit een staafmixer van de hoogste plank is. De mixer is krachtig (700 Watt), de mixer werkt perfect en de mixer is van de juiste materialen vervaardigd. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat je de komende jaren gebruik van deze SMEG staafmixer kunt maken.

smeg staafmixer uitgebreide review

Wat je er allemaal bij krijgt

Bij aanschaf van de SMEG HBF02BLEU krijg je de nodige accessoires meegeleverd:

 • Een hakmolen van 0,5 liter: met dank aan de hakmolen ben je met deze mixer ook in staat om te hakken.
 • Een maatbeker van 1,4 liter: met dank aan de grote maatbeker kan je echt alle kanten op met deze staafmixer.
 • Pureestamper: dankzij de meegeleverde pureestamper kan je allerlei ingrediënten snel stampen.
 • Garde: uiteraard krijg je bij deze staafmixer ook een garde meegeleverd. Doordat deze garde van RVS gemaakt is, ben je van de perfecte kwaliteit en werking verzekerd.

Waarvoor je een SMEG staafmixer gebruikt

De SMEG staafmixer is de ideale staafmixer voor de hobbykok. Als je deze mixer in je keuken hebt liggen, kan je namelijk alle kanten op. Je kunt de mixer gebruiken om te kloppen, om te pureren, om de hakken en om te kneden.

Ongeacht wat voor gerecht je bereidt, kan je een beroep doen op deze SMEG staafmixer. Voor het overzicht hebben wij alle bereidingsfuncties even opgesomd:

 • Hakken
 • IJs crushen
 • Malen
 • Kloppen
 • Mixen
 • Blenden
 • Persen
 • Pureren
 • Raspen

Zoals je kunt zien, is dit een multifunctionele staafmixer!

Het schoonmaken

Ben je van plan om dagelijks van deze staafmixer gebruik te maken? Met het oog op de hygiëne is het dan van essentieel belang om de mixer goed schoon te houden. Dat doe je gelukkig op een makkelijke manier bij de SMEG HBF02BLEU.

Veel onderdelen van deze staafmixer zijn namelijk vaatwasserbestendig. Na gebruik kan je de onderdelen in de vaatwasser stoppen, waardoor je zelf nergens meer omkijken naar hebt.

Tip: berg alle accessoires op een duurzame manier op in je keukenkastjes. Voorkom dat deze accessoires volledig onder de stof komen; dat is erg zonde.

smeg staafmixer uitgebreide review

Conclusie van deze SMEG staafmixer review

Is de aanschaf van de SMEG HBF02BLEU aan te raden? Ja, dat is wat ons betreft zeker het geval. Als je bereid bent om relatief veel geld aan een staafmixer uit te geven, dan is dit de beste staafmixer.

Deze staafmixer van dit merk is krachtig, is multifunctioneel, is fijn te bedienen en is van een uitmuntende kwaliteit. Met dank aan alle meegeleverde accessoires komt deze staafmixer simpelweg elke avond goed van pas. 

Bovendien zijn wij niet als enige enthousiast over deze staafmixer. Op het internet vind je namelijk veel positieve ervaringen van andere gebruikers. Deze gebruikers roemen de kracht, de vele mogelijkheden en de fijne bediening. Wel zetten sommige gebruikers hun vraagtekens bij het prijskaartje.

Als je gek op koken bent, doe je er volgens ons verstandig aan om te investeren in deze SMEG staafmixer. Je hebt de komende jaren onwijs veel profijt van deze staafmixer, aangezien de kwaliteit subliem is. In combinatie met de eindeloze mogelijkheden zorgt dit voor een nagenoeg perfecte staafmixer!

Vond je dit interessant? Waarschijnlijk vind je deze artikelen dan ook wel leuk:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>