Wat is de beste arganolie? Ontdek de ervaringen!

Door de jaren heen zijn allerlei soorten oliën en bijbehorende verzorgingsproducten op de markt gebracht. De verschillen tussen deze oliën zijn terug te vinden in de manier waarop de oliën gewonnen worden. Zo is het een feit dat arganolie uit de pitten van de vruchten gewonnen worden. Welke vruchten dat precies zijn? Dat zijn vruchten die groeien aan de arganboom, ook wel Argania spinosa, genoemd.

beste arganolie

Ontdek de beste arganolie, lees snel verder.

Dankzij deze vruchten is het mogelijk om te genieten van een heerlijke, zachte en natuurlijke olie. Een olie die met name in de afgelopen 15 á 20 jaar aan populariteit gewonnen heeft. Uit ervaring weten wij dat meer en meer vrouwen op zoek zijn naar de beste arganolie. Om daar een handje bij te helpen, hebben wij alvast alle oliën aan een strenge keuring onderworpen, waarbij wij de 2 beste arganolie voor haar, huid en gezicht hebben geselecteerd. Een goede arganolie brengt in ieder geval de nodige voordelen met zich mee, waarover we je ook graag informeren in dit artikel.

Het is tegenwoordig voor relatief veel vrouwen wereldwijd gebruikelijk om arganolie te gebruiken. Maar, wat is dan de beste arganolie die je kunt kopen? En waar moet je op letten bij het uitkiezen van de beste arganolie? Op die twee vragen geven wij in het restant van dit artikel antwoord!

De beste arganolie voor haar, huid en gezicht

Wil jij ook graag jouw haar, huid en/of gezicht op de juiste manier verzorgen? Hebben bovengenoemde voordelen/mogelijkheden ervoor gezorgd dat je voor arganolie kiest? Dan hoef je eigenlijk nog maar één ding te doen; de beste arganolie uit te kiezen en te gaan gebruiken.

De zoektocht naar de beste arganolie is een behoorlijk lastige zoektocht. Dit komt met name doordat het aanbod van arganolie door de jaren heen behoorlijk uitgebreid en divers geworden is. Wij helpen je daarom graag een handje met het uitkiezen van de beste arganolie. Na een uitgebreide test kunnen wij met name de volgende twee arganoliën van harte aanraden!

Fair Studios Moroccan Arganolie

Nadat wij deze arganolie van het merk Fair Studios gebruikt hadden, waren wij direct verkocht. Deze arganolie werkt subliem, heeft een lekkere geur en kan zowel haar als voor de huid gebruikt worden. Bij het maken van deze arganolie zijn louter natuurlijke ingrediënten gebruikt; ook één van de redenen waarom wij zo positief zijn.

Deze arganolie levert voor zowel het haar als voor de huid de optimale verzorging op. De huid kan weer gaan stralen, terwijl je ook anti-aging van de huid op een snelle manier in gang kan zetten. Door een unieke mix van antioxidanten en vitamine E worden ook de haren perfect verzorgd. Jouw haren gaan ook al weer snel stralen en voelen bovendien een stuk sterker aan.

Wat ons betreft klopt alles aan deze Fair Studios Moroccan Arganolie. Deze olie is 100% natuurlijk, bevat geen toegevoegde extracten en kan rekenen op onwijs veel positieve beoordelingen. Ook is het uitermate prettig dat je deze arganolie zowel voor het haar als voor de huid kunt gebruiken. Je hoeft in principe dus alleen nog maar deze olie te kopen, waarna je zowel jouw haren als jouw huid van de best mogelijke verzorging kan voorzien.

Deze olie wordt geleverd in een flacon van 100 ml en is relatief gunstig geprijsd. Als je deze arganolie gaat gebruiken, is het wel van belang om dit volgens de gebruiksaanwijzing te doen. Zo geeft Fair Studios aan dat je de olie zeker 15 minuten in jouw haren in moet laten trekken. Als je de arganolie over jouw huid uitsmeert, is het ook nodig om de olie in te laten trekken. Volg dus goed de gebruiksaanwijzing en geniet daardoor van de perfecte verzorging van haar en huid!

beste arganolie voor haar

Holland Rose Arganolie

Ook over deze arganolie van het merk Holland Rose zijn wij zeer te spreken. Deze arganolie is geschikt voor zowel de haren als voor de gezichtshuid en de nagels. Met name over de werking van deze arganolie voor de haren zijn wij zeer te spreken. De arganolie trekt tot diep in de haarwortels, waardoor de haren perfect gevoed en versterkt worden.

