Hoe kan je het beste je krullen drogen?

Je krullen droog wrijven?

NOOIT DOEN!

Onze krullen zijn best wel gevoelig, en daarom drogen/ kneden wij onze krullen het liefst met een zachte stof. Onder een zachte stof versta ik het volgende:

Maar waarom is dit nou beter?

Een normale handdoek is gemaakt om het vocht uit je haar te halen en te absorberen. En wij willen niet dat onze krullen al direct erg droog zijn want vocht is belangrijk.

Als je na de styling je haren wil 'kneden' om meer krul erin te krijgen dan gebruik je dus een van de bovenstaande zachte stofjes, dit zorgt ervoor dat je krullen minder tot niet gaan pluizen en nog een beetje vochtig blijven!

Nu kan je het mooi aan de lucht laten drogen of gaan diffusen. In dit artikel lees je meer over hoe je een goede föhn met diffuser kan vinden.

Jij hebt vragen? Ik heb antwoorden!

Heb je vragen over het drogen van je krullen of heb je andere vragen? 

Laat ze dan vooral hieronder in de reacties weten, ik probeer ze allemaal te beantwoorden!

 • Hallo, ik ga altijd met natte haren slapen, omdat als ik dat niet doe mijn krullen heel raar gaan vormen en mijn haar een zooitje wordt. Ik dep het na het douchen voorzichtig en maak altijd een lossere vlecht, omdat slapen met los nat haar ook zorgt voor allerlei rare krullen en het is slecht voor je haar. Door mijn vlecht worden mijn krullen minder, wat kan ik hieraan doen? Ik heb al de techniek ‘pineapple’ (hoge staart op hoofd) gebruikt, alleen als ik een stiekje in mijn haar doet hoe los of vast dan ook, je blijft altijd zo’n lijn zien van waar het stiekje zat en dat is ook niet mooi. Ik ben echt radeloos…

 • Mariette schreef:

  Hoi, ik was mijn haren altijd voordat ik naar bed ga en ga dus met natte haren slapen op een microfiber handdoek. Is dit handig of kan ik daar beter mee stoppen?

  • Batoel schreef:

   Hoi Mariette, als je een fijne krultype hebt dan zal ik dit niet aanraden, omdat de krul kan vervormen tijdens het slapen. Als je krultype 3 of 4 hebt dan zou je dit wel kunnen doen, maar wel met een product in je haar. Als alternatief zou je ook kunnen ploppen.

 • Noëlle schreef:

  Ik heb mega droog haar en pijpenkrullen. Al zie je die nu alleen aan de onderkant. Moet ik mijn haar na het drogen borstelen of eerst voorzien van een crème? En waar kan ik het beste mijn haar mee borstelen?

  • Batoel schreef:

   Hoi Noëlle, het beste kan je je haren kammen met een grove kam tijdens het wassen. Vervolgens doe je er creme in op nat haar en dan kan je er nog 1 keer doorheen kammen voor definitie.

 • Eline Miltenburg schreef:

  Hallo Batoel,
  Ik had een vraag ik gebruik zelf de hydrofiele luier of een katoenen t-shirt maar dan als nog heb ik last van pluizend haar word er echt helemaal gek van.
  Liefs Eline

  • Heb ik ook inderdaad
   Ik droog mijn haar met een t-shirt

   Liefs Ank

  • Batoel schreef:

   Hey eline,

   Probeer dan ploppen! Een methode waarin je je haar in de tshirt draait, als je googles dan zie je een beetje het idee als kabouter plop! Dat zorgt misschien voor wat minder pluis dan kneden.

  • Batoel schreef:

   Hey eline,

   Gebruik je dan wel de goede stylingsproducten? Als je dit niet doet en dan gaat kneden krijg je alsnog pluizende krullen. Het belangrijkste is om iets te gebruiken tegen pluis en dat is vaak een eindproduct ( gel/custard). probeer na het wassen etc eens een jelly in je haar te kneden en dan pas te gaan kneden met de hydrofiele luier.

 • Inge Weening schreef:

  Klopt het dat hier geen nieuwe video bij zit?

  • Batoel schreef:

   Hey Inge, Als het goed is kan je de video hierboven bekijken. Fijne dag!

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >