De beste foundation Top 3 met heel veel ervaringen

Heb jij enig idee wat de populairste make-up soort in ons land is? Eén van de kanshebbers is zonder twijfel foundation. Veel vrouwen gaan namelijk níet de deur uit zonder wat foundation op hun wangen te smeren. Dankzij deze foundation krijgt jouw huid een andere kleur, waardoor je een prachtige uitstraling weet te creëren.

beste foundation

Ontdek de beste foundation, lees hieronder verder

Bijkomend voordeel is dat je alle kanten met foundation op kunt. Je kunt volledig zelf bepalen welke foundation je gaat gebruiken, wat de kleur van de foundation is, hoeveel lagen foundation je gebruikt en hoe je de foundation opsmeert. Je kunt de foundation ook in bijvoorbeeld jouw nek smeren, maar je kunt ook voor alleen jouw wangen kiezen.

Al met al is de aanschaf van de beste foundation aan te raden. Maar, wat is dan de beste foundation? En waar moet je op letten bij het uitkiezen van de gewenste foundation? Op deze twee vragen vind je in dit artikel een passend antwoord.

Top 3 beste foundation

Het huidige aanbod van foundations is vrij divers te noemen. Je hebt de keus tussen verschillende soorten foundations, maar ook keus tussen onwijs veel verschillende soorten kleuren. Ga je voor een natuurlijke teint? Of wil je het liefst een teint die lekker opvalt? Aan jou de keus!

Wij hebben namelijk het uitgebreide aanbod aan een strenge keuring onderworpen. Uiteindelijk hebben we – op basis van onze foundation test – een top 3 van de beste foundations samen kunnen stellen. Deze drie foundations willen we graag hieronder in het kort toelichten. 

Let op: bij de hieronder besproken foundations heb je de keus uit allerlei verschillende kleuren. Wij raden de puur de foundation aan, maar wij raden niet één specifieke soort kleur aan. Die keuze is namelijk volledig afhankelijk van jouw eigen voorkeuren en aan de teint van jouw huid. Per foundation bespreken we in ieder geval tussen hoeveel kleuren je kunt kiezen!

1. L’Oréal Paris True Match 

In meerdere artikelen op onze website komen de producten van L’Oréal Paris onwijs goed uit de test. Dat is ook weer het geval bij deze foundation test: deze variant van L’Oréal Paris is volgens ons de beste foundation die je op dit moment kunt kopen.

Prijs-kwaliteit verhouding

Waarom wij zo te spreken zijn over specifiek deze foundation? Dat komt onder meer door de prijs-kwaliteitsverhouding, maar ook door de werking van deze foundation. Het is namelijk een feit dat deze foundation jouw huid verrijkt én jouw huid beschermd. Je huid is door deze foundation beschermd tegen de zon, maar ook tegen andere externe factoren.

Daarbij zorgt deze foundation ook direct voor een verrijking van de huid. Door onder meer de toevoeging van hyaluronzuur wordt de kwaliteit van jouw huid binnen 2 weken flink verbeterd. Je geniet daardoor van een zachtere en gezondere huid; wat wens je nog meer?

48 verschillende kleuren

Bij deze foundation van L’Oréal Paris heb je de keus tussen maar liefst 48 kleuren. Je kunt de teint van deze foundation dus altijd perfect afstemmen op jouw eigen huidskleur en jouw eigen voorkeuren. Met deze foundation kun je in ieder geval niet de plank misslaan; dit is wat ons betreft de beste foundation!

goede foundation

2. Maybelline Fit Me 

Vind je – om welke reden dan ook – de hierboven genoemde foundation niet geweldig? Dan kun je ook voor deze foundation van het merk Maybelline kiezen. Ook deze foundation scoort namelijk hoge punten in onze foundation test. Eén van de facetten waar wij echt over te spreken zijn, is het prijskaartje. Voor deze beste foundation van Maybelline betaal je nog geen tien euro. 