In vergelijking met bovengenoemde arganolie is deze variant ook nog een stuk voordeliger. Ook bij deze variant is het weer aan te raden om de gebruiksaanwijzing goed door te nemen. Als je deze beste arganolie op de juiste manier weet te gebruiken, geniet je van onwijs veel voordelen!

goede arganolie

Waarvoor kan je arganolie gebruiken?

Al decennialang wordt arganolie in Marokko gebruikt, waarbij het met name door Berbervrouwen gebruikt werd/wordt. Zij hadden vroegtijdig in dat de beste arganolie voor een perfecte bescherming en verzorging van de huid (hele lichaam + gezicht) en de haren zorgt.

De beste arganolie kan je dus voor meerdere doeleinden gebruiken. Allereerst kan je jouw huid op de perfecte manier verzorgen met arganolie. Deze olie dringt namelijk tot diep in de huid door, waardoor de huid perfect gevoed en gehydrateerd wordt. Bovendien wordt hiermee de aanmaak van nieuwe huidcellen gestimuleerd, waardoor de huid een stuk fraaier gaat ogen.

Het belangrijkste voordeel met betrekking tot de huid is terug te vinden in de anti-aging werken. De beste arganolie heeft namelijk een behoorlijk herstellend vermogen, waardoor je jouw huid weer een stuk jonger kunt laten ogen. Je neemt dankzij de arganolie snel afscheid van bijvoorbeeld vlekken in de huid en oneffenheden van de huid.

Je kunt de arganolie prima over jouw huid uitsmeren, maar je kunt ook enkele lichaamsdelen specifiek gaan verzorgen: uit ervaring weten wij namelijk dat arganolie ook werkt voor het verzorgen van de lippen, verzorgen van de handen en verzorgen van de nagelriemen.

Behalve het verzorgen van de huid is het ook mogelijk om jouw haren perfect te verzorgen met arganolie. De extracten van de olie trekken namelijk tot diep in de haarwortels, waardoor het haar al snel een stuk soepeler wordt. Met name voor vrouwen met stug, droog en/of vet haar is arganolie zeer geschikt.

Hierbij speelt het zogeheten linolzuur een belangrijke rol. Dit zuur brengt min of meer een extra laag op de haren aan, waardoor de haar beter in staat is om vocht vast te houden. Het haar wordt hierdoor een stuk sterker, breekt minder snel af en gaat ook veel fraaier glanzen. Mocht je last van droog, pluizig of slap haar hebben, biedt de beste arganolie dus zéker uitkomst.

Het mag duidelijk zijn; arganolie kan voor veel verschillende doeleinden gebruikt worden. Dat is dan ook één van de belangrijkste redenen waarom arganolie door de jaren heen steeds populairder geworden is. Lange tijd hebben alleen de Berbervrouwen in Marokko kunnen genieten van de sublieme werking van deze olie, maar daar is dus verandering ingekomen.

Waarop letten als je arganolie koopt?

  • Wil je arganolie gaan kopen? Let dan goed op de volgende criteria:
  • Waar is de arganolie voor te gebruiken? (haar, huid, gezicht, nagels)
  • Bestaat de arganolie voor 100% uit natuurlijke ingrediënten?
  • Hoe groot is de verpakking?
  • Hoe zijn de beoordelingen over de betreffende arganolie?
  • Hoe is de prijs-kwaliteitsverhouding?

Als je een passend antwoord op bovengenoemde criteria weet te vinden, kan je een prima vergelijk maken tussen de verschillende oliën. Nadat je de beste arganolie gekocht hebt, geniet je in ieder geval van een perfecte verzorging voor haar, huid en/of nagels!

Vond je dit interessant? Waarschijnlijk vind je deze artikelen dan ook wel leuk:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>