Cecotec staafmixer review: Wel of niet kopen?

Ben je tijdens je zoektocht naar een nieuwe staafmixer uitgekomen bij de Cecotec staafmixer? Dan zit je in deze Cecotec staafmixer review goed. In deze review bespreken we deze staafmixer namelijk van A tot Z. We kijken naar de belangrijkste eigenschappen, de belangrijkste voordelen en de nadelen. Ook geven we ons eigen mening over deze staafmixer van het merk Cecotec.

Wanneer kiezen voor een Cecotec staafmixer?

Stel je veel eisen aan je nieuwe staafmixer? Dan lijkt de Cecotec staafmixer op het eerste oog een geschikte mixer te zijn. Deze mixer beschikt namelijk over maar liefst 21 snelheden, over een turbostand en over een krachtige motor. De motor levert maar liefst 1500 Watt, waardoor je veel kanten op kunt met deze staafmixer.

Dat is ook te danken aan de vele meegeleverde accessoires. Zo krijg je een extra lange staaf voor soep geleverd, maar ook een blender, kloppers, een garde, een maatbeker, een hakmolen en een pureestamper. 

In principe kan je dit als een professionele staafmixer zien. Het is een staafmixer waar je van alles mee in de keuken kunt doen, maar dat is dan ook in het prijskaartje terug te zien. Deze staafmixer kost méér dan veel andere staafmixers, maar biedt dus ook véél meer.

Ben je op zoek naar een eenvoudige en niet al te dure staafmixer? Dan is dit géén geschikte staafmixer voor je.

Cecotec Staafmixer XL

De XL Cecotec staafmixer beschikt over interessante eigenschappen, is krachtig en wordt met veel accessoires geleverd. Dit zijn echter niet de enige voordelen van deze staafmixer. Over de belangrijkste voordelen delen wij hieronder graag onze eigen bevindingen.

Erg fijn te bedienen

Toen wij deze staafmixer voor het eerst uit mochten proberen, werden we direct blij. De staafmixer voelt namelijk robuust aan, ligt fijn in de hand en is daardoor goed te bedienen. 

Wat ons ook direct opviel, was de XL voet. Deze voet zorgt voor een groter bereik en voorkomt ook nog eens spatten. 

Wil je van opzetstuk wisselen? Dat is snel mogelijk dankzij het EasyFix systeem van Cecotec. Met dit systeem wissel je in een handomdraai van opzetstuk.

Hoogwaardige messen

Bij deze staafmixer heeft Cecotec voor hoogwaardige messen gekozen. Deze messen zijn leng, zijn vlijmscherp en zijn van titanium vervaardigd. Al deze eigenschappen tezamen zorgen voor een snelle en grondige werking. Je geniet bovendien van de gewenste zorgvuldigheid en gelijkmatigheid.

Veel handige accessoires

Zoals eerder in deze Cecotec staafmixer review al benoemd, krijg je veel accessoires meegeleverd. De belangrijkste accessoires zetten we verderop in deze Cecotec staafmixer review voor je op een rijtje.

Ongekend veel snelheden

Wat wij mogelijk hét hoogtepunt van deze staafmixer vinden, zijn de snelheden. Je kunt namelijk uit maar liefst 21 snelheden kiezen. Daarbij is het ook mogelijk om voor een turbofunctie te kiezen; met deze functie werkt deze staafmixer nóg sneller.

cecotec staafmixer uitgebreide review

Wat je er allemaal bij krijgt

Heb je mogelijke interesse om de Cecotec staafmixer aan te schaffen? Als je voor de aanschaf van deze staafmixer kiest, krijg je de nodige accessoires meegeleverd:

  • Spiraalsnijder: een geschikte accessoire voor het spiraalvormig snijden van groenten en fruit

  • Garde: ideaal voor het kloppen van slagroom of eieren

  • Kloppers: twee kloppers waarmee je perfect deeg kunt kloppen

  • Puree stamper: ideaal voor het maken van een romige puree

  • Voedselverwerker: geschikt voor het snijden, kneden en hakken van ingrediënten

Daarnaast krijg je een anti XL kopstuk, een 800 ml beker met deksel en een 1500 ml hakmolen geleverd. Bij de spiraalsnijder krijg je overigens ook nog een speciale 600 ml beker geleverd.

Al met al krijg je echt veel accessoires meegeleverd. Met dank aan deze accessoires is deze staafmixer nóg veelzijdiger in te zetten.

Waarvoor je een Cecotec staafmixer gebruikt

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, gebruik je een Cecotec staafmixer voor meerdere keukenklussen. Je kunt ‘m gebruiken voor het snijden, kneden en hakken van ingrediënten. Maar ook voor het kloppen of snijden is dit een meer dan prima staafmixer.

Deze veelzijdigheid komt niet alleen door de accessoires, maar ook door het vermogen. Doordat de motor een vermogen van 1500 Watt heeft, is dit een onwijs krachtige staafmixer.

Het schoonmaken

Het schoonmaken én houden van de Cecotec staafmixer is relatief simpel. De onderdelen zijn namelijk stuk voor stuk vaatwasserbestendig. Mocht er onverhoopt enig vuil op het handvat van de staafmixer komen, dan raden wij je aan om dit even onder de kraan af te spoelen.

cecotec staafmixer uitgebreide review

Conclusie van deze Cecotec staafmixer review

De Cecotec staafmixer is wat ons betreft een van de beste staafmixers van dit moment. Mocht je op zoek naar een krachtige en veelzijdige staafmixer zijn, dan is dit een prima koop voor je.

De meegeleverde accessoires, de kracht, de bediening en de mogelijkheden zijn allemaal naar onze wens. Ben je bereid om voor je nieuwe staafmixer een bedrag van 90 euro te betalen? Dan raden wij je de aanschaf van deze staafmixer graag aan.

Vond je dit interessant? Waarschijnlijk vind je deze artikelen dan ook wel leuk:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>