Verkleinen poriën

Met deze foundation geniet je al snel van meerdere voordelen. Zo heeft deze foundation een medium dekking, waardoor jouw huid een egale uitstraling krijgt. Ondertussen zorgt de foundation er ook voor dat zichtbare poriën verkleind worden én dat dat jouw huid de gewenste kleur krijgt.

41 verschillende kleuren

Daarbij heb je de keus tussen maar liefst 41 verschillende kleuren. Je kunt dus altijd de gewenste teint vinden, waarbij je goed naar jouw huidskleur moet kijken. Je wilt immers wel dat deze foundation qua kleur bij jouw huid past. Overigens is deze foundation ook geschikt voor een vette huid.

Al met al biedt deze foundation alles waar je maar naar op zoek kunt zijn. Deze korte review sluiten we graag af met een belangrijk voordeel: deze foundation blijft tot maar liefst 12 uur lang perfect zitten. Je geniet daarbij dus van een fraaie uitstraling én van de gewenste verzorging van jouw huid!

best dekkende foundation

3. Estée Lauder Double Wear

Ben je bereid om meer geld uit te geven aan jouw nieuwe foundation? Dan kun je het ook direct helemáál goed doen en kiezen voor deze foundation van Estée Lauder. Dit is wat ons betreft de beste luxe foundation. Verder is het in onze ogen ook de beste waterproof foundation en de beste matte foundation.

31 verschillende kleuren

Daarmee hebben we al direct verklapt wat voor uitstraling je met deze foundation kunt creëren. Doordat deze foundation een matte finish heeft, geniet je sowieso van een unieke uitstraling. Uiteraard moet je daarvoor wel de juiste kleur uit zien te kiezen: met een totaal van 31 kleuren heb je in ieder geval meer dan voldoende keuze.

Zweet- en waterproof

Deze foundation blijft de gehele dag keurig zitten, is zweet- en waterproof, heeft een medium dekking en geeft nooit af. Daar willen we ook nog aan toevoegen dat deze foundation geheel parfumvrij is, geheel olievrij is én dermatologisch getest is. Al met al dus een prima foundation met een wat hoger prijskaartje.

beste foundation ervaringen

Waar moet je om denken bij foundation kopen?

Bovenstaande reviews laten direct zien dat het uitkiezen van de beste foundation vrij lastig is. De foundations verschillen namelijk vrij veel van elkaar, waardoor je voor jezelf echt belangrijke knopen door moet gaan hakken.

Als je op zoek naar de beste foundation gaat, is het in ieder geval aan te raden om te letten op de volgende criteria:

 • Jouw huid: zowel de conditie van jouw huid als de kleur van jouw huid
 • Het effect van de foundation: glanzend, natuurlijk of mat
 • De substantie: crème, poeder of vloeibaar
 • De dekking: medium of volledig
 • De ondertoon: neutraal, koel of warm
 • De prijs: zoals je kunt zien, variëren de prijzen van de foundations nogal
 • Dermatologisch getest: wel of niet?
 • Eigenschappen van de foundation: is de foundation parfumvrij, is de foundation olievrij en geeft de foundation af?

Conclusie van deze beste foundation test

Zo, we zijn alweer aan het einde gekomen van deze beste foundation test. Je hebt hierboven kunnen lezen wat in onze ogen de best geteste foundation is én waar je op moet letten bij het uitkiezen van de gewenste variant. Het uitzoeken van een nieuwe foundation is geen al te gemakkelijke klus. 

Dat komt puur doordat het aanbod zó uitgebreid is, waardoor je al snel door de bomen het bos niet meer ziet. Gelukkig helpen we jou een handje bij deze zoektocht. Deze test sluiten we graag af met een conclusie:

 • Je hebt de keus uit onwijs veel verschillende foundations.
 • Per foundation kun je ook nog kiezen tussen allerlei verschillende kleuren.
 • De prijzen van de foundations verschillen nogal van elkaar: stel dus voor jezelf een maximum budget in.
 • Let goed op de hierboven genoemde criteria en vind daarmee de foundation die volledig op jouw wensen aansluit!

Vond je dit interessant? Waarschijnlijk vind je deze artikelen dan ook wel leuk:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